Türkiye ile AB müzakereleri derhal durdurulsun
Dışişleri Bakanı Bert Koenders ise hukuk devletine ilişkin kaygılar nedeniyle Türkiye ile yeni müzakere başlığı açılmasına karşı olduklarını açıkladı.
Hristiyan Demokrat Partiden yapılan Türkiyede 15 Temmuzdan bu yana yaşanan gelişmelerin kaygı verici olduğu vurgulandı.
Açıklamada, Türkiyenin hızla başkanlık diktatörlüğüne doğru ilerlediği savunuldu. CDAya göre, OHAL kararı, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin askıya alınması ve ölüm cezası önerisi ve basın özgürlüğünün ünündeki engeller bu endişeleri daha da artırıyor.
Hristiyan Demokratlar, bu gelişmelerin Avrupa değerleri ile bağdaşmadığını belirterek, Türkiye ile AB üyelik görüşmelerinin derhal durdurulmasını istedi.
CDAlı parlamenterler, Türkiyenin aday üyelik statüsünün geri alınması ve müzakerelerin derhal durdurulması önerisi ile ilgili olarak bir önerge verdiler.
Yeni başlık açılmasına karşıyız
Önergede, Dışişleri Bakanı Bert Koenderstan bu konuyu acil olarak AB gündemine taşıması istendi.
Dışişleri Bakanı Koenders, Türkiyedeki gelişmeleri yakından izlediklerini belirterek, Hollanda hükümetinin demokratik olmayan uygulamalara karşı olduğunu belirtti.
Hollanda Dışişleri Bakanı, Türkiye ile üyelik müzakerelerinin durdurulmasının kısa sürede mümkün olmadığını vurguladı.
Ancak hukuk devletine ilişkin kaygılar nedeniyle Ankara ile var olan başlıklar haricinde yeni bir müzakere açılmasına karşı olduklarını açıkladı.
Koenders, ölüm cezasının AB ilkeleriyle asla uyuşmayacağı uyarısında bulundu.
İstanbula tek gidiş bileti alın
İktidarın büyük ortağı Liberal Sağ Parti (VVD) ise, hükümetten radikal İslamcı ve faşist örgütlerle bağlantısı saptanan Türk kuruluşları ile tüm ilişkinin kesilmesini istedi.
VVD milletvekili Malik Azmani, Türkiyedeki darbe girişimini protesto amacıyla Rotterdamda düzenlenen gösteriye Hamas ve Müslüman Kardeşler gibi örgütlerin de destek verdiğine ilişkin haberler üzerine bir açıklama yaptı.
Azmani, şüpheli örgütlerle ilişkisi saptanan Türkiye kökenli kuruluşlara sırt dönülmesi çağrısında bulundu.
Hükümetten bu konuda açıklama isteyen Hollandalı parlamenter, Türkiye kökenli örgütlerle diyalog arayışında olan Başbakan Yardımcısı Lodewijk Aschere, Saflığı bırak diye seslendi.
Azmani, Hollandadan Fethullahçıları temizleyeceğiz diyenlere, İstanbula tek gidiş uçak bileti almaları önerisinde bulundu. VVDli parlamenter, Kimse sizi Hollandada zorla tutmuyor. Bavulunuzu toplarsanız Hollanda daha mutlu olur dedi.
BBC Türkçe
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İsrail, Batı Şeria'daki işgalini artırıyor
Siyonist İsrail rejimi, işgal altındaki Batı Şeria'da kontrolünü artıracak yeni bir düzenlemeyi...
Pakistan'da cuma vakti camiye kanlı saldırı:
Pakistan'ın başkenti İslamabad'daki bir camiye cuma namazı sırasında bombalı saldırı yapıldı....
Tayland- , Kamboçya daki Çatışmalar Savaşa Evrildi
İki ülke birbirini sivilleri hedef almakla suçlarken sınır bölgelerinden yüz binlerce kişi...
DÜNYA Haberleri
Tümüİsrail, Batı Şeria'daki işgalini artırıyor
Siyonist İsrail rejimi, işgal altındaki Batı Şeria'da kontrolünü artıracak yeni bir düzenlemeyi...
Pakistan'da cuma vakti camiye kanlı saldırı:
Pakistan'ın başkenti İslamabad'daki bir camiye cuma namazı sırasında bombalı saldırı yapıldı....
Tayland- , Kamboçya daki Çatışmalar Savaşa Evrildi
İki ülke birbirini sivilleri hedef almakla suçlarken sınır bölgelerinden yüz binlerce kişi...
Dürzi lider El Hicri bağımsızlık istedi!
. El Hicri, Dürzi toplumunun bağımsızlık talebini yinelerken, uluslararası aktörlere “sonsuz...
Dürzi-Bedevi çatışması yeniden başladı
İsrail ile Suriye'yi savaşın eşiğine getiren Süveyda'da tansiyon yeniden tavan yaptı. 13...
Hindistan da Yolcu Uçağı Yerleşim Birimine Düştü
Hindistan da Londra Gatwick Havalimanı'na giden bir yolcu uçağı kalkıştan 1 dakika sonra...
ABD vatandaşlarına Irak Seyahat Uyarısı
İran'dan gelen "Çatışma çıkarsa Amerikan üslerini vururuz" çıkışının ardından ABD Bağdat...
Avusturya'da ortaokula silahlı saldırı!
Avusturya'nın Graz kentinde bir okula saldırı gerçekleşti. İlk bilgilere göre, saldırıda en 10...
Trump savaş birliklerini sahaya sürdü
Sokakların karıştığı ABD'de Savunma Bakanlığı, Los Angeles'ta devam eden protestoları kontrol...
Hollanda Başbakanı istifa etti
Hollanda'da koalisyon hükümetinde "sığınmacılar" konusunda yaşanan anlaşmazlık istifa getirdi....
İsrail’den Lazkiye’ye hava saldırısı!
İsrail ordusu, Suriye'nin Lazkiye kentinin Ceble ilçesine hava saldırısı düzenledi; saldırıda bir...
Putin'in Zelensky ile görüşmesi anlaşmaya varılırsa...
İstanbul'da gerçekleştirilen Türkiye-Rusya-Ukrayna üçlü toplantısının ardından Kremlin'den konuya...





