Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2268 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   08 Haziran 2021 - 15:15

Kılıçdaroğlu ndan HPY e Destek

Büyüt
Küçült
Kılıçdaroğlu ndan HPY e
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. HDP'nin kapatılması davası ile ilgili açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, net bir şekilde HDP'nin kapatılmaması gerektiğini savundu.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

HDP'NİN KAPATILMA DAVASI HAKKINDA AÇIKLAMA

"Demokrasinin varolduğu ülkede bir partiyi kapatamazsınız. Şiddet, baskı uyguluyorsa kapatın. Partinin yöneticileri silah alıp ortalıkta dolaşıyorsa kapatın. Ama savcı siyasi otoritenin talimatıyla harekete geçiyorsa orada demokrasi yok demektir. Vatandaş sandıkta istediği partiye oy verir. Parti kapatmaya yönelik her eylemi ya da partilerin seçimlere katılmasını engellemeye yönelik hiçbir hareketi doğru bulmuyoruz. Düşünceyi ifadeden korkmayacaksınız. Bunu yaptığınız zaman bu ülkeye demokrasiye gerçekten getirmiş olursunuz. Demokrasi bütün partiler için olmalı. Parti kapatmaya yönelik hiçbir hareketi doğru bulmuyoruz. Vatandaş gider oyunu kullanır."

TANK PALET FABRİKASI YALANINI SÜRDÜRDÜ 

"Anayasamızın ikinci maddesi var. Her vatandaşa soruyorum; bu memlekette huzur kaldı mı? Anayasa ne diyor; toplumun huzuru... En baştaki adam bir konuşuyor, millete hakaretler, herkes birbirine düşman kesilmiş. Nerede huzur? Can ve mal güvenliği yok dedim, huzur yoksa siyasi iktidarın tutumundan kaynaklanır. Toplum diken üzerinde.

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nu böyle yalanlamıştı

'Milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde...' Milli bayramlarımızı kutlayamaz hale geldik, devamlı yasak. Milli Kurtuluş Savaşı'na ihanet edenler baş tacı edildi. 'Keşke Yunan galip gelseydi' diyen bir meczubu devlet ziyaret etti. Hangi milli dayanışma? Milli ordumuzun tank-palet fabrikasını Katar Ordusu'na peşkeş çekmediler mi?"

ÇÖPLÜKTEN YEMEK ARAYANLAR VAR YALANINI DA İHMAL ETMEDİ

Türkiye laik, sosyal, hukuk devleti mi? Çöp konteynırlarından yiyecek arayanlar var, işsizlik almış başını gidiyor hangi sosyal devlet?

Kılıçdaroğlu'nun 'Çöp' yalanı böyle patlamıştı

ŞENTOP’TAN SOYLU’YA MEKTUP TARTIŞMALARI

"Meclis Başkanı'na geçen salı çok ağır konuşmuştum, doğru. Konuşması lazımdı. 600 milletvekilini kimse töhmet altında tutamaz. Meclis Başkanı mektup gönderdi, '10 bin dolar alan siyasetçinin ismini istiyorum' dedi. İçişleri Bakanı isim verecek mi, asla vermez. Atanmış Bakan, seçilmiş Meclis Başkanı'nın sorusuna cevap vermezse bu nasıl karşılanacak? Sayın Başkana teşekkür ederim, mektup yazdığı için. Takipçisi olması lazım. O açıklamıyorsa Erdoğan'a gitmesi lazım."





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024