Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2253 kez okundu. | Yasam Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Şubat 2015 - 06:35

Armstrongun çantası bulundu

Büyüt
Küçült
Armstrongun çantası

ABD Havacılık ve Uzay Müzesi küratörlerinden Allan Needell, 2012de ölen ünlü astronotun eşinin, evlerindeki bir dolabı temizlerken içi Apollo 11in Ay yolculuğu sırasında kullanılan eşyalarla dolu bez bir çanta bulduğunu açıkladı.

Armstrongun eşinin müzeye gönderdiği çantada astronotun 1969ta Ay yüzeyindeki yürüyüşünü kaydeden kameranın da bulunduğunu belirten Needell, 16 milimetrelik kamera, 20. yüzyılın en önemli karelerini çekmek için kullanılmıştı dedi.

Kameranın içindeki filmler alındıktan sonra Aya indirilen modülde bırakılmasının öngörüldüğünü kaydeden Needell, Armstrong ile yol arkadaşları Buzz Aldrin ve Michael Collinsin yolculuklarını hatırlatacak eşyaları beraberlerinde götürme kararı aldığı, kameranın da böylece Dünyaya geri getirildiğini belirtti.

Armstrongun çantasında, dinlenirken beline sardığı kuşak da bulundu.

Çanta ve içindekiler, ABD Havacılık ve Uzay Müzesinde sergilenecek.

Armstrong, 25 Ağustos 2012de 82 yaşında hayata veda etmişti.

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesine (NASA) katılmadan önce ABD Donanmasında pilot olarak görev yapan Armstrong, 20 Temmuz 1969da Aya giden Apollo 11 uzay aracının komutanlığını üstlenmişti.

Aya ilk ayak basışı sırasında Dünyadan kendisini dinleyenlere telsizden söylediği Benim için küçük, insanlık için dev bir adım sözleriyle hatırlanan Armstrong, bu sözlerin ardından astronot arkadaşı Edvin Buzz Aldrin ile Ay yüzeyinde 3 saat dolaşmıştı.

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024