BORSA
BIST 100 14.734,50 %0,63
Altın 6.205,50 ₺/gr %1,30
Bitcoin $64.123 %0,85
Dolar 46,48 ₺ %0,02
Euro 53,36 ₺ %0,15
Sterlin 61,60 ₺ %0,32
Gümüş 96,80 ₺/gr %1,39
Ethereum $1.723,77 %0,07
İsviçre Frangı 57,62 ₺ %0,30
Kanada Doları 32,80 ₺ %0,23
Avustralya Doları 32,59 ₺ %0,08
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,38 ₺ %0,01
BAE Dirhemi 12,66 ₺ %0,02
Rus Rublesi 0,63 ₺ %0,01
Çin Yuanı 6,85 ₺ %0,11
İSTANBUL 29°C 6.205,50 ₺/gr 46,48 ₺ 53,36 ₺
Anasayfa DÜNYA John Kerry: Mısıra askeri destek devam edecek
Posta

John Kerry: Mısıra askeri destek devam edecek

ABDnin askeri destek amaçlı Mısıra 8 F16 uçağı göndermesinin ardından ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Mısırlı devlet yetkilileriyle görüşmek için Kahireye gitti.

· 3 dk okuma · 34 okunma
0Yorumlar
John Kerry: Mısıra askeri destek devam edecek

ABDnin askeri destek amaçlı Mısıra 8 F16 uçağı göndermesinin ardından ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Mısırlı devlet yetkilileriyle görüşmek için Kahireye gitti.

Orta Doğu ülkeleri ziyaretlerinin ilk durağı Mısır olan Kerry, İran ile yapılan nükleer müzakereleri ve müzakerelerin bölgeye yansımalarını görüşmek için Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri ile buluştu.

Dışişleri Bakanı Şükri ile ABD-Mısır Stratejik Diyalog toplantısında konuşan Kerry, Mısırda sivilleri ve askeri güçleri hedef alan teröristler için adaletin yerine getirilmesi konusunda oldukça açığız ve bu konuda Mısırın yanındayız dedi.

Kerry, Şiddet kullanarak çözüme ulaşmaya çalışanlarla, siyasi diyaloglar kurarak söyledikleri şeyler başkalarını rahatsız etse de barış isteyenleri birbirinden ayırmak eşit derecede önemli sözlerini kullandı.

Mısıra bu yıl F16, Apaçi Helikopter, savaş botları, zırhlı araç ve silah yardımının yapıldığını belirten Kerry, askeri desteğin devam edeceğini kaydetti. Terörizmle savaşın yeterli olmadığını ifade eden Kerry, Mısırın sınır stratejisi benimsemesi, ekonomisini geliştirmesi ve gençleri radikal ideolojilerden korumak için farklılıkları kabul etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Öte yandan, teröristlere ne kadar adalet getirilirse getirilsin onların yeniden yapılanacağını ve tam güvenliğin sağlanamayacağını da belirten Kerry, Sürekli kendini tekrar eden bir halkanın içerisindeyiz dedi ve ekledi: Bu savaş ancak devlet ve halk arasında güven inşa ederek zafere ulaşır. Eğer böyle bir ihtimal olmasaydı daha pek çok insan şiddetin içine sürüklenir ve daha fazla saldırı gerçekleşirdi.

İran ile yapılan nükleer anlaşmaya değinen Kerry, anlaşmanın uygulamaya geçmesi durumunda Mısır ve bölge ülkelerini daha güvenli bir yer hale getireceğini söyledi.

İnsan haklarının tartışıldığı konferansta, Mısırda çok fazla yaşanan karşıt görüşlülerin, gazetecilerin tutuklanmasının dile getirilmesi üzerine konuşan Mısır Dışişleri Bakanı Şükri ise, Mısırda işlerini yaptıkları için tutuklanan herhangi bir gazetecinin olmadığını, sadece terör veya başka suçlardan tutuklamaların yapıldığını vurguladı.

Şükri, Mısırın insan hakları konusunda kendini geliştireceğine değinerek gelişmiş ülkelerin bile bu konuda hatalara düştüğünü ifade etti. Kerry ise bu konuda ABD ve Mısır arasında insan hakları konusunda bir takım gerginlikler olduğunu ancak özellikle bu yıl Mısırda yapılacak parlamenter seçim öncesi insanların düşüncelerini ifade etmeleri konusuna saygı duyulması gerektiğini aktardı.

Dışişleri Bakanı Şükri ile bu yıl yapılacak seçimlerin dürüst, özgürce ve şeffaf olması konusunda hemfikir olduklarını belirten Kerry, ülkede güvenlik ve hukuk konularında kapsamlı reformların yapılması gerektiği konularını tartıştıklarını da sözlerine ekledi.

İHA



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

DÜNYA Haberleri

Tümü

Bu sefer olacak gibi .ABD ile İran arasındaki anlaşma 24...

ABD ile İran arasında savaşın sona erdirilmesine yönelik anlaşmada sona yaklaşıldı. Pakistan...

7 gün önce

Filipinler de 7.8 lik Deprem

Filipinler'de 7,8 büyüklüğünde meydana gelen depremde ne oldu? Depremde 15 kişi hayatını...

13 gün önce

Gerilim Tırmanıyor. İran İsrail'deki 2 hava üssünü hedef...

Orta Doğu'da gerilim tırmanıyor: İran, İsrail'deki Nevatim ve Tel Nof hava üslerini hedef aldı....

13 gün önce

İsrail, Batı Şeria'daki işgalini artırıyor

Siyonist İsrail rejimi, işgal altındaki Batı Şeria'da kontrolünü artıracak yeni bir düzenlemeyi...

4 ay önce

Pakistan'da cuma vakti camiye kanlı saldırı:

Pakistan'ın başkenti İslamabad'daki bir camiye cuma namazı sırasında bombalı saldırı yapıldı....

4 ay önce

Tayland- , Kamboçya daki Çatışmalar Savaşa Evrildi

İki ülke birbirini sivilleri hedef almakla suçlarken sınır bölgelerinden yüz binlerce kişi...

6 ay önce

Dürzi lider El Hicri bağımsızlık istedi!

. El Hicri, Dürzi toplumunun bağımsızlık talebini yinelerken, uluslararası aktörlere “sonsuz...

9 ay önce

Dürzi-Bedevi çatışması yeniden başladı

İsrail ile Suriye'yi savaşın eşiğine getiren Süveyda'da tansiyon yeniden tavan yaptı. 13...

11 ay önce

Hindistan da Yolcu Uçağı Yerleşim Birimine Düştü

Hindistan da Londra Gatwick Havalimanı'na giden bir yolcu uçağı kalkıştan 1 dakika sonra...

1 yıl önce

ABD vatandaşlarına Irak Seyahat Uyarısı

İran'dan gelen "Çatışma çıkarsa Amerikan üslerini vururuz" çıkışının ardından ABD Bağdat...

1 yıl önce

Avusturya'da ortaokula silahlı saldırı!

Avusturya'nın Graz kentinde bir okula saldırı gerçekleşti. İlk bilgilere göre, saldırıda en 10...

1 yıl önce

Trump savaş birliklerini sahaya sürdü

Sokakların karıştığı ABD'de Savunma Bakanlığı, Los Angeles'ta devam eden protestoları kontrol...

1 yıl önce