PYD Tel Rıfat ta Ev ve Arazileri Yakıyor
PYD Suriye in kuzeyinde işgal ettiği Tel Rıfat ve çevresindeki köylerden göç ettirdiği bazı sivillerin evlerini yağmalayıp yakıyor
AA ın Tel Rıfat a yerel kaynaklardan edindiği bilgilere göre, YPG/PKKlı teröristler, işgal ettikleri Tel Rıfat ilçesi ve çevresindeki Minag ve Ayn Dakne köylerinde bulunan bazı sivillere ait evleri yağmalıyor.
Örgüt, Şubat 2016dan bu yana işgal ettiği Tel Rıfat ve çevresindeki köylerde bulunan bazı fırınları ve içinde arpa ile buğdayların bulunduğu tarlaları da yaktı.
Örgütün yağmalama ve kundaklama işlerine Halepin batı kırsalındaki Nubul ve Zehra ilçelerinden gelen Beşar Esad rejimi güçleri ve İran destekli yabancı terörist grupları da iştirak etti.
Havadan çekilmiş görüntülerde, Tel Rıfatın çevresindeki tarım arazilerden dumanlar yükseliyor. Görüntülerde sivillere ait tarım arazilerinin yakıldığı görülüyor.
Muhaliflerin kontrolündeki Azez ilçesinde çalışmalarını sürdüren Tel Rıfat Askeri Meclis Başkanı Beşir Allito, Bizler, Tel Rıfat ve çevresindeki köy ve arazilerden dumanların yükseldiğini gördük. dedi.
Tel Rıfatın YPG/PKKlı teröristlerden arındırılması için Türkiye ile Rusya arasında görüşmelerin olduğunu hatırlatan Allito, Tel Rıfat konusunda bir anlaşmaya varılırsa, PYD ve İran milisleri oradan çekilmek zorunda kalacak. Dolayısıyla evlerine dönecek insanlara daha fazla zarar vermek için evleri yağmalayıp yaktılar. İnsanların rızkına göz diktiler. diye konuştu.
TEL RIFAT KONUSUNDA TÜRKİYE İLE RUSYANIN GÖRÜŞMELERİ SÜRÜYOR
Tel Rıfat ilçesi sakinleri ve çok sayıda Özgür Suriye Ordusu mensubu, Zeytin Dalı Harekatı sırasında topraklarının da kurtarılması için gösteriler düzenlemişti.
Zorla evlerinden çıkarılan Tel Rıfatlıların geri dönmeleri için yoğun girişimlerde bulunan Türkiye, Tel Rıfatın teröristlerden arındırılması konusunda Rusya ile görüşmelerini sürdürüyor.
Görüşmelerin olumlu sonuçlanması halinde yaklaşık 250 bin sivil yeniden evine dönecek.
TEL RIFATIN ÖNEMİ
Halepe bağlı Tel Rıfat, Türkiye sınırına 18 kilometre mesafede bulunuyor.
Terör örgütü YPG/PKK, o dönem işgal ettiği Afrinden ilerleyerek, Şubat 2016da Tel Rıfatı ve çevre köyleri işgal etmişti. Örgütün amacı Fırat Nehri in doğusunda işgal ettiği topraklar ile batısında bulunan Afrini karadan birleştirmekti. YPG/PKK böylece Suriye-Türkiye sınırı boyunca kesintisiz hakimiyet kuşağı kurmayı planlıyordu.
Türkiye in Fırat Kalkanı Harekatı, örgütün bu girişiminin sonuçsuz kalmasını sağlamıştı.
Örgüt, işgalden sonra yaklaşık 250 bin Arap sivili göçe zorladı. Tel Rıfata Afrinden getirdiği, kendisine bağlı Kürt aileleri yerleştirdi. Tel Rıfatlılar, Fırat Kalkanı bölgesine komşu ve muhaliflerin kontrolünde bulunan Azez ilçesine sığındı.
Halihazırda ilçede 15-20 bin civarı Kürt ve Arap yaşıyor. Bunların ancak 700-800 kadarı Tel Rıfatın yerlisi Araplardan oluşuyor.
Tel Rıfat ilçesi sakinleri ve çok sayıda Özgür Suriye Ordusu mensubu, Zeytin Dalı Harekatı sırasında topraklarının da kurtarılması için gösteriler düzenlemişti.
TSK ve ÖSO, harekat sırasında Tel Rıfata bağlı bazı köyleri geri almıştı.
