Barkodunu görmeden bal almayın!
Ordu Arıcılar Birliği Başkanı Necati Aydın yaptığı açıklamada, Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliğine göre bu yıldan itibaren bal üretimi ve satışında zorunlu barkod dönemi
Ordu Arıcılar Birliği