Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber
AK Parti ile CHP arasında koalisyon için ön görüşmeler bugün başladı.
AK Partiden Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, CHPden Parti Sözcüsü Haluk Koç başkanlığındaki heyetler, saat 11.00de Kültür ve Turizm Bakanlığında bir araya geldi.
Görüşme 1 saat 40 dakika sürdü.
AK PARTİLİ ÇELİKTEN AÇIKLAMA
Görüşme sonrası açıklama yapan Ömer Çelik, şunları söyledi:
Daha önce bayramlaşmıştık. Genel başkanların görüşmelerinde, şöyle bir yönteme karar verilmişti. İstişari görüşmeler yapılacaktı.
Bugün konuştuğumuz konu, bu aşamaya kadar yapılması gerekenler var. Yöntemler var. Birincisi, bizim hangi ilkeler çevresinde görüşeceğimizin belirlenmesi. İkincisi konu başlıkları. Üçüncüsü hangi mekanda bir araya gelmemiz gerektiği. Hafta sonuna doğru bir araya geliriz.
Bundan sonra heyetler arası görüşmeler başlayacak. Ardından 10-15 günlük süreye ihtiyacağımız var.
Bugün Haluk beyle (Koç) görüştük. Bir iki gün içerisinde heyetler bir araya gelecek.
Genel başkanlar ile konuşacağız. İsimler belli olacak.
Her iki tarafın da ortak bir yeri olması gerekiyor.
Daha izole bir yer gerekiyor.
Makrodan, mikroya gideceğiz.
Bu görüşmeler istikşafi görüşmelerdir. Biz yargıdan bahsediyoruz, onlar da yargıdan bahsediyor. Bütün bu çerçevede bir yöntem görüşmesidir.
Bugün ve yarın yapacağımız görüşmelerde bunlar belirlenecek.
Fotoğraf şu, bizim işimiz fotoğraf çekmek. Sürecin kendisi sonuç kadar kıymetlidir. Müzakere kararı verilir veya verilmez. Süreç içinde bunu göreceğiz.
Genel başkanlara sunum yapıldıktan sonra görüşmelere geçin denirse geçeceğiz. Yok denirse sürece geçmeyeceğiz.
Sayın Kılıçdaroğlunun 14 maddelik şartı var.
Yargı süreci gibi konulara ilk heyet görüşmesinde bakacağız.
Siyasetçi açısından umut ve umutsuzluk, masada belli olur.
Şu aşamada gayet pozitif geçti. Bugün itibariyle yüzde 50 ihtimalledir.
İstişare görüşmeleri sırasında genel başkanlar ihtiyaç duyulursa göreşecektir.
Sayın başbakana bilgi verdim.
SURUÇTAKİ KATLİAM
Bu kadar gencimizi kaybettik. Ortak tavır almamız lazım. Hep beraber lanetledik.