BORSA
BIST 100 14.734,50 %0,63
Altın 6.257,06 ₺/gr %0,83
Bitcoin $64.205 %0,03
Dolar 46,47 ₺ %0,04
Euro 53,34 ₺ %0,02
Sterlin 61,52 ₺ %0,03
Gümüş 98,15 ₺/gr %1,39
Ethereum $1.736,18 %0,09
İsviçre Frangı 57,56 ₺ %0,03
Kanada Doları 32,78 ₺ %0,03
Avustralya Doları 32,58 ₺ %0,04
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,38 ₺ %0,02
BAE Dirhemi 12,66 ₺ %0,05
Rus Rublesi 0,63 ₺ %0,04
Çin Yuanı 6,86 ₺ %0,19
İSTANBUL 24°C 6.257,06 ₺/gr 46,47 ₺ 53,34 ₺
Anasayfa DÜNYA Brükselde, İslamofobiye Dur dediler
Posta

Brükselde, İslamofobiye Dur dediler

POSTA.COM.TR Tüm gün süren konferansa BMMİ Yüksek Temsilcisi Nassir Al-Nasser, İKGF-Dİ Başkanı Büyükelçi Elşad Iskandarov, Avrupa Parlementosu üyesi ve Avrupa Ö

· 3 dk okuma · 11 okunma
0Yorumlar
Brükselde, İslamofobiye Dur dediler

POSTA.COM.TR

Tüm gün süren konferansa BMMİ Yüksek Temsilcisi Nassir Al-Nasser, İKGF-Dİ Başkanı Büyükelçi Elşad Iskandarov, Avrupa Parlementosu üyesi ve Avrupa Özgürlük ve Direkt Demokrası Grubu Genel Sekreteri David Borelli ile Brüksel merkezli diplomatik misyonlar, Avrupa Parlementosu üyeleri, akademi, sivil toplum ve medyanın önde gelen temsilcileri katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan İKGF-Dİ Başkanı Büyükelçi Elşad Iskandarov, Avrupa ve İslam dünyasının ortak iyiliği için ilişkilerin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini, manipülasyonların ve € fobik yaklaşımların kimin menfaatine olduğunu gözden kaçırmayarak € fobi meselesinin çözülmesi gerektiğini dile getirdi.

AVRO-İSLAM İLİŞKİLERİNİ YENİDEN TESİS ETMEK

Iskandarov, Avro-İslam ilişkilerini yeniden tesis etmek, -fobilerden kurtulmamıza ve Avrupadaki Müslüman azınlıkların kendilerini dışlanmış ve yabancılaşmış hissetmesine engel olmaya yardımcı olacak. Radikalizm, Avrupanın temel sorunu ve İslamofobi de Müslümanların muzdarip olduğu bir konu ise, bunları birbirinden ayrı ele almak mümkün değil şeklinde konuştu.

Konferansta konuşan BMMİ Yüksek Temsilcisi Nassir Al-Nasser, İKGF-Dİnin, Avrupa ve Müslüman azınlıkları temsil eden sivil toplum kuruluşu temsilcilerini tam zamanında bir araya getirdiğini vurguladı. Al-Nasser, BMMİnin İslamofobi ve radikalizm ile mücadele konusunu gündemine dahil edeceğini, özellikle 2016da Baküde gerçekleşecek olan BMMİ 7. Küresel Forumunda geniş yer vereceklerini ifade etti.

Konferansın açılışını müteakiben iki ana başlıkta paneller gerçekleştirildi. Birinci panelde, Avrupa ve İslam Dünyası: Ortak Sorunları Çözmek ve Ortak Gelecek Yaratmak başlığı altında her türlü şiddetin, zenofobi ve İslamofobinin reddedilmesi konuları akademi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile tartışıldı. Panelde, karşılıklı saygı ve hoşgörü zemininde partnerlik ve işbirliği hususları da görüşüldü. İkinci panelde ise, Algılar ve Yanlış Algılar: Medya, yeni medya ve kültürün Avrupa ve İslam dünyası arasındaki modern ilişkiyi oluşturmadaki rolü ele alındı.

CHARLIE HEBDODAN SONRA ÖNEMLİ BULUŞMA


Charlie Hebdo saldırısından sonra düzenlenen ilk üst düzey etkinlik olması bakımından sembolik öneme sahip olan konferans, Avrupanın farklı din ve kültürel kökenden diyalog yanlısı toplulukları ile bir ağ oluşturma sürecini amaçladı. Bu doğrultuda konferans katılımcıları, İslamofobi ve radikalizm ile mücadelenin yanı sıra medeniyetler arası önyargılarla savaşılmasına yönelik ortak gündem belirleme ve özellikle yeni medyayı kullanarak belirli projeleri hayata geçirme konusunda mutabakata vardılar.

Konferans sonunda ayrıca BMMİ Yüksel Temsilcisi Nassir Al-Nasser, BM 66. Genel Kurulu Başkanlığı deneyimini kitaplaştırdığı BM Genel Kurulu Dümeninde 1 Yıl isimli çalışmasını sundu.
 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

DÜNYA Haberleri

Tümü

Bu sefer olacak gibi .ABD ile İran arasındaki anlaşma 24...

ABD ile İran arasında savaşın sona erdirilmesine yönelik anlaşmada sona yaklaşıldı. Pakistan...

8 gün önce

Filipinler de 7.8 lik Deprem

Filipinler'de 7,8 büyüklüğünde meydana gelen depremde ne oldu? Depremde 15 kişi hayatını...

13 gün önce

Gerilim Tırmanıyor. İran İsrail'deki 2 hava üssünü hedef...

Orta Doğu'da gerilim tırmanıyor: İran, İsrail'deki Nevatim ve Tel Nof hava üslerini hedef aldı....

13 gün önce

İsrail, Batı Şeria'daki işgalini artırıyor

Siyonist İsrail rejimi, işgal altındaki Batı Şeria'da kontrolünü artıracak yeni bir düzenlemeyi...

4 ay önce

Pakistan'da cuma vakti camiye kanlı saldırı:

Pakistan'ın başkenti İslamabad'daki bir camiye cuma namazı sırasında bombalı saldırı yapıldı....

4 ay önce

Tayland- , Kamboçya daki Çatışmalar Savaşa Evrildi

İki ülke birbirini sivilleri hedef almakla suçlarken sınır bölgelerinden yüz binlerce kişi...

6 ay önce

Dürzi lider El Hicri bağımsızlık istedi!

. El Hicri, Dürzi toplumunun bağımsızlık talebini yinelerken, uluslararası aktörlere “sonsuz...

9 ay önce

Dürzi-Bedevi çatışması yeniden başladı

İsrail ile Suriye'yi savaşın eşiğine getiren Süveyda'da tansiyon yeniden tavan yaptı. 13...

11 ay önce

Hindistan da Yolcu Uçağı Yerleşim Birimine Düştü

Hindistan da Londra Gatwick Havalimanı'na giden bir yolcu uçağı kalkıştan 1 dakika sonra...

1 yıl önce

ABD vatandaşlarına Irak Seyahat Uyarısı

İran'dan gelen "Çatışma çıkarsa Amerikan üslerini vururuz" çıkışının ardından ABD Bağdat...

1 yıl önce

Avusturya'da ortaokula silahlı saldırı!

Avusturya'nın Graz kentinde bir okula saldırı gerçekleşti. İlk bilgilere göre, saldırıda en 10...

1 yıl önce

Trump savaş birliklerini sahaya sürdü

Sokakların karıştığı ABD'de Savunma Bakanlığı, Los Angeles'ta devam eden protestoları kontrol...

1 yıl önce