Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 868 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   31 Ocak 2023 - 06:24

Kılışdaroğlu: Hiçbir asgari ücretli açlık sınırının altında maaş almayacak

Büyüt
Küçült
Kılışdaroğlu: Hiçbir asgari ücretli açlık sınırının altında maaş
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

KonuÅŸmasında Türkiye'deki kayıtlı yaklaşık 5 milyon 400 bin asgari ücretli çalışana seslenen KılıçdaroÄŸlu, yaklaÅŸan seçimler öncesinde dikkat çeken bir vaatte daha bulundu. KılıçdaroÄŸlu, "Bu kiÅŸiler açlık sınırının altında maaÅŸ alıyor. Verilen asgari ücret TÜRK-Ä°Åž'in açıkladığı açlık sınırının altında. Benim görevim iktidar olduÄŸumuzda hiçbir asgari ücretlinin açlık sınırının altında kalmayacağı bir düzeni inÅŸa etmek" ifadelerini kullandı.

KılıçdaroÄŸlu'nun açıklamalarından satır baÅŸları ÅŸu ÅŸekilde;

"Artık Türkiye ÅŸunu bilmeli, ayrışmayacağız, inadına kucaklayacağız. Kavga etmeyeceÄŸiz, inadına barışacağız, ülkemize huzuru ne pahasına olursa olsun mutlaka getireceÄŸiz. Her soruna akılıcı çözümler ürettiÄŸinizde barışık bir toplumu inÅŸa etmiÅŸ olursunuz. Hedefimiz de böyle bir siyaset anlayışı. Bu siyaset anlayışını Türkiye'ye getireceÄŸiz. Altı lider birlikteyiz, birlikte demokrasiyi savunuyoruz. Var olan sorunlara akılcı çözümler üreteceÄŸiz.

"TÜRKÄ°YE'YÄ° BÄ°R CEZAEVÄ° OLMAKTAN KURTARACAÄžIZ"

Belgesel çeken arkadaşımız Sibel Tekin tutuklanmıştı neden belgesel çektin diye, tahliye edilmiÅŸ, güzel bir haber. Kapalı cezaevinden açık cezaevine hoÅŸ geldin Sibel, Türkiye'yi bir cezaevi olmaktan kurtaracağız. Toplumun her kesiminde sorun var. Bu sorunları çözmeye kararlıyız. Alın teri döken herkesin kazandığı güzel bir ülkeyi inÅŸa edeceÄŸiz. BeÅŸli çetelerin deÄŸil, alın teri dökenlerin kazandığı bir Türkiye inÅŸa edeceÄŸiz. Tek adam rejimi inÅŸa edildiÄŸinde Türkiye'nin bütün sorunlarını en kısa sürede çözeceÄŸiz dediler. Söz verdiler.

"TEK ADAM REJÄ°MÄ°NÄ°N BÜTÜN TEORÄ°LERÄ° ÇÖKMÜÅž DURUMDA"

ErdoÄŸan geldi oturdu, tek adam rejiminin faturası hepimizin önünde duruyor. Ä°ÅŸçisinden çiftçisine, memurundan emeklisine, tüccarına kadar. Bu rejim bizi mahvetti. Bu rejim artık Türkiye Cumhuriyeti için bir beka sorunudur. Türkiye buradan çıkmak zorundadır. Türk Lirası deÄŸer kaybettiÄŸinde dış ticaret açığı azalacak, cari fazla vereceÄŸiz diyorlardı. 4 yıl içinde cari açık 4 kat arttı. Söylediklerinin tam tersi oldu. Tek adam rejiminin bütün teorileri çökmüÅŸ durumda. Biz ayaÄŸa kaldıracağız.

"DOÄžAL GAZ FÄ°YATLARINI NEDEN DÜÅžÜRMÜYORSUN KARDEŞİM"

Rusya Ukrayna savaşından sonra doÄŸalgaz fiyatları yüzde 80 düÅŸtü. Dünyada ucuzladı. ErdoÄŸan hiç ses çıkarmıyordu. Sanıyordu ki Bay Kemal'in dünyadaki geliÅŸmelerden haberi yok! Hemen söyledim, haberim var. DoÄŸalgaz fiyatları yüzde 80 düÅŸtü sen niye düÅŸürmüyorsun dedim. Hemen harekete geçtiler. Sadece sanayiciler ve doÄŸalgaz santralleri için düÅŸürdüler, az düÅŸürdüler ama. Konutlarda iÅŸ yerlerinde yok. Oralarda düÅŸürmediler. Kışın en ağır geçtiÄŸi mevsimin en derinden hissedildiÄŸi Erzurum Kars gibi kentlerimiz var. DoÄŸal gaz fiyatını neden düÅŸürmüyorsun kardeÅŸim. Sen de yüzde 80 ucuz alıyorsun, neden milletin sırtına bunu yıkıyorsun! Bu adaletsiz bir vergi, çözümünü istiyoruz! Umuyoruz konutlarda, iÅŸ yerlerinde doÄŸalgaz fiyatını düÅŸürmüÅŸ olurlar. Allah nasip eder iktidar olduÄŸumuzda göreceksiniz, hiçbir evin ne doÄŸalgazı ne elektriÄŸi ne suyu kesilecek! Sosyal devlet onların yanında ve hizmetinde olacak.