Daha önce de Tel Rıfat mart ayında havadan görüntülenmişti. İlçe merkezini çevreleyen geniş tarım arazilerine dev çukurlar kazıldığı, merkezin uzun ince savunma mevzileri ile çevrelendiği görülmüştü. Kent merkezinde pek sivil hareketliliğin olmaması da dikkati çekmişti.
AA muhabirlerinin derlediği bilgilere göre, halen YPG/PKK işgalinde olan yerleşim yerleri şunlar:
Tel Rıfat ilçe merkezi, Kefr Neye ve Deyr Cemal beldeleri, Minag, Harabişe, Babınnıs, Eksar, Zoyan,Tel İnip, El Coba, Hasin, Halisa, El Neyrabiyye, Şeyh Keyif, Tel El Madik, El Hassiye, Taane, El Karmil köyü, Tel Cican, El Vardiyye, Suruç, Ümel Kura, El Vahşiyye, Marita, Tel Rehhal, Malika, Kiştiar, Tata Maraş, Teneb, Kefer Anton, El Vasıtıyye, Şavarga, Ayn Dakne, Maranaz, Hırbat Hayat, Kefer Nasih, Hassacık, Tel Şair, Tel Acar, Tel Karah, Ez Ziyyara, Fefin, Üm Hoş, Herbul, Ehras ve Şeyh İsa köyleri ile Garnata, El Vardiyye, Es Samuka, El Alkamiyye, Bir Harbul, El Beyluna, El Hib, Eş Şehhebiyye ve Şeyh Hilal çiftlikleri.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İsrail Suriye Topralarına Girdi.Rusyada BM ye Çağrı
Golan Tepeleri'nin Suriye tarafındaki Şeyh Dağı'nı işgal ederken gün içinde 10 silah deposu ve...
Tel Rıfat için geri sayım başladı!
Zeytin Dalı Harekatı ile Afrinin terör örgütü YPG in işgalinden kurtarılmasından sonra Tel Rıfat...
ABD Büyükelçisi John Bass: Sadece PYDye destek vermiyoruz
Politika Haberleri ABD Büyükelçisi John Bass: Sadece PYDye destek vermiyoruz haberi ABDnin...
DÜNYA Haberleri
TümüRusya Kiev i Vurdu .Ölü ve Yaralılar Var.
Saldırıda 10 kişi yaşamını yitirirken, aralarında iki çocuğun da bulunduğu 56 kişi yaralandı....
Venezuela'da deprem bilançosu ağırlaşıyor
Venezuela Sağlık Bakanı Carlos Alvarado, ülkedeki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısının...
Bu sefer olacak gibi .ABD ile İran arasındaki anlaşma 24...
ABD ile İran arasında savaşın sona erdirilmesine yönelik anlaşmada sona yaklaşıldı. Pakistan...
Filipinler de 7.8 lik Deprem
Filipinler'de 7,8 büyüklüğünde meydana gelen depremde ne oldu? Depremde 15 kişi hayatını...
Gerilim Tırmanıyor. İran İsrail'deki 2 hava üssünü hedef...
Orta Doğu'da gerilim tırmanıyor: İran, İsrail'deki Nevatim ve Tel Nof hava üslerini hedef aldı....
İsrail, Batı Şeria'daki işgalini artırıyor
Siyonist İsrail rejimi, işgal altındaki Batı Şeria'da kontrolünü artıracak yeni bir düzenlemeyi...
Pakistan'da cuma vakti camiye kanlı saldırı:
Pakistan'ın başkenti İslamabad'daki bir camiye cuma namazı sırasında bombalı saldırı yapıldı....
Tayland- , Kamboçya daki Çatışmalar Savaşa Evrildi
İki ülke birbirini sivilleri hedef almakla suçlarken sınır bölgelerinden yüz binlerce kişi...
Dürzi lider El Hicri bağımsızlık istedi!
. El Hicri, Dürzi toplumunun bağımsızlık talebini yinelerken, uluslararası aktörlere “sonsuz...
Dürzi-Bedevi çatışması yeniden başladı
İsrail ile Suriye'yi savaşın eşiğine getiren Süveyda'da tansiyon yeniden tavan yaptı. 13...
Hindistan da Yolcu Uçağı Yerleşim Birimine Düştü
Hindistan da Londra Gatwick Havalimanı'na giden bir yolcu uçağı kalkıştan 1 dakika sonra...
ABD vatandaşlarına Irak Seyahat Uyarısı
İran'dan gelen "Çatışma çıkarsa Amerikan üslerini vururuz" çıkışının ardından ABD Bağdat...




