Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1840 kez okundu. | Teknoloji Haberleri
Haberin Tarihi :   31 Mart 2015 - 08:38

Turkcell Gönüllüleri 10 yılda 50 bin çocuğun hayatına dokundu

Büyüt
Küçült
Turkcell Gönüllüleri 10 yılda 50 bin çocuğun hayatına
Teknoloji Haberleri › Turkcell Gönüllüleri 10 yılda 50 bin çocuğun hayatına dokundu haberi

2 bin çalışanının aktif olarak çalıştığı Turkcell Gönüllüleri, geliştirdikleri projelerle 10 yılda 50 bin çocuğun yüzünü güldürdü. Turkcell Gönüllüleri geliştirdikleri projelerle birçok uluslararası ödül de kazandı.

Geliştirdikleri farklı projelerle Türkiyenin dört bir yanında 50 binden fazla çocuğa ulaşan Turkcell Gönüllüleri 10 yılı geride bıraktı. Gönüllüler, şimdiye dek toplam 21 binin üzerinde Turkcell çalışanın da düzenli bağışları ve aktif çalışmalarıyla desteklediği Mobil Anaokulu, Oyuncak Hastanesi, Haydi Çocuklar Sokağa, Kuşlar için Suluk Yapıyoruz, Bir Tatlı Huzur gibi çocuk ve sosyal sorumluluk odaklı 30u aşkın projeye imza attı. Turkcell Gönüllüleri tam 10 yıldır; fen laboratuvarları, merak odaları ile oyun alanlarına kavuşan, ilk tatillerini yapan, susuz köylerine su gelen binlerce çocuğun mutluluğunu paylaşıyor.

 

2 bin aktif gönüllü çalışan

Bugün yaklaşık 2 bin Turkcell çalışanının aktif olarak bağışları ve projelerde bire bir desteğiyle yer aldığı Turkcell Gönüllüleri, yardıma ihtiyacı olan kişi ve projeleri sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yaparak tespit ediyor. Ayrıca, Turkcell Gönüllülerinden oluşan proje ekibi de özgün projeler oluşturarak hayata geçiriyor. Bununla birlikte Turkcell çalışanlarından gelen proje talep ve önerilerini değerlendiriyor. Gönüllüler, şirket içinde çeşitli organizasyonlar düzenleyerek Turkcell çalışanlarının bireysel olarak kişi ve projelere destek vermelerini de sağlıyor. Turkcell Gönüllüleri, yaptıkları bu projelerle Turkcell çalışanlarının da farklı hayatlarla tanışmalarını ve bu hayatlara değer katmasını sağlıyor. Ayrıca, çalışanların sosyal sorumluluk konularında bilinçlenmelerine destek vererek, ‘ben ne yapabilirim sorusunu kendilerine sormalarını sağlıyor. Turkcell Gönüllüleri hayata geçirdiği başarılı projelerle birçok ödül kazandı. Gönüllüler, Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği IPRA tarafından ‘Halkla İlişkilerde Mükemmellik Altın Dünya Ödülüne, ABD merkezli PRNews tarafından ‘Kâr Amacı Gütmeyen En iyi Organizasyon Onur Ödülüne layık görüldü. Ayrıca, ABD merkezli sadece çalışan iletişimine odaklanan E2E organizasyonu tarafından verilen ‘Çalışanlara Yönelik En İyi Sosyal Sorumluluk Programı Ödülü de Gönüllülerin kazandığı bir diğer ödül oldu.