"ASGARÄ° ÜCRETLÄ°LER AÇLIK SINIRININ ALTINDA MAAÅž ALIYOR"

Asgari ücrete büyük zamlar yaptılar sözde. Bu zammın enflasyonla eriyeceÄŸini tahmin ediyorduk ama bu kadar hızlı eriyeceÄŸini düÅŸünmemiÅŸtik. Asgari ücret 8 bin 500 lira. 4 kiÅŸilik ailenin gıda, konut, giyim, saÄŸlık, ulaşım, kültür fiyatları toplanıyor ve asgari ücret belirleniyor. Asgari ücret alanların sayısı 5 milyon 400 bin kiÅŸi. Onlar ÅŸu anda açlık sınırının altında maaÅŸ alıyor. Türk Ä°ÅŸ'in belirlediÄŸi açlık sınırının altında kaldı bu asgari ücret. Alın terinin bu kadar ucuzlatıldığı, insanların açlık sınırının altında maaÅŸ almaya mahkum edildiÄŸi bir tek adam rejimi var. Benim görevim iktidar olduÄŸumuzda hiçbir asgari ücretlinin açlık sınırının altında maaÅŸ almayacağı bir düzeni inÅŸa etmektir!

"BOÄžAZÄ°ÇÄ° ÜNÄ°VERSÄ°TESÄ° SIRADAN BÄ°R ÜNÄ°VERSÄ°TE DEĞİLDÄ°R"

Zorba iktidarlar korkaktır. Zulmederek ben güçlüyüm demek ister. BoÄŸaziçi'ne kayyım atandı. Niye atanır? Bir süre kaldı, dayanamadı ayrıldı. Bu sefer kendi içlerinden kayyım çıkardılar. Okulun içinden çıkan kiÅŸi bir Brütüs aslında. BoÄŸaziçi Üniversitesi sıradan bir üniversite deÄŸildir. Dünyanın en önemli ve en saygın üniversitelerinden biriydi. Brütüs Naci hocaları kovdu, dünya biliminin saygı duyduÄŸu bilim insanlarını attılar. ÖÄŸrencileri dövdürdüler, bazılarını hapse attırdılar, kulüplerini kapattılar, okul 200 sıra geriye düÅŸtü dünyada. Åžimdi de okul mezunlarının kendi paralarıyla yaptığı binaya el koydu. Zorbalık yaptı. Buradan Naci'ye sesleniyorum; zulümden, adaletsizlikten, baskıdan hoÅŸlanmam. Bunu yapanları da asla ve asla affetmem! Naci, kayyım düzenine son verdiÄŸimizde görecektir 'geliyor gelmekte olan'ın ne anlama geldiÄŸini.

"TÜRKÄ°YE'NÄ°N GELECEĞİ AYDINLIKTIR, KÄ°MSE ENDÄ°ÅžE ETMESÄ°N"

Ortak Politikalar Mutabakat Metni, demokrasi tarihinde bir ilktir. 6 lider bir araya geldik ve devlet için bir beka sorunu haline gelen tek adam rejimini deÄŸiÅŸtirip bu ülkeye demokrasiyi getirmek için bir araya geldik. Cumhuriyet tarihinde 6 lider bir araya gelip 2300'ün üzerinde var olan sorunlara tek tek çözüm üretiyorsa ve bunu oy birliÄŸi ile yapıyorsa Türkiye'nin geleceÄŸi aydınlıktır, kimse endiÅŸe etmesin. Yolsuzluklara karşı mücadele, iÅŸsizliÄŸi giderme konusunda politikalar, Türkiye'nin saygınlığını koruyacak dış politikanın nasıl olması gerektiÄŸi burada var. Teknolojiyi, bilgiyi nasıl yürüteceÄŸiz, çalınan paraları nasıl alacağız burada var. Devleti yeniden inÅŸa edeceÄŸiz. Altı benzemez bunlar, bir araya gelemezler, kavga ederler diyorlardı. Ya arkadaÅŸ, siz bir aradasınız, hiç bir araya gelip önlerinde kağıtlar, ÅŸu memleketin sorununu nasıl çözeriz diye düÅŸündüler mi! Bu memlekette yolsuzluk, hırsızlık var. Bir cümle kurdular mı!"

KılıçdaroÄŸlu ,Meclis ,Chp ,Asgari ücret





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024