9 liralık otopark ücretini 3 yıl sonra geri aldı
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesine zehirli guatr ve hipertiroid rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören Arif O., sık sık gittiği hastanede otopark ücreti alınmasını ya
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesine zehirli guatr ve hipertiroid rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören Arif O., sık sık gittiği hastanede otopark ücreti alınmasını yargıya taşıdı. İstanbul 8. İdare Mahkemesi, 20 Şubat 2012 tarihinde ödenen 9 liralık otopark ücretinin 21 Ekim 2012 tarihinde davacı Arif O.ya iadesine karar verdi. Ancak Danıştay davayı usülden bozdu ve dava yeniden görüldü.
İstanbul 8. İdare Mahkemesi tarafından yeniden görülen davada 3 yıl sonra yine aynı karar çıktı. Mahkeme, bin 680 lira tutarındaki mahkeme masrafları ile davacı Arif Onun avukatlık ücretinin de davalı İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü tarafından ödenmesine hükmetti.
ALIŞVERİŞ MERKEZLERİNDE BİLE İLK 3 SAAT ÜCRETSİZ...
İstanbul 8. İdare Mahkemesi 3 sayfalık kararında, Danıştayın İstanbulun genelindeki alışveriş ve ticaret merkezi gibi yerlerin otoparklarında ilk üç saate kadar ücret alınmamasına yönelik kararını hatırlattı. Avukat Yusuf Kuvvet tarafından açılan davada karar veren mahkeme, Tamamen ticari amaç için inşa edilen alışveriş merkezlerine gelen tüketicilerden bile ihtiyaçlarını gidermeleri gereken makul süre için otopark ücreti alınması hukuka aykırı kabul edilmişken, sağlık hizmeti nedeniyle hastaneye gelen kişilerden ilk üç saatten daha kısa süreli kullanımlar da dahi otopark ücreti alınması hakkaniyete aykırılık teşkil edecektir ifadelerine yer verdi.
Üniversite hastanesi otoparkının tamamen ücretsiz olmasının ise amaç dışı kullanımlara sebebiyet verebileceğinin belirtildiği kararda, makul kullanım sürelerini aşan otopark kullanımlarından ücret alınabileceği ifade edildi.
DEVLET HASTANELERİNDE OTOPARK ÜCRETİ ALINMIYOR
İstanbul 8. İdare Mahkemesi kararında, Sağlık Bakanlığının yayınladığı genelgeye göre Sağlık Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşlardan sağlık hizmeti almak amacıyla gelenlerden otopark ücreti alınmamasını da örnek gösterdi. Üniversite hastanelerinin Sağlık Bakanlığına bağlı olmadığı ancak alınan sağlık hizmetinin de farklı değerlendirilemeyeceğinin belirtildiği kararda, konuyla ilgili düzenleme yapılmasının UKOME kararı ile mümkün olacağı ifade edildi.
DHA
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Boğaz geçiş ücretini 5 kat artırIdı
Türkiye, Montrö Sözleşmesi’nin kendisine verdiği haklar doğrultusunda 39 yıllık mağduriyeti...
Otopark yönetmeliğinde değişiklik
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca hazırlanan yeni Otopark Yönetmeliği, Resmi...
Bolat 18 milyar liralık operasyonu açıkladı
Ticaret Bakanı Bolat: Yılın ilk 10 ayında yasa dışı ticaretle mücadelede 18,8 milyar liralık...
EKONOMİ Haberleri
TümüENAG : Yıllık Enflasyonda %46,61 Artış
Ekonomi kamuoyunun merakla beklediği veriler açıklandı. Bağımsız akademisyenler ve...
Polisan Japonlara Stıldı.
Marmara Holding'in elinde bulunan yüzde 50'lik payın 93 milyon dolar karşılığında Japon devine...
Borsa Dibin dibini gördü.
Borsa İstanbul’da haftanın ilk işlem gününde satış baskısı sertleşti. BIST 100 endeksi yüzde 3’ü...
Altın Fiyatları Neden Düşüşte
Küresel piyasalarda altının ons fiyatı, artan tahvil getirileri ve yükselen petrol fiyatlarının...
Perşembe günü mazota indirim geliyor.
Sektör temsilcilerinden edinilen bilgilere göre, bugün gece yarısından itibaren (24 Eylül...
ENAG Enflayon Yüzde 49.03
(ENAG), merakla beklenen Ağustos 2026 dönemine ait tüketici fiyat endeksi (E-TÜFE) verilerini...
İnternetten alışverişinde İadeler için yeni uygulama
Taslakla birlikte kargo süreçlerinden veri taşınmasına, reklam uygulamalarından sosyal dayanışma...
Kayyım atanan şirket sayısı bin 184'e yükseldi
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, kurumun kayyım...
Motorine Salı Günü İndirim Geliyor.
Orta Doğu'dan gelen anlaşma haberleriyle birlikte petrol fiyatlarında yaşanan düşüş, akaryakıt...
İşte Mayıs ayı enflasyonu
"Mayıs ayı enflasyon rakamları açıklandı. TÜİK verilerine göre enflasyon mayıs ayında yüzde 1,71...
Benzin, motorin ve LPG indirimi kesinleşti
Petrolün varil fiyatı 90'lara düştü. Bu düşüş, benzin, LPG ve motorin fiyatlarına indirim...
Finansal İstikrar Komitesi toplandı
Finansal İstikrar Komitesi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek başkanlığında olağanüstü...




