İkinci Dünya Savaşında birbirini kaybeden ikizler seneler sonra buluştu
İkinci Dünya Savaşı sırasında hasta düşen annelerinden alınıp Polonyaya gönderilen George Skrzynecky ve Lucian Poznanski farklı aileler tarafından evlat edinilmiş.
İkinci Dünya Savaşı sırasında hasta düşen annelerinden alınıp Polonyaya gönderilen George Skrzynecky ve Lucian Poznanski farklı aileler tarafından evlat edinilmiş. 1960lı yıllarda ikizlerden biri evlatlık olduğunu öğrenince yetkililerden ikizinin nerede olduğunu bulması konusunda yardım istemiş fakat çabaları sonuçsuz kalmış. Diğeri, Lucian, ise bir ikizi olduğunu ancak geçtiğimiz yıl öğrenmiş.
İkizlerden George, 1960lı yıllarda evlatlık olduğunu öğrenip ikizini bulma çabası sonuçsuz kalınca Amerika ya yerleşmiş. Lucian ise hep Polonyada kalmış. BBC tarafından çekilen buluşma belgeselinde ve yayınlanan haberinde George, Bir ikizim olduğunu hiç bilmedim, ama her zaman kalbimin derinliklerinde hissettim diyor.
1960lı senelerde yaptığı başvuru o dönem sonuç vermemiş olsa dahi, George ve Lucianın birbirlerini bulmaları Kızıl Haçın araştırmalarının sonuç vermesiyle olmuş. George ikizinin bulunduğu haberini aldığındaki duygularını, Ne zaman olacağını bilmiyordum, ama bir gün kardeşimi bulacağımdan emindim diyerek özetlemiş.
Birbirlerinden ayrı geçirdikleri onlarca yıldan sonra ikizler Varşovada buluşmuşlar. İkizlerden Lucian, Lotoyu kazanmak bile umurumda değil, yalnızca kardeşimi yanı başımda istiyorum demiş. İkizlerin Varşova Havalimanındaki duygulandıran buluşması an an kayıt altına alınmış.
Birbirlerine kavuştuktan sonra ikizlere, aileleriyle ilgili daha fazla bilgi edinebilmek için bir takım belgeler sunulmuş. Babalarının kendi doğumlarından hemen sonra Amerikaya dönen bir Amerikan askeri olduğunu orada öğrenmişler. Ayrıca kendilerinin Polonyoya annelerinin bilgisi dahilinde olmadan gönderildiklerini, bu yüzden annelerinin 1952 senesindeki ölümüne kadar çaresizce onları aradığını da öğrenmişler.
Tüm bunlar bunca yaşanandan sonra ikiliyi daha çok üzmüş olsa da, en azından birbirlerini bulmuş olma sevinçlerine gölge düşürmemiş. İkizler, sonunda birbirimizi bulduk, önemli olan bu diyerek birbirlerine kavuşmuş olmanın keyfini sürmeye niyetliler.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Fatih Erbakan ikinci tur için kararını açıkladı
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ikinci tur seçimi için önemli açıklamalarda...
DEAŞ'ın dünya çapındaki ikinci komutanı öldürüldü
Terör örgütü DEAŞ'a büyük bir darbe vuruldu. ABD Başkanı Trump "DEAŞ'ın dünya çapındaki ikinci...
Tayland- , Kamboçya daki Çatışmalar Savaşa Evrildi
İki ülke birbirini sivilleri hedef almakla suçlarken sınır bölgelerinden yüz binlerce kişi...
DÜNYA Haberleri
Tümüİran ve ABD arasındaki ateşkeste süre uzadı
ABD ve İran arasında arabulucu olan Pakistan hükümetinin kaynakları, iki ülke arasındaki...
İspanya sınırında göçmen krizi büyüyor
Yerel basındaki haberlere göre, Ceuta'ya geçme girişiminde bulunan düzensiz göçmenlerden 18'i...
Rusya Kiev i Vurdu .Ölü ve Yaralılar Var.
Saldırıda 10 kişi yaşamını yitirirken, aralarında iki çocuğun da bulunduğu 56 kişi yaralandı....
Venezuela'da deprem bilançosu ağırlaşıyor
Venezuela Sağlık Bakanı Carlos Alvarado, ülkedeki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısının...
Bu sefer olacak gibi .ABD ile İran arasındaki anlaşma 24...
ABD ile İran arasında savaşın sona erdirilmesine yönelik anlaşmada sona yaklaşıldı. Pakistan...
Filipinler de 7.8 lik Deprem
Filipinler'de 7,8 büyüklüğünde meydana gelen depremde ne oldu? Depremde 15 kişi hayatını...
Gerilim Tırmanıyor. İran İsrail'deki 2 hava üssünü hedef...
Orta Doğu'da gerilim tırmanıyor: İran, İsrail'deki Nevatim ve Tel Nof hava üslerini hedef aldı....
İsrail, Batı Şeria'daki işgalini artırıyor
Siyonist İsrail rejimi, işgal altındaki Batı Şeria'da kontrolünü artıracak yeni bir düzenlemeyi...
Pakistan'da cuma vakti camiye kanlı saldırı:
Pakistan'ın başkenti İslamabad'daki bir camiye cuma namazı sırasında bombalı saldırı yapıldı....
Tayland- , Kamboçya daki Çatışmalar Savaşa Evrildi
İki ülke birbirini sivilleri hedef almakla suçlarken sınır bölgelerinden yüz binlerce kişi...
Dürzi lider El Hicri bağımsızlık istedi!
. El Hicri, Dürzi toplumunun bağımsızlık talebini yinelerken, uluslararası aktörlere “sonsuz...
Dürzi-Bedevi çatışması yeniden başladı
İsrail ile Suriye'yi savaşın eşiğine getiren Süveyda'da tansiyon yeniden tavan yaptı. 13...




