Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber
Paralel Yapının casusluk faaliyetlerinin bir ucu Amerikaya uzandı. Selam Tevhid soruşturmasında, 2010-2014 yılları arasında yapılan telefon dinlemelerine ilişkin ham verilerin, IPsi Amerikada bulunan bilgisayara aktarıldığı belirlendi.
Kamuoyunda “Selam Tevhid” olarak bilinen “Sözde Kudüs Ordusu Terör Örgütü” tahkikatında usulsüzlükler yapıldığı iddialarına ilişkin Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmada “casusluk” faaliyeti tespit edildi. Kapatılan Terörle Mücadele Kanununun (TMK) 10uncu maddesiyle yetkili savcılığın yürüttüğü, daha sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından takipsizlik kararı verilen “Sözde Kudüs Ordusu Terör Örgütü” tahkikatında usulsüzlükler yapıldığı iddialarına ilişkin yürütülen “Paralel Devlet Yapılanması”na yönelik soruşturmada önemli bir bulguya ulaşıldı.
Casusluk faaliyeti tespiti
Adana ve Hatay illerinde 2014 yılının Ocak ayında MİT TIRlarının durdurulmasınında bu dosya kapsamında planlandığını geçtiğimiz aylarda tespit eden İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, takipsizlik kararı verilen “Sözde Kudüs Ordusu Terör Örgütü” soruşturmasında, “casusluk” faaliyetinin de yapıldığını belirledi.
IP adresi tespit edildi
Savcılık, “Sözde Kudüs Ordusu Terör Örgütü” soruşturmasında 2010-2014 yılları arasında yapılan dinlemelere ilişkin tespit edilen “172.**.**.**.*” IP adresinin hangi bilgisayara, bunun tespit edilememesi halinde de nereye ait olduğunun araştırılmasını istedi. Bu istem üzerine incelemeyi yapan emniyet müdürlüğü, belirtilen adresin “Gastonia / Amerika Birleşik Devletleri” kaynaklı olduğunun tespit edildiğini bildirdi. Böylece, 2010-2014 yılları arasında yapılan telefon dinlemelerine ilişkin ham verilerin, IPsi Amerikada bulunan bilgisayara aktarıldığı ve burada dinlenildiği tespit edildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının, söz konusu tespit üzerine mevcut soruşturmayı daha da derinleştirdiği öğrenildi.
Atayün ve 10 kişi tutuklandı
Soruşturma kapsamında, “yasa dışı dinleme, casusluk, özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak kaydedilmesi, resmi belgede sahtecilik, terör örgütü kurmak, terör örgütü yönetmek, terör örgütü üyesi olmak, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını kısmen engellemeye teşebbüs” suçlamasıyla “Paralel Devlet Yapılanması”na yönelik 22 Temmuz 2014 tarihinde gerçekleştirilen ilk operasyonda, aralarında eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayünün de bulunduğu 11 emniyet görevlisi tutuklanmıştı.