Alanyada esnaf turist duasına çıktı
Alanyaya bağlı Konaklı Mahallesindeki yaklaşık 60 esnaf, kötü giden turizm sezonunu protesto etmek için kepenk kapattı. İş yerlerini kapatıp boş dükkanların olduğu s
Alanyaya bağlı Konaklı Mahallesindeki yaklaşık 60 esnaf, kötü giden turizm sezonunu protesto etmek için kepenk kapattı. İş yerlerini kapatıp boş dükkanların olduğu sokak ve caddelerde yürüyen esnaf, alkış tuttu. Çarşı meydanında yapılan protestonun ardından Bacoğlu Camiine giden esnaf, burada da kötü giden sezonun düzelmesi ve turist gelmesi için dua etti.
ESNAF SIKINTI ÇEKİYOR
Butik işletmecisi Tuncay Eyidoğan, Kepenk kapatan esnafın tamamı burada çok eskiden beri ticaret yapan insanlardan oluşuyor. Esnaf sezonun olumsuz gitmesinden dolayı sıkıntı çekiyor. Buna uzun zamandır da dayanıyorlar. Borçlarını ödeyemiyorlar. Eskiden sezon 5-6 aydı. Esnaf kışın kiralarını ödemede sıkıntı çekiyordu. Şu an sezonun 2-3 ay olacağının garantisi yok. Esnafın hiçbirinin art niyeti yok. Burada bulunmalarının nedeni seslerini duyurabilmek dedi.
KAFALAR KARIŞIK
Turizmin dibe vurduğunu ve esnaf olarak çaresiz kaldıklarını kaydeden Tuncay Eyidoğan, Bu sadece Konaklının sorunu değil. İnsanlar seslerini duyurmak istiyor. Esnafın hepsinin kışın ödeyecekleri kiraları, borçları var. Yetkililerin biraz daha duyarlı olması, ne olup olmayacağı konusunda esnafa bilgiler vermesi gerekiyor. Dükkan sahipleriyle ihtilafa girdiler. Gelecekte bunlar tartışmaya dönüşecek. Aile hayatı bozulacak. Kadınlara, çocuklara yansıyacak. Sosyal yapıyı bozan bir düzen oluşmaya başladı. Aile ve komşuluk ilişkileri bile bozuluyor. Toplum bundan yara alacak. Esnaf bunu engellemenin yollarını aramak istiyor. Esnaf çözüm arıyor. Birilerinin gelip bu duruma sahip çıkması, esnafa bilgi vermesi, çözüm önermesi lazım diye konuştu.
MUHATAP YOK
Protestoya katılan Mustafa Ateş de şöyle dedi: Aslında şu sıralar yaşamak da istemiyoruz. Çünkü borçlarımız had safhada. Turist gelmesini istiyoruz. Ulusal güvenliğimiz çok önemli ama biz turizm esnafıyız. Akdeniz, Ege, Marmara bölgelerindeki tüm iller, ilçeler turizmle uğraşıyor. Herkesin borcu kapıya dayandı. Benim vergi borcum var. Vergi dairesi bütün hesaplarıma haciz koymuş. Bunu ödemek zorundayım. Nasıl ödeyeceğim? Hiçbir şey yok, siftah edemiyorum. Turist yok. Turizm bu ülkenin gelir kaynağı ise devlet de bunun için bir şeyler yapsın. Kültür ve Turizm Bakanlığına, Başbakanlık İletişim Merkezine (BİMER) mesaj gönderdim ama muhatap yok. Hükümet kuruldu. Turizme yönelik hiçbir eylem planı açıklanmadı. Turizmin gidişatı çok kötü.
Engin ANAK/ ALANYA (Antalya), (DHA)
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Kılıçdaroğlu ndan Esnaf Bakanlığı Müjdesi
Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zonguldak'taki mitingde iktidara...
İstanbul 8 ayda 10 milyon turist ağırladı
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kente ağustosta 1 milyon 665 bin 983 yabancı turistin geldiğini,...
Rus turist için yeni paket gündemde
Ekonomi Haberleri Rus turist için yeni paket gündemde haberi Türkiyeye ocak-şubat aylarında...
EKONOMİ Haberleri
TümüENAG : Yıllık Enflasyonda %46,61 Artış
Ekonomi kamuoyunun merakla beklediği veriler açıklandı. Bağımsız akademisyenler ve...
Polisan Japonlara Stıldı.
Marmara Holding'in elinde bulunan yüzde 50'lik payın 93 milyon dolar karşılığında Japon devine...
Borsa Dibin dibini gördü.
Borsa İstanbul’da haftanın ilk işlem gününde satış baskısı sertleşti. BIST 100 endeksi yüzde 3’ü...
Altın Fiyatları Neden Düşüşte
Küresel piyasalarda altının ons fiyatı, artan tahvil getirileri ve yükselen petrol fiyatlarının...
Perşembe günü mazota indirim geliyor.
Sektör temsilcilerinden edinilen bilgilere göre, bugün gece yarısından itibaren (24 Eylül...
ENAG Enflayon Yüzde 49.03
(ENAG), merakla beklenen Ağustos 2026 dönemine ait tüketici fiyat endeksi (E-TÜFE) verilerini...
İnternetten alışverişinde İadeler için yeni uygulama
Taslakla birlikte kargo süreçlerinden veri taşınmasına, reklam uygulamalarından sosyal dayanışma...
Kayyım atanan şirket sayısı bin 184'e yükseldi
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, kurumun kayyım...
Motorine Salı Günü İndirim Geliyor.
Orta Doğu'dan gelen anlaşma haberleriyle birlikte petrol fiyatlarında yaşanan düşüş, akaryakıt...
İşte Mayıs ayı enflasyonu
"Mayıs ayı enflasyon rakamları açıklandı. TÜİK verilerine göre enflasyon mayıs ayında yüzde 1,71...
Benzin, motorin ve LPG indirimi kesinleşti
Petrolün varil fiyatı 90'lara düştü. Bu düşüş, benzin, LPG ve motorin fiyatlarına indirim...
Finansal İstikrar Komitesi toplandı
Finansal İstikrar Komitesi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek başkanlığında olağanüstü...




