Yunanistan, Türk turiste sistem arızası nedeniyle vize veremiyor
Vize çıkmaması sebebiyle düzenlenen turların iptal edilebileceğini ifade eden turizm temsilcileri, 3 ağustos tarihine kadar Yunanistan konsoloslukları vize için rand
Vize çıkmaması sebebiyle düzenlenen turların iptal edilebileceğini ifade eden turizm temsilcileri, 3 ağustos tarihine kadar Yunanistan konsoloslukları vize için randevu vermiyor. Ramazan Bayramı tatilinde Türkler Yunanistana gidemeyebilir dedi.
Ekonomik krizle boğuşan Yunanistana gitmek için vize başvurusunda bulunan Türkler, kapıda kaldı. Sistemde oluşan bir arıza nedeniyle Yunanistana gitmek isteyen Türklere vize verilemediği ifade edildi. Vize alma sürecinin bu şekilde uzaması halinde Yunanistana gidecek Türk turist sayısının düşeceğini ifade eden sektör temsilcileri, Türk turist ülkede kriz olmasına rağmen vazgeçmiyordu. Kredi kartı kullanması bile sıkıntıdayken nakit para ile gitmeyi tercih ediyordu. Eğer vize problemi devam ederse Yunanistan birçok Türk turisti kaybeder ifadelerini kullandı. Özellikle direkt olarak Yunanistana gidecek turistlerin durumdan etkileneceğini ifade eden Jolly Tur Yurtdışı Turlar Müdürü Tolga Tekin, Vize alınamazsa turlar iptal edilir ya da başka bölgelere kaydırlır. Ancak İçinde Yunanistanın olduğu İtalya ve Balkanlar turumuzda var. Böyle olunca schengen vizesini İtalyadan alabiliyoruz. İtalyadan vize alınca Yunanistana girişte bir problem yaşanmıyor. Ancak özellikle ramazan bayramı tatilinde Mykonos ve Rodosa çok talep var. Eğer bu tarihlere kadar vize verilemezse o turları başka yerlere yönlendirebiliriz. Direkt Yunanistan gezisi olduğu için başka ülkeden de vize alınamıyor. Bu tip durumlarda yolcularımızın yüzde 99u başka ülkelere gitmeyi tercih ediyor dedi.
MEMURLAR ÇALIŞMIYOR
Ülkede yaşanan ekonomik kriz sebebiyle konsolosluklardaki memurların da çalışmadığına değinen Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Başaran Ulusoy da, Sistemlerde bir hata var ancak memurlar da aldıkları maaşları beğenmiyor. İş yavaşlatıyorlar dedi. Türkiyeden Yunanistana bu yıl 1 milyon turistin gitmesinin beklendiğine değinen Ulusoy, Yaklaşık 20 milyon turist ağırlayan bir ülke. Ancak turizm gelirleri de gelen turist sayısı da Türkiyeden düşük. Krizden dolayı Yunanistana gitmekten vazgeçen diğer ülke vatandaşları Türkiyeye gelebilir. Ayrıca vize probleminden dolayı Yunanistana gidemeyen vatandaşlarımız iç piyasaya yönlendirilebilir. Böylelikle iç turizm daha da hareketlenir dedi.
3 Ağustosa kadar randevu yok
Yunanaistana vize başvurusu almadıklarını ifade eden bir vize hizmetleri şirketi yetkilisi, 3 Ağustostan önce bize başvuru yapanlar için konsolosluktan randevu alamıyoruz. Bayramda Yunanistana gitmek isteyenlerin vizesinin yetişmesi zor gözüküyor. Birçok müşterimizi yaşanan bu sorun nedeniyle sıkıntı yaşıyor ifadelerini kullandı. Yunanistan için vize bedelinin 180 TL olduğunu söyleyen yetkili, 60 TLde hizmet bedeli alındığını söyledi.
RAKAMLAR YUNANİSTAN TURİZMİ
2014te Yunanistana kadar Türk turist sayısı
750 bin
2015te Yunanistana gitmesi beklenen Türk turist sayısı
1 milyon
Yunanistanın turizmden elde ettiği gelir
15 milyar dolar
Yunanistandan Türkiyeye gelen turist sayısı
900 bin
Yunanistana giden turist sayısı
20 milyon
Yunanistanda turizmde istihdam edilenlerin oranı
Yüzde 9.4
Hürriyet
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Vergi, harç ve SGK prim borçları ile cezalar yeniden...
Bazı kamu alacakların yapılandırılmasına ilişkin kanun teklifi Meclis Genel Kurulu'nda kabul...
Madem oteller boş, neden hl fiyatlar yüksek?
Hürriyetten Burak Coşanın haberi şöyle: Turizmde bu yıl...
İstanbul dahil toplam 30 ilde ormana giriş yasağı
Peş peşe gerçekleşen orman yangınları sonrası İstanbul dahil 30 ilde yangınların artabileceği...
DÜNYA Haberleri
TümüRusya Kiev i Vurdu .Ölü ve Yaralılar Var.
Saldırıda 10 kişi yaşamını yitirirken, aralarında iki çocuğun da bulunduğu 56 kişi yaralandı....
Venezuela'da deprem bilançosu ağırlaşıyor
Venezuela Sağlık Bakanı Carlos Alvarado, ülkedeki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısının...
Bu sefer olacak gibi .ABD ile İran arasındaki anlaşma 24...
ABD ile İran arasında savaşın sona erdirilmesine yönelik anlaşmada sona yaklaşıldı. Pakistan...
Filipinler de 7.8 lik Deprem
Filipinler'de 7,8 büyüklüğünde meydana gelen depremde ne oldu? Depremde 15 kişi hayatını...
Gerilim Tırmanıyor. İran İsrail'deki 2 hava üssünü hedef...
Orta Doğu'da gerilim tırmanıyor: İran, İsrail'deki Nevatim ve Tel Nof hava üslerini hedef aldı....
İsrail, Batı Şeria'daki işgalini artırıyor
Siyonist İsrail rejimi, işgal altındaki Batı Şeria'da kontrolünü artıracak yeni bir düzenlemeyi...
Pakistan'da cuma vakti camiye kanlı saldırı:
Pakistan'ın başkenti İslamabad'daki bir camiye cuma namazı sırasında bombalı saldırı yapıldı....
Tayland- , Kamboçya daki Çatışmalar Savaşa Evrildi
İki ülke birbirini sivilleri hedef almakla suçlarken sınır bölgelerinden yüz binlerce kişi...
Dürzi lider El Hicri bağımsızlık istedi!
. El Hicri, Dürzi toplumunun bağımsızlık talebini yinelerken, uluslararası aktörlere “sonsuz...
Dürzi-Bedevi çatışması yeniden başladı
İsrail ile Suriye'yi savaşın eşiğine getiren Süveyda'da tansiyon yeniden tavan yaptı. 13...
Hindistan da Yolcu Uçağı Yerleşim Birimine Düştü
Hindistan da Londra Gatwick Havalimanı'na giden bir yolcu uçağı kalkıştan 1 dakika sonra...
ABD vatandaşlarına Irak Seyahat Uyarısı
İran'dan gelen "Çatışma çıkarsa Amerikan üslerini vururuz" çıkışının ardından ABD Bağdat...




