Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1449 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   01 Haziran 2022 - 04:22

Meral AkÅŸenerden Orwell benzetmesi

Büyüt
Küçült
Meral AkÅŸenerden Orwell
Yİ Parti lideri Meral Akşener, sosyal medya düzenlemesine tepki göstererek, "Siz yalana sığındıkça biz de sizi gerçeklerle yüzleştirmeye devam edeceğiz. Siz George Orwell romanlarına özendikçe biz demokrasiyi savunmaya devam edeceğiz" dedi. Akşener konuşmasında enflasyon rakamlarına da dikkat çekti

Ä°YÄ° Parti Genel BaÅŸkanı Meral AkÅŸener partisinin grup toplantısında konuÅŸuyor. Rüzgargülü Projesi'nin pilot uygulamasına baÅŸlandığını açıklayan AkÅŸener, "GeçtiÄŸimiz sonbaharda Rüzgargülü Projemizi tanıtmıştık. Kırsal ve bölgesel kalkınmayı geliÅŸtirecek, çocuklarımızın saÄŸlıklı gıdaya eriÅŸimini saÄŸlayarak geliÅŸimlerini güvence altına alacak projeydi. Pilot uygulamayı Demre'de gerçekleÅŸtirdik. 10 farklı okulda, 152 okulöncesi öÄŸrencimize saÄŸlıklı yemek kutularını ulaÅŸtırdı. Çok güzel geri bildirimler alınmış" dedi.

 

AkÅŸener, "Önce Demre genelinde yaygınlaÅŸtıracağız. Seçime kadar farklı belediyelerde hayata geçirmeyi planlıyoruz. Ä°ktidara geldiÄŸimizde tüm Türkiye'de uygulayacağız. Yetkiyi aldığımızda hiçbir öÄŸrencimiz saÄŸlıklı gıdaya eriÅŸim sorunu yaÅŸamayacak" diye konuÅŸtu.

"BAÅžKA BÄ°R ÜLKEDE MÄ° YAÅžIYORUZ?"

Ä°YÄ° Parti lideri AkÅŸener, "Ülkemizin uzun zamandır içinde bulunduÄŸu kara komedi, baÅŸroldeki bay krizin Oscarlık performansıyla tam gaz devam etti" derken, "VatandaÅŸla iki kelam edemeyen Sayın ErdoÄŸan 'Birileri aç kaldık diyor, vicdansızlık yapma, ne aç kalması. Aç kalan falan yok' dedi. Bu sözler bu ülkenin CumhurbaÅŸkanı'na ait. En son 'Åžükürsüz' demiÅŸti, ÅŸimdi 'Vicdansız' oldu. Yahu biz baÅŸka bir ülkede mi yaşıyoruz? Semt pazarlarında akÅŸamı bekleyen, Halk ekmek önünde kuyruÄŸa giren insanlarımız baÅŸka bir ülkede mi yaşıyorlar? Belli ki sarayda oturan milletin halinden anlamıyor. Bu arkadaşımız ülkesinde yaÅŸananları bile bilmiyor. Ayıptır, günahtır böyle bir kibir olabilir mi? Hiç mi yüzün kızarmıyor, hiç mi vicdanın sızlamıyor? Yazıklar olsun" dedi.

"GÜNEY AMERÄ°KA EKONOMÄ°LERÄ°NÄ° GERÄ°DE BIRAKTIK"

AkÅŸener sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:

"TÜÄ°K'e göre bile nisan ayında gıda fiyatları yüzde 89 arttı. Sen ve tapınak ÅŸövalyelerin 'Tüm dünyada enflasyon var' diyeceksiniz. Peki bizi kim takip ediyor yüzde 62 ile iflas etmiÅŸ Arjantin, yüzde 26 ile Kolombiya. Güney Amerika ekonomilerini bile geride bırakmışız. Yunanistan'da yüzde 10, AB ortalaması yüzde 8,5, Almanya'da yüzde 8. Matematik, tarih ve ekonomi gibi senin kuvvetli olduÄŸun bir alan deÄŸil.

Geçen sene nisan ayında 1000 liraya aldığımız gıda ürünlerini bu sene almak için 1890 lira gerekiyor. Almanya'da ise 1000 Euroluk alışveriÅŸ, 1080 Euro'ya çıkmış. Açlık sınırı bu sene 6 bin 18 lira olmuÅŸ. Toplam 3 bin 121 lira yükselmiÅŸ. Asgari ücret artışı 1427 lira, yani açlık sınırındaki artışın yarısı bile deÄŸil. Söyle bakalım vicdansız kimmiÅŸ görüyor musun? GördüÄŸün rüyadan uyan, gerçeklerle yüzleÅŸ. O saraydan çık. Böyle devlet yönetilmez."

