BORSA
BIST 100 13.981,05 %1,90
Altın 6.093,03 ₺/gr %1,19
Bitcoin $64.055 %0,07
Dolar 47,19 ₺ %0,13
Euro 54,03 ₺ %0,07
Sterlin 63,57 ₺ %0,15
Gümüş 84,84 ₺/gr %0,83
Ethereum $1.841,10 %1,90
İsviçre Frangı 58,48 ₺ %0,34
Kanada Doları 33,66 ₺ %0,26
Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,08
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,56 ₺ %0,26
BAE Dirhemi 12,85 ₺ %0,09
Rus Rublesi 0,61 ₺ %0,63
Çin Yuanı 6,96 ₺ %0,01
İSTANBUL 27°C 6.093,03 ₺/gr 47,19 ₺ 54,03 ₺
Anasayfa DÜNYA Türkmenlere misket yağıyor!
fatihaktuel

Türkmenlere misket yağıyor!

Rusya’nın, Akdeniz’deki gemilerinden füze, uçaklarından attığı misket bombalarıyla desteklediği Suriye rejimi, Türkmen köylerini vuruyor.

· 3 dk okuma · 102 okunma
0Yorumlar
Türkmenlere misket yağıyor!

Stratejik noktalar Kızıldağ ve Burj El Kasab çevresinde kanlı çarpışmalar var. Aileler, sınıra kaçarken gençler cepheye gidiyor. 

KOMUTANIN ÇIĞLIĞI: BOMBA YAĞIYOR

Sultan Abdulhamit Tugayı Komutanı Ömer Abdullah yaşanan bombardımana can dayanmadığını söyleyerek, “Büyük bir zulümle karşı karşıyayız” dedi.

Suriyede Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Bayır- Bucak bölgesinde Esad rejimininRusya ve İran desteğini de alarak sürdürdüğü saldırılar devam ediyor. Türkmen Dağındaki Sultan Abdulhamit Tugayı Komutanı Ömer Abdullah, yaşanan bombardımana can dayanmadığını söyleyerek, misket bombalarının başlarına yağdığını belirtti. Dayanılmaz bir zulümle karşı karşıya olduklarının altını çizen Ömer Abdullah, Türkiyeden destek verilmesi gerektiğini ifade etti. Türkmenlerin yaşadığı bölgeye yönelik saldırılar devam ederken, BBP Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartalın başında bulunduğu heyet de Bayır- Bucak Bölgesine geçti. Türkmen Dağında rejime karşı mücadele veren Türkmenlere destek olacaklarını dile getiren Kaptan Kartal, “Bu arkadaşlarımız koca Türkiye Cumhuriyetinden destek bekliyor. Arkadaşlarımızı burada 3-5 çapulcuya yem etmememiz lazım. Gücümüz nispetinde Bayır- Bucaktaki Türkmen kardeşlerimize mutlaka destek vermemiz lazım. Ben geldim ve burada onlarla beraberim. Gerekirse şehadet şerbetini onlarla beraber içeceğim” dedi. Türkmenlerin bulundukları bölgeyi kendilerine ar ve namus edindiğini kaydeden Kartal, terör örgütlerinin gerekli dersi alıp bölgeye giremeyeceğini savundu.

MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Sultan Abdulhamit Tugayı Komutanı Ömer Abdullah da 4 yıldır bölgede mücadelelerinin sürdüğünü hatırlattı. Ömer Abdullah, büyük sıkıntılarla baş etmek zorunda kaldıklarını vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı: “Ecdadımızın kendi emanet ettiği toprakları korumaya çalışıyoruz. Biz küsmüyoruz halimize. Allahın rahmeti. Osmanlının torunu olarak, Osmanlının emanetiyiz bu topraklarda. Şu anda bir deprem oluyor. Rusların bombardımanı var. Biz de burada emanet topraklarda inşallah son damla kanımıza kadar mücadeleye devam edeceğiz. Bu toprakları bırakmayacağız. Türkmen Dağının her yerinde varız. Türk bayrağı burada dimdik durur.”

