BORSA
BIST 100 13.974,14 %0,69
Altın 6.191,72 ₺/gr %0,09
Bitcoin $66.505 %2,00
Dolar 47,21 ₺ %0,03
Euro 53,89 ₺ %0,06
Sterlin 63,26 ₺ %0,03
Gümüş 89,32 ₺/gr %0,08
Ethereum $1.928,01 %1,33
İsviçre Frangı 58,10 ₺ %0,03
Kanada Doları 33,47 ₺ %0,03
Avustralya Doları 33,05 ₺ %0,02
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,58 ₺ %0,03
BAE Dirhemi 12,86 ₺ %0,04
Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,18
Çin Yuanı 6,98 ₺ %0,04
İSTANBUL 26°C 6.191,72 ₺/gr 47,21 ₺ 53,89 ₺
Anasayfa DÜNYA Hollandada seks işçilerine Yaşam Gücü desteği
Posta

Hollandada seks işçilerine Yaşam Gücü desteği

Borçlarını ödeyebilmek için seks işçiliğine başlamış. Kısa bir süre yaparım, borçlarımı ödeyince bırakırım diye düşünmüş.   Ancak başladığı yeni hayat, alkol

· 4 dk okuma · 47 okunma
0Yorumlar
Hollandada seks işçilerine Yaşam Gücü desteği
Borçlarını ödeyebilmek için seks işçiliğine başlamış. Kısa bir süre yaparım, borçlarımı ödeyince bırakırım diye düşünmüş.   Ancak başladığı yeni hayat, alkol ve uyuşturucu bağımlılığını da beraberinde getirmiş.   Ailesi ve arkadaş çevresiyle ilişkileri sona ermiş. Kendisine ve insanlara olan güvenini kaybetmiş.   Ancak, Leger des Heils adlı yardım kuruluşu tarafından başlatılan Yaşama Gücü adlı proje, birçok seks işçisi gibi Bayan Xin hayatını da tamamen değiştirmiş. Eindhovenda seks işçiliğini bırakmak isteyen kadınlara yardım etmek amacıyla geliştirilen Yaşama Gücü Projesi 2008 yılında başlamış.   Bugüne kadar çoğunluğu gençlerden oluşan 50 kadın, seks işçiliğini bırakmış. Proje kapsamında seks işçilerinin sorunlarına çözüm aranıyor.   Seks işçiliğini bırakan kadınların yeni bir iş sahibi olması için çaba harcanıyor.
SEKS İŞÇİLERİNİN SORUNLARI
Proje yöneticilerinden Linda Gerard, seks işçilerinin üst üste yığılmış sorunlarla mücadele ettiklerini söylüyor.   Gerarda göre kadınlar en fazla para sorunu nedeniyle seks işçiliğine başlıyor, Bir kez başladılar mı alkol ve uyuşturucu bağımlılığı da ardından geliyor. Bu çok sık görülen bir durum diyor.       Linda Gerard, seks işçilerinin en büyük sorunlarından birinin de güven eksikliği olduğunu vurguluyor. Hem kendilerine, hem de yardım etmek isteyenlere güvenmediklerini anlatıyor.   Leger de Heils adlı kuruluşun seks işçilerinin yaşama koşullarını iyileştirmek için çalışmaya başladığını belirten Gerard, sorunlara pratik çözümler bulduklarını belirtiyor.   Seks işçiliğini bırakmak isteyenler için öncelikle sosyal ödenek başvurusu yapılıyor. Gelir sorunu halledildikten sonra seks işçiliğini bırakan kişinin özgüvenini yeniden kazanması için çalışılıyor.   Linda Gerard, Şartlar ne olursa olsun her zaman yanında oluyoruz. Böyle bir çalışmanın başlangıcında bu çok önemli diyor.   Gerardın seks işçiliğini bırakması konusunda yardım ettiği kadınlardan birisi şimdi proje kapsamında diğer kadınlara yardımcı olmaya çalışıyor.   Brabant Televizyonuna kendisini Bayan X olarak tanıtıyor.   Borçları yüzünden seks işçiliğine başlamış. Bir geceden bir şey olmaz diye düşünmüş. Ancak devamı gelmiş. Katlanabilmek için alkole başlamış. O da yetmemiş. Uyuşturucu bağımlısı olmuş. Üç tane bağımlılığım vardı; alkol, uyuşturucu, para diye anlatıyor.   Çevresinde kimsesi kalmamış. Evinin elektriği kesilmiş. Alışveriş yapacak parası dahi kalmamış. O sırada seks işçilerini kontrol eden birimin çalışanları, Yaşama Gücü projesinden söz etmişler.   Bayan X, Birçok sorunumu kolayca çözdüler. Ama en önemlisi her zaman konuşabileceğim birileri vardı. Bunlar bizim çalıştığımız dünyayı anlayan ve bizi yargılamayan kişilerdi diyor.   Yaşama Gücü Projesi, bu yılın başımda Güvenlik ve Adalet Bakanlığından fazladan yardım almış.   Paranın bir kısmı ile hala çalışan ya da çalışmayı bırakmış seks işçileri için bir danışma merkezi oluşturulmuş.   Merkez, seks işçilerinin bilgilendirilmesi ve durumlarının iyileştirilmesi için onlara danışmanlık yapmayı amaçlıyor.   Proje yöneticisi Linda Gerard, seks iççilerine yeni bir bakış açısı sunmaya çalıştıklarını söylüyor. Yeni bir iş bulabilmek de buna dahil. Seks işçiliğini bıraktıklarında ellerinde, CVlerindeki koca delikten başka hiçbir şey kalmıyor diyor.  (BBCTürkçe)