SOSYAL MEDYA DÜZENLEMESÄ°

Sosyal medya düzenlemesine tepki gösteren Ä°YÄ° Parti lideri AkÅŸener, "Türkiye artık bir sorunlar yumağı haline geldi" diyen AkÅŸener, "Hayat pahalılığı, sığınmacı, adalet sorun. Bu sorunların hiçbiri iktidarın gündemine giremiyor. Ä°ktidara göre en önemli sorun, internette yayın yapan haber siteleri. Meclis'e sosyal medya kanun teklifi getirdiler. BeÄŸenmediklerini yasaklamaya ve ortadan kaldırmaya bayılan AK Parti, sosyal medyanın idam fermanıyla karşınıza çıktılar. Bu arkadaÅŸlara yandaÅŸ medya yetmiyor. Televizyonlara sipariÅŸ yayın yaptırdıkları gibi, gazetelere sipariÅŸ manÅŸet attırdıkları gibi internet sitelerine sipariÅŸ haber yaptırmak istiyorlar" dedi.

AkÅŸener sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:

"Sayın ErdoÄŸan eÄŸer yalan haber yasaksa iftira atan, yalan söyleyen yandaÅŸ kanallarını kapatacaksın. Trol çiftliklerini kapatacaksın. Enflasyon tahminleri yanlış çıkan Merkez Bankası BaÅŸkanı'nı görevden alacaksın. Milleti kandıran TÜÄ°K BaÅŸkanı'nı hemen kapının önüne koyacaksın. Emeklilere ve asgari ücretlilere zam için 1 Mayıs'ı iÅŸaret eden Çalışma Bakanı'nın affını isteyeceksin. Sen önce kendi öfkeni dizginle, sen önce kendi kapının önünü temizle. Yıllardır milletimizi birbirine düÅŸürerek kutuplaÅŸmadan beslenen sen deÄŸil misin? Bu kanunu geriye iÅŸletsen senin müebbet alman gerekiyor."

"Buradaki amaç çok baÅŸka" diyen AkÅŸener, "Ülkemizde yaÅŸanan sorunları dile getirenleri, ekonomide kötü gidiÅŸata dikkat çekenleri, sığınmacıdan seçmen devÅŸirmeye çalışmalarını susturmak istiyorlar. Biz daha buradayız. Siz yalana sığındıkça biz de sizi gerçeklerle yüzleÅŸtirmeye devam edeceÄŸiz. Siz George Orwell romanlarına özendikçe biz demokrasiyi savunmaya devam edeceÄŸiz. Siz özgürlüklerin karşısında durdukça biz 'Kahrolsun istibdat yaÅŸasın hürriyet' demeye devam edeceÄŸiz" diye konuÅŸtu.

KOCAELÄ° ZÄ°YARETÄ°

Kocaeli'nde yaptığı ziyaretleri aktaran Ä°YÄ° Parti lideri Meral AkÅŸener, "Birçok dükkanda yine ışıklar açık deÄŸildi. Esnaf yine siftahsızdı. VatandaÅŸlarımız mutsuz, umutsuzdu" dedi.

UZAY ÇALIÅžMALARI

AkÅŸener, uzay çalışmalarına da konuÅŸmasında yer verirken, "Döviz kuru, enflasyon, gıda fiyatları uzaya çıktı. Mars'ı geçti, Jüpiter'e varmak üzere. Siz seçim tarihini açıklayın da millet sizi uzaya mı gönderiyor, baÅŸka bir yere mi gönderiyor görün. Artık lami cimi yok. Bugün milletimizin ihtiyacı seçimdir. Getirin sandığı bu çile bitsin, milletimizin yüzü gülsün" ifadelerini kullandı.

DÄ°JÄ°TAL DÖNÜÅžÜM VE YÖNETÄ°M SÄ°STEMÄ°

Ekonomide 4'üncü sanayi devrimiyle birlikte, sanayi ve toplumdaki deÄŸiÅŸimi anlatan AkÅŸener, "4'üncü sanayi devriminin, Teslism tartışıldığı dönüÅŸüm dönemindeyiz. Eskiden üretimin odağı üründü, sonra tüketicinin ihtiyaçları görünür oldu. Sonra markaların tüketicilerle konuÅŸması geldi, marka aidiyeti geldi. Artık bu saydıklarımın yanında insan merkezli yeni bir anlayış iÅŸ dünyasına girdi. Markalar sürdürülebilirlik, karbon ayak izi, cinsiyet eÅŸitliÄŸini de benimseyerek müÅŸterilerle insani alanda iletiÅŸime geçiyor" dedi.

AkÅŸener, "Bu geliÅŸmeler doÄŸrultusunda hayatımızda dijitalleÅŸmenin tetiklediÄŸi yönetim anlayışı var. Bir anlamda dijital meÅŸveret. Biz bunu baÅŸaracağız. Ä°YÄ° Parti dünyanın gerisinde kalan, 1920'lerin dünyasına giden bu anlayıştan Türkiye'yi kurtaracak" diye konuÅŸtu.

Ä°yi Parti,Meclis,Meral AkÅŸener,Sosyal Medya,Ekonomi





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024