Avrupa Türkiyeyi hayranlıkla izliyor
Ekonomi Haberleri Avrupa Türkiyeyi hayranlıkla izliyor haberi Yönetim Kurulu toplantısını yapmak için İstanbula gelen Avrupa Hazır Beton Birliğinin Başkanı Tosterud Türkiyedeki uygulamaları hayran
Yönetim Kurulu toplantısını yapmak için İstanbula gelen Avrupa Hazır Beton Birliğinin Başkanı Tosterud Türkiyedeki uygulamaları hayranlıkla izliyoruz dedi.
Türkiyenin inşa ettiği 3. Havaalanı, 3. Köprü ve tüp geçit gibi projeler Avrupanın da ilgisini çekiyor. Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) hem yönetim kurulu toplantısını yapmak hem de dev projelerin yerinde incelemek için İstanbula geldi.
3. Köprü ve 3. Havalanı turu öncesi Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık ile birlikte basınla buluşan Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) Başkanı Stein Tosterud Türkiyedeki hazır beton sektörünün hızlı gelişimini ve başarılı uygulamaları hayranlıkla izlediklerini söyledi. Tosterud son yıllarda Türkiyede hızlı bir kalkınma gözlendiğini belirterek “Bu kalkınmada hayata geçirilen büyük projelerin de etkisi var. Ama ülkenin kalkınması önemli.Türkiyede hazır beton sektörü de kalkınmaya ayak uyduruyor” dedi.
Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık ise hazır betonda Türkiyenin Avrupada lider, dünyada ise 3. sırada yer aldığına işaret ederek “İnşaat sektörü, Türkiye ekonomisinin lokomotifidir. Büyüyen ve gelişen Türkiyede birçok alt yapı yatırımı yapılıyor.
Dünyanın en büyük havalimanı Türkiyenin kalbinin attığı İstanbulda inşa ediliyor. Üç katlı tüp geçit inşaatı, 3.köprü gibi birçok yeni yatırım hayata geçiyor. Bütün bu gelişmeler ise önümüzdeki 5-10 yıllık süreçte hazır betonun en fazla kullanıldığı ülkelerden birinin Türkiye olacağını gösteriyor. Hem dünyanın hem de Avrupanın gözü bizim üzerimizde olacak” dedi. Işık, Avrupa Hazır Beton Birliğinin 3 yılda bir düzenlenen kongresinin 4-5 Haziran 2015 tarihlerinde İstanbulda düzenleneceğini de belirterek “Yoğun çalışmalar neticesinde kongreyi 20 yıl sonra Türkiyeye kazandırdık. 250si yabancı 400 katılımımcı gelecek” dedi.
BetonUn ömrü 150 yıla çıkarıldI
Yavuz Işık betonda yapılan Ar-Ge çalışmaları sonucunda betonun ömrünün uzadığını söyledi. Işık “Betonun 50 yıllık ömrü çeşitli kimyasal katkı maddeleriyle şimdi 150 yıla kadar çıktı” dedi. Işık konut sektöründe yaşanan ‘balon tartışmaları konusunda ise “İnşaatta abartılı büyüme yok. Türkiye son yıllarda ortalama yüzde 4.5 büyürken inşaat sektöründeki büyüme bu ortalamanın altında kaldı” diye konuştu. Işık bundan sonraki süreçte konut satışlarında aşağı yönlü trend beklemediğini de belirtti.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Melek Yatırımcılar Derneği Türkiyeyi temsil edecek
Ekonomi Haberleri Melek Yatırımcılar Derneği Türkiyeyi temsil edecek haberi Melek...
‘Türkiyeyi siyasi denetime alma kararına’ MHP’den sert tepki
Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nin (AKPM) ‘Türkiyeyi siyasi denetime alma kararına’...
Kafasını çarptı Fransız olarak uyandı
Fransızca dergiler okuyan, Fransız yemekleri yiyen, Fransız...
EKONOMİ Haberleri
TümüENAG : Yıllık Enflasyonda %46,61 Artış
Ekonomi kamuoyunun merakla beklediği veriler açıklandı. Bağımsız akademisyenler ve...
Polisan Japonlara Stıldı.
Marmara Holding'in elinde bulunan yüzde 50'lik payın 93 milyon dolar karşılığında Japon devine...
Borsa Dibin dibini gördü.
Borsa İstanbul’da haftanın ilk işlem gününde satış baskısı sertleşti. BIST 100 endeksi yüzde 3’ü...
Altın Fiyatları Neden Düşüşte
Küresel piyasalarda altının ons fiyatı, artan tahvil getirileri ve yükselen petrol fiyatlarının...
Perşembe günü mazota indirim geliyor.
Sektör temsilcilerinden edinilen bilgilere göre, bugün gece yarısından itibaren (24 Eylül...
ENAG Enflayon Yüzde 49.03
(ENAG), merakla beklenen Ağustos 2026 dönemine ait tüketici fiyat endeksi (E-TÜFE) verilerini...
İnternetten alışverişinde İadeler için yeni uygulama
Taslakla birlikte kargo süreçlerinden veri taşınmasına, reklam uygulamalarından sosyal dayanışma...
Kayyım atanan şirket sayısı bin 184'e yükseldi
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, kurumun kayyım...
Motorine Salı Günü İndirim Geliyor.
Orta Doğu'dan gelen anlaşma haberleriyle birlikte petrol fiyatlarında yaşanan düşüş, akaryakıt...
İşte Mayıs ayı enflasyonu
"Mayıs ayı enflasyon rakamları açıklandı. TÜİK verilerine göre enflasyon mayıs ayında yüzde 1,71...
Benzin, motorin ve LPG indirimi kesinleşti
Petrolün varil fiyatı 90'lara düştü. Bu düşüş, benzin, LPG ve motorin fiyatlarına indirim...
Finansal İstikrar Komitesi toplandı
Finansal İstikrar Komitesi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek başkanlığında olağanüstü...