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

DÜNYA Haberleri

Tümü

Rusya Kiev i Vurdu .Ölü ve Yaralılar Var.

Saldırıda 10 kişi yaşamını yitirirken, aralarında iki çocuğun da bulunduğu 56 kişi yaralandı....

19 gün önce

Venezuela'da deprem bilançosu ağırlaşıyor

Venezuela Sağlık Bakanı Carlos Alvarado, ülkedeki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısının...

25 gün önce

Bu sefer olacak gibi .ABD ile İran arasındaki anlaşma 24...

ABD ile İran arasında savaşın sona erdirilmesine yönelik anlaşmada sona yaklaşıldı. Pakistan...

1 ay önce

Filipinler de 7.8 lik Deprem

Filipinler'de 7,8 büyüklüğünde meydana gelen depremde ne oldu? Depremde 15 kişi hayatını...

1 ay önce

Gerilim Tırmanıyor. İran İsrail'deki 2 hava üssünü hedef...

Orta Doğu'da gerilim tırmanıyor: İran, İsrail'deki Nevatim ve Tel Nof hava üslerini hedef aldı....

1 ay önce

İsrail, Batı Şeria'daki işgalini artırıyor

Siyonist İsrail rejimi, işgal altındaki Batı Şeria'da kontrolünü artıracak yeni bir düzenlemeyi...

5 ay önce

Pakistan'da cuma vakti camiye kanlı saldırı:

Pakistan'ın başkenti İslamabad'daki bir camiye cuma namazı sırasında bombalı saldırı yapıldı....

5 ay önce

Tayland- , Kamboçya daki Çatışmalar Savaşa Evrildi

İki ülke birbirini sivilleri hedef almakla suçlarken sınır bölgelerinden yüz binlerce kişi...

7 ay önce

Dürzi lider El Hicri bağımsızlık istedi!

. El Hicri, Dürzi toplumunun bağımsızlık talebini yinelerken, uluslararası aktörlere “sonsuz...

10 ay önce

Dürzi-Bedevi çatışması yeniden başladı

İsrail ile Suriye'yi savaşın eşiğine getiren Süveyda'da tansiyon yeniden tavan yaptı. 13...

1 yıl önce

Hindistan da Yolcu Uçağı Yerleşim Birimine Düştü

Hindistan da Londra Gatwick Havalimanı'na giden bir yolcu uçağı kalkıştan 1 dakika sonra...

1 yıl önce

ABD vatandaşlarına Irak Seyahat Uyarısı

İran'dan gelen "Çatışma çıkarsa Amerikan üslerini vururuz" çıkışının ardından ABD Bağdat...

1 yıl önce