Küçük bir grup olarak başladı

Turkcell Gönüllülerinin 10. yılını kutlamasıyla ilgili olarak Turkcell Grup İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Banu İşçi Sezen şunları söyledi: “Turkcell olarak, insana değer veren ve yatırım yapan ve mutlu çalışanlar yaratmaya özen gösteren bir insan kaynakları politikası uyguluyoruz. Mutlu çalışanlar yaratmak ve ekosisteme değer katmak amacıyla; ‘birlikte her gün daha iyiye yaklaşımını benimsiyor ve bu doğrultuda stratejiler geliştiriyoruz. Bu hedefle, çalışanlarımız için pek çok farklı uygulamalar ve sosyal aktiviteler geliştiriyoruz. 10 yıl önce küçük bir grup olarak başlayan Turkcell Gönüllüleri, bugün 2 bin çalışanın birebir sahada bulunduğu bir projeye dönüştü. Hem Turkcell Gönüllüleri hem de Turkcell ailesi olarak binlerce çocuğun hayatına dokunmak ve sevincini paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.”

 

TURKCELL GÖNÜLLÜLERİNİN PROJELERİNDEN ÖRNEKLER

İlk göz ağrısı Diyarbakır 75. Yıl YİBO restorasyonu

Turkcell Gönüllülerinin ilk projesi, 649 çalışanının destek verdiği Diyarbakır 75.Yıl Yatılı İlköğretim Bölge Okulunun (YİBO) restorasyonu oldu. Proje sonunda, Diyarbakır 75.Yıl YİBO, kütüphanesinden yatakhanelere, bilgisayar odasından tuvaletlerine kadar yenilendi. 350 gönüllünün destek verdiği projeyle Afyondaki köylerinden hiç çıkmamış 60 öğrenci, Boluda kişisel gelişimlerine yönelik bir kampa katılarak izcilikten kanoya kadar birçok aktiviteyi öğrendiler ve ilk tatillerini yapmanın keyfini yaşadılar.

Eski oyuncakları Turkcell Gönüllüleri tamir etti

‘Oyuncak Hastanesi projesiyle, aynı anda beş farklı Turkcell plazasında kurulan oyuncak tamir stantlarında, çalışanlardan gelen yüzlerce oyuncak tamir edilerek Tohum Otizm Vakfı çocuklarına hediye edildi. Vakıftaki çocukların ihtiyacı olan hiç kullanılmamış oyuncaklar ise yine gönüllü bütçesinden alınarak eş zamanlı olarak hediye edildi. Ayrıca, Mardinin Derik ilçesindeki bir okulun penceresinden boyasına kadar tadilatı yapıldı. Ve farklı bölgelerden birçok çalışan ile okul ziyaretine gidip, ayakkabı, mont, kitap, kırtasiye gibi ihtiyaçlarını bizzat çalışanlar elden verdiler. Hem çocukların hem de maddi destekte bulunan katılımcıların hayatlarına dokunulan bir proje olarak Turkcell Gönüllülerinin tarih hanesine işlendi.

Hadi Çocuklar Sokağa!

Sokak oyunlarının güzelliğini çocuklarımız da yaşasın, bilgisayar başından kalkıp daha çok sokağa çıksın, bu oyunlarla tanışsın fikrinden yola çıkan Turkcell Gönüllüleri “Hadi Çocuklar Sokağa” dedi ve aynı isimli bir kitaba imza attı. Gönüllüler, kitabı Anadoluda sokakta oynanan oyunlardan yola çıkarak hazırladı. Kukalı Saklambaç, Dalya, Renkli İstop, Fışgırdak, Çelik Çomak gibi 78 sokak oyunu detaylı tarifler ve renkli resimlerle derlendi.

Mobil Ana Sınıfı ile çocuklar yaz-kış eğitimde

Gönüllüler, Adana Karataşta aileleri mevsimlik tarım işçisi olarak çalışan ve okul bitince kendilerini pamuk, mısır, domates tarlalarında bulan çocuklarımıza ulaşacak bir proje gerçekleştirdi. Bazılarının okula bile gidemediği bir alanda onlar için çadırların tam ortasında karavandan ‘Mobil Ana Sınıfı kuruldu. Bu sayede de ihtiyacı olan bölgelere taşınabilecek ana sınıfında, oyuncakları, kütüphanesiyle çocukların yaz-kış eğitimden uzak kalmayacakları bir alan oluşturuldu.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024