Rusya, Suriyede ateşkese saatler kala saldırılarını artırdı
Moskova ile Washington Yönetimi arasında varılan ve tarafların da riayet sözü verdiği şiddetin durdurulması anlaşması bugün (TSİ) 00:00da yürürlüğe girecek. Fransız haber ajansı AFP, Kremlinden yapı
Moskova ile Washington Yönetimi arasında varılan ve tarafların da riayet sözü verdiği şiddetin durdurulması anlaşması bugün (TSİ) 00:00da yürürlüğe girecek.
Fransız haber ajansı AFP, Kremlinden yapılan açıklamayı duyurarak, Rus savaş uçaklarının Suriyede terör örgütlerini vurduğunu belirtti.
KREMLİN İDDİALARI REDDEDİYOR AMA...
Kremlin, Rus Hava Kuvvetlerinin muhaliflere yönelik hava operasyonu düzenlediği yönündeki iddiaları reddetti.
Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütünün Rus uçaklarının muhalifleri vurduğunu açıklamasının ardından, Rus Hava Kuvvetleri, şüphesiz terör örgütlerine karşı operasyonlarına devam ediyor dedi.
SALDIRILARIN YOĞUNLUĞU ARTTI
Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü Direktörü Rami Abdülrahman, Rus hava saldırılarının normaldekinden daha yoğun olduğunu ve başkent Şamın Doğu Guta bölgesi, Humusun kuzeyi ve Halepin batısı dhil muhalifleri hedef aldığını öne sürdü.
Abdülrahman, Bombardıman alışılmıştan daha yoğun. Sanki Ruslar ve rejim, bu bölgelerdeki muhaliflere boyun eğdirmeye ya da ateşkesten önce puan kazanmaya çalışıyor diye konuştu.
İzleme Örgütü, Halepin Kaptan el Cebel bölgesinde radikal dinci olmayan grupları da vurduğunu belirterek, bu bölgeye yönelik operasyonda üçü çocuk olmak üzere aynı aileden sekiz kişinin öldüğünü duyurdu.
PESKOV: ATEŞKESTEN SONRA DA VURACAĞIZ
Peskov, Abdülrahmanın açıklamalarını reddederek, Rusyanın Birleşmiş Milletler tarafından ateşkesin dışında tutulan IŞİD, Nusra Cephesi ve başkaca radikal grupları vurduğunu ve ateşkes yürürlüğe girdikten sonra da söz konusu grupları vurmaya devam edeceğini söyledi.
ÖSO BİRLİKLERİ ATEŞKESE KATILIYOR
Öte yandan, Reutersın ateşkes görüşmelerine yakın bir kaynağa dayandırdığı haberine göre; Özgür Suriye Ordusu altında yer alan birlikler, gece yarısı başlayacak ateşkese katılmayı kabul etti.
ŞİMDİYE KADAR 470 BİN KİŞİ ÖLDÜ
Suriye Politika Araştırma Merkezi adlı grup, Suriye iç savaşında şimdiye kadar 470 bin kişinin öldüğünü, 1.9 milyon kişinin yaralandığını bildirmişti. Bu rakamın ülke nüfusunun yüzde 11.5e denk geldiği ifade edilmişti.
6 milyondan fazla Suriyeli, ülke içinde yer değiştirirken, 4 milyondan fazla kişi yabancı ülkelere kaçtı. Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü ise iç savaştaki can kaybını 370 bin olarak vermişti.
HÜRRİYET
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Zirveden ateşkes çıktı
Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna\\da çatışan tarafların 15 Şubat\\tan itibaren ateşkes ilan...
KEŞMİR
Pakistan - Hindistan arasındaki krizin en temel sebebi "Keşmir Sorunu"dur. Kaynak: Pakistan ve...
AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUN
AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUN
DÜNYA Haberleri
TümüRusya Kiev i Vurdu .Ölü ve Yaralılar Var.
Saldırıda 10 kişi yaşamını yitirirken, aralarında iki çocuğun da bulunduğu 56 kişi yaralandı....
Venezuela'da deprem bilançosu ağırlaşıyor
Venezuela Sağlık Bakanı Carlos Alvarado, ülkedeki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısının...
Bu sefer olacak gibi .ABD ile İran arasındaki anlaşma 24...
ABD ile İran arasında savaşın sona erdirilmesine yönelik anlaşmada sona yaklaşıldı. Pakistan...
Filipinler de 7.8 lik Deprem
Filipinler'de 7,8 büyüklüğünde meydana gelen depremde ne oldu? Depremde 15 kişi hayatını...
Gerilim Tırmanıyor. İran İsrail'deki 2 hava üssünü hedef...
Orta Doğu'da gerilim tırmanıyor: İran, İsrail'deki Nevatim ve Tel Nof hava üslerini hedef aldı....
İsrail, Batı Şeria'daki işgalini artırıyor
Siyonist İsrail rejimi, işgal altındaki Batı Şeria'da kontrolünü artıracak yeni bir düzenlemeyi...
Pakistan'da cuma vakti camiye kanlı saldırı:
Pakistan'ın başkenti İslamabad'daki bir camiye cuma namazı sırasında bombalı saldırı yapıldı....
Tayland- , Kamboçya daki Çatışmalar Savaşa Evrildi
İki ülke birbirini sivilleri hedef almakla suçlarken sınır bölgelerinden yüz binlerce kişi...
Dürzi lider El Hicri bağımsızlık istedi!
. El Hicri, Dürzi toplumunun bağımsızlık talebini yinelerken, uluslararası aktörlere “sonsuz...
Dürzi-Bedevi çatışması yeniden başladı
İsrail ile Suriye'yi savaşın eşiğine getiren Süveyda'da tansiyon yeniden tavan yaptı. 13...
Hindistan da Yolcu Uçağı Yerleşim Birimine Düştü
Hindistan da Londra Gatwick Havalimanı'na giden bir yolcu uçağı kalkıştan 1 dakika sonra...
ABD vatandaşlarına Irak Seyahat Uyarısı
İran'dan gelen "Çatışma çıkarsa Amerikan üslerini vururuz" çıkışının ardından ABD Bağdat...