BİZİM KİMSEMİZ YOK

Rusya ve İranın binlerce kilometre öteden gelerek Suriyedeki rejime destek verdiğini anımsatan Tugay Komutanı Ömer Abdullah, aynı zamanda sitemde de bulunarak, şu değerlendirmede bulundu: “Biz Türkiyenin sınırının dibindeyiz. Türkiyenin sınırını koruyoruz. Ama biz de Türk kardeşlerimizden desteği bekleriz. Misket bombaları başımıza yağıyor. Bizim kimsemiz yok. Sırtımızı Allaha dayadık yürüyoruz. Son bir aydan beri deprem oluyor. Müslüman kardeşlerimiz neden sessiz kalıyor. Her türlü desteğe ihtiyacımız var. Olan bombardımana can dayanmaz. Tankı, topu, tüfeği ile mevzilerden havaya uçuyoruz. Mevziler üzerimize kapanıyor. Elimizde olan imkanlar yetmiyor. Lojistik desteğe ihtiyacımız var. Kendi başımıza bıraktılar, yetim bıraktılar. Dünyada Müslüman kardeşlerimizin ölmesi izleniyor. Bu ikinci Çanakkale. Dayanılmaz bir zulüm var. Her gün Türkmen kardeşlerimiz şehit oluyor.”

Kaynak : Yeniçağ



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

DÜNYA Haberleri

Tümü

Rusya Kiev i Vurdu .Ölü ve Yaralılar Var.

Saldırıda 10 kişi yaşamını yitirirken, aralarında iki çocuğun da bulunduğu 56 kişi yaralandı....

15 gün önce

Venezuela'da deprem bilançosu ağırlaşıyor

Venezuela Sağlık Bakanı Carlos Alvarado, ülkedeki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısının...

21 gün önce

Bu sefer olacak gibi .ABD ile İran arasındaki anlaşma 24...

ABD ile İran arasında savaşın sona erdirilmesine yönelik anlaşmada sona yaklaşıldı. Pakistan...

1 ay önce

Filipinler de 7.8 lik Deprem

Filipinler'de 7,8 büyüklüğünde meydana gelen depremde ne oldu? Depremde 15 kişi hayatını...

1 ay önce

Gerilim Tırmanıyor. İran İsrail'deki 2 hava üssünü hedef...

Orta Doğu'da gerilim tırmanıyor: İran, İsrail'deki Nevatim ve Tel Nof hava üslerini hedef aldı....

1 ay önce

İsrail, Batı Şeria'daki işgalini artırıyor

Siyonist İsrail rejimi, işgal altındaki Batı Şeria'da kontrolünü artıracak yeni bir düzenlemeyi...

5 ay önce

Pakistan'da cuma vakti camiye kanlı saldırı:

Pakistan'ın başkenti İslamabad'daki bir camiye cuma namazı sırasında bombalı saldırı yapıldı....

5 ay önce

Tayland- , Kamboçya daki Çatışmalar Savaşa Evrildi

İki ülke birbirini sivilleri hedef almakla suçlarken sınır bölgelerinden yüz binlerce kişi...

7 ay önce

Dürzi lider El Hicri bağımsızlık istedi!

. El Hicri, Dürzi toplumunun bağımsızlık talebini yinelerken, uluslararası aktörlere “sonsuz...

10 ay önce

Dürzi-Bedevi çatışması yeniden başladı

İsrail ile Suriye'yi savaşın eşiğine getiren Süveyda'da tansiyon yeniden tavan yaptı. 13...

12 ay önce

Hindistan da Yolcu Uçağı Yerleşim Birimine Düştü

Hindistan da Londra Gatwick Havalimanı'na giden bir yolcu uçağı kalkıştan 1 dakika sonra...

1 yıl önce

ABD vatandaşlarına Irak Seyahat Uyarısı

İran'dan gelen "Çatışma çıkarsa Amerikan üslerini vururuz" çıkışının ardından ABD Bağdat...

1 yıl önce