Arakanlıların imdadına ilk Türkler yetişti
Dünya Haberleri Arakanlıların imdadına ilk Türkler yetişti haberi Aylardır denizin ortasında hayatta kalma mücadelesi veren ve açlıktan birbirini öldürmeye başlayan Arakanlı Müslümanların imdadına
Aylardır denizin ortasında hayatta kalma mücadelesi veren ve açlıktan birbirini öldürmeye başlayan Arakanlı Müslümanların imdadına ilk yetişen Türkiye oldu. Açeye yerleştirilen bin 500 göçmene İHH tarafından sıcak yemek ve tıbbi yardımlar yapılmaya başlandı.
Myanmardaki Budist çetelerinin zulmünden kaçmak için komşu ülkelere sığınan ancak bu ülkelerin kara sınırlarına dahi yanaşmasına izin vermeyip Güney Asya sularına aç-susuz ölüme terkettiği ‘vatansız Arakan Müslümanlarının yardımına İHH aracılığıyla ilk yetişen yine Türkiye oldu. İnsan kaçakçılarının açık denizde terk ettiği ve Açeli balıkçılar tarafından geçtiğimiz hafta sonu kurtarılan bin kadar Rohingyalı Müslüman göçmen, Açedeki yerel hükümetin kurduğu bir kampa yerleştirildi. Bu kamplarda şuana kadar bin 500 göçmenin yerleştiği belirtildi. Otobüs, polis aracı ve kamyon kasalarında getirildikleri kampta barınma ve gıda ihtiyaçları karşılanan göçmenlere İHH insani yardım vakfı, Endonezyadaki partner kurumu PKPU aracılığıyla sıcak yemek ve tıbbi yardım çalışmalarına Pazar günü itibariyle başladı.
Yetkililer öldürün diyor
Endonezyalı balıkçılar, denizde sürüklenen Arakan Müslümanı ve Bangladeşli göçmenlerin kurtarılmasına yetkililerin izin vermediğini iddia etti. Myanmardaki Arakanlı Müslümanlar, yıllardır çoğunluktaki milliyetçi Budistler ve yönetimden gelen baskı ve saldırılar nedeniyle sistematik olarak başka ülkelere göçe zorlanmakta. 2012 yılında şiddeti artan olaylar sonucu 140.000 Arakanlı Rohingya Müslümanı insan onuruna yakışmayan şartlar altında sadece denize açık olan kamplara yerleştirilmişlerdi. Bangladeşlilerin çoğu ise ekonomik nedenlerle göç ediyor. Ancak bölge ülkelerinin kaçakçılığı engelleme operasyonlarının ardından gemi kaptanları ve insan kaçakçıları, binlerce kişinin bulunduğu gemileri deniz ortasında terk etti. Bu şekilde zor durumda olan kaç adet gemi olduğunun bilinmemesi kaygıların daha da artmasına sebep oluyor. İnsan hakları kuruluşları, bölge ülkelerini, göçmenleri “ping pong topu gibi” birbirlerine yönlendirerek, bir trajediye neden olmakla suçluyor.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Binali Yıldırımın imdadına Sare Davutoğlu yetişti
AK Parti Olağanüstü Kongresinde konuşma yapan Binali...
Kaçakların imdadına Sahil Güvenlik ekipleri yetişti
Ayvacıkın Yeşil Liman Mevkiinden sabah saatlerinde 40 kişilik...
Almanyadaki göçmenler arasında durumu en kötü olanlar...
Göçmenler arasında genel olarak dezavantajlı olduğunu...
DÜNYA Haberleri
Tümüİran ve ABD arasındaki ateşkeste süre uzadı
ABD ve İran arasında arabulucu olan Pakistan hükümetinin kaynakları, iki ülke arasındaki...
İspanya sınırında göçmen krizi büyüyor
Yerel basındaki haberlere göre, Ceuta'ya geçme girişiminde bulunan düzensiz göçmenlerden 18'i...
Rusya Kiev i Vurdu .Ölü ve Yaralılar Var.
Saldırıda 10 kişi yaşamını yitirirken, aralarında iki çocuğun da bulunduğu 56 kişi yaralandı....
Venezuela'da deprem bilançosu ağırlaşıyor
Venezuela Sağlık Bakanı Carlos Alvarado, ülkedeki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısının...
Bu sefer olacak gibi .ABD ile İran arasındaki anlaşma 24...
ABD ile İran arasında savaşın sona erdirilmesine yönelik anlaşmada sona yaklaşıldı. Pakistan...
Filipinler de 7.8 lik Deprem
Filipinler'de 7,8 büyüklüğünde meydana gelen depremde ne oldu? Depremde 15 kişi hayatını...
Gerilim Tırmanıyor. İran İsrail'deki 2 hava üssünü hedef...
Orta Doğu'da gerilim tırmanıyor: İran, İsrail'deki Nevatim ve Tel Nof hava üslerini hedef aldı....
İsrail, Batı Şeria'daki işgalini artırıyor
Siyonist İsrail rejimi, işgal altındaki Batı Şeria'da kontrolünü artıracak yeni bir düzenlemeyi...
Pakistan'da cuma vakti camiye kanlı saldırı:
Pakistan'ın başkenti İslamabad'daki bir camiye cuma namazı sırasında bombalı saldırı yapıldı....
Tayland- , Kamboçya daki Çatışmalar Savaşa Evrildi
İki ülke birbirini sivilleri hedef almakla suçlarken sınır bölgelerinden yüz binlerce kişi...
Dürzi lider El Hicri bağımsızlık istedi!
. El Hicri, Dürzi toplumunun bağımsızlık talebini yinelerken, uluslararası aktörlere “sonsuz...
Dürzi-Bedevi çatışması yeniden başladı
İsrail ile Suriye'yi savaşın eşiğine getiren Süveyda'da tansiyon yeniden tavan yaptı. 13...




