Kol saatli yolsuzluk bakan götürdü
Devletten ihale alan bazı işadamlarının, bakana ve yakın çalışma arkadaşlarına değerli takım elbiseler, oğluna ise iş imkanı sağlayıp, 10 bin 300 euro değerinde Role
Devletten ihale alan bazı işadamlarının, bakana ve yakın çalışma arkadaşlarına değerli takım elbiseler, oğluna ise iş imkanı sağlayıp, 10 bin 300 euro değerinde Rolex bir saat hediye ettikleri öne sürülmüştü. Bakan Lupi böylece, yolsuzluk operasyonundan 72 saat sonra istifa etmiş oldu.
İtalyada hafta başında başlatılan yolsuzluk operasyonunda adı geçen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Maurizio Lupi görevinden istifa etti.
Ülkede toplam değeri 25 milyar euroyu bulan mega yapı projelerinin ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı gerekçesiyle Floransa Savcılığının hafta başında başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan bir eski üst düzey bürokrat ve bazı işadamlarının, Bakan Lupiye ve oğluna hediyeler verdiği iddiası bakanın istifasına yol açtı.
DİNLEME KAYITLARIYLA GÜNDEME GELDİ
2013teki genel seçimlerden sonra güçlükle kurulan Enrico Letta hükümetinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı görevini üstlenen, ardından 2014te başa gelen Matteo Renzi liderliğindeki hükümette de koltuğunu koruyan Maurizio Lupi ve oğluna hediyeler verildiği iddiası operasyon kapsamındaki telefon dinleme kayıtları ortaya çıkınca gündeme geldi.
HÜKÜMETİ BAŞI DİK BIRAKIYORUM
Dün akşam katıldığı bir televizyon programında meclisi bilgilendireceğini, daha sonra istifa edeceğini açıklayan Maurizio Lupi, bu sabah istifasını açıkladı. Parlamentonun alt kanadı Temsilciler Meclisine hitap eden Lupi, Hükümeti başı dik bırakıyorum. Bundan sonra parlamentoda yapmam gereken neyse onu yapacağım dedi.
Oğluna verilen hediyelerle ilgili olarak Lupi, Bu hediyeler bana gelseydi bunları kabul etmezdim. Oğlum ABDde çalışıyor. Kimseye oğlum için baskı yapmadım. İstifa ediyorum ama istifamı gerektiren nedenler ortada yok diye konuştu.
Lupi, Başbakan Renziye de kendisine güvendiği için teşekkür ederek, Hiçbir zaman istifamı istemedi ifadesini kullandı.
Başbakan Matteo Renzi, dün yaptığı açıklamada, Lupinin istifa kararını bilgece bir karar olarak değerlendirmişti.
Yolsuzluk operasyonu kapsamında ortaya çıkan telefon kayıtlarında, operasyonda sorgulanan ve gözaltına alınan iş adamlarından Stefano Perottinin Bakan Lupinin nüfuzundan yararlanmak için oğluna 10 bin 300 euroluk bir kol saati hediye ettiği, bir başka işadamı Franco Cavallonun da bakana pahalı takım elbiseler gönderdiği iddiaları dile getirilmişti.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İsrail, Batı Şeria'daki işgalini artırıyor
Siyonist İsrail rejimi, işgal altındaki Batı Şeria'da kontrolünü artıracak yeni bir düzenlemeyi...
Pakistan'da cuma vakti camiye kanlı saldırı:
Pakistan'ın başkenti İslamabad'daki bir camiye cuma namazı sırasında bombalı saldırı yapıldı....
Tayland- , Kamboçya daki Çatışmalar Savaşa Evrildi
İki ülke birbirini sivilleri hedef almakla suçlarken sınır bölgelerinden yüz binlerce kişi...
DÜNYA Haberleri
Tümüİsrail, Batı Şeria'daki işgalini artırıyor
Siyonist İsrail rejimi, işgal altındaki Batı Şeria'da kontrolünü artıracak yeni bir düzenlemeyi...
Pakistan'da cuma vakti camiye kanlı saldırı:
Pakistan'ın başkenti İslamabad'daki bir camiye cuma namazı sırasında bombalı saldırı yapıldı....
Tayland- , Kamboçya daki Çatışmalar Savaşa Evrildi
İki ülke birbirini sivilleri hedef almakla suçlarken sınır bölgelerinden yüz binlerce kişi...
Dürzi lider El Hicri bağımsızlık istedi!
. El Hicri, Dürzi toplumunun bağımsızlık talebini yinelerken, uluslararası aktörlere “sonsuz...
Dürzi-Bedevi çatışması yeniden başladı
İsrail ile Suriye'yi savaşın eşiğine getiren Süveyda'da tansiyon yeniden tavan yaptı. 13...
Hindistan da Yolcu Uçağı Yerleşim Birimine Düştü
Hindistan da Londra Gatwick Havalimanı'na giden bir yolcu uçağı kalkıştan 1 dakika sonra...
ABD vatandaşlarına Irak Seyahat Uyarısı
İran'dan gelen "Çatışma çıkarsa Amerikan üslerini vururuz" çıkışının ardından ABD Bağdat...
Avusturya'da ortaokula silahlı saldırı!
Avusturya'nın Graz kentinde bir okula saldırı gerçekleşti. İlk bilgilere göre, saldırıda en 10...
Trump savaş birliklerini sahaya sürdü
Sokakların karıştığı ABD'de Savunma Bakanlığı, Los Angeles'ta devam eden protestoları kontrol...
Hollanda Başbakanı istifa etti
Hollanda'da koalisyon hükümetinde "sığınmacılar" konusunda yaşanan anlaşmazlık istifa getirdi....
İsrail’den Lazkiye’ye hava saldırısı!
İsrail ordusu, Suriye'nin Lazkiye kentinin Ceble ilçesine hava saldırısı düzenledi; saldırıda bir...
Putin'in Zelensky ile görüşmesi anlaşmaya varılırsa...
İstanbul'da gerçekleştirilen Türkiye-Rusya-Ukrayna üçlü toplantısının ardından Kremlin'den konuya...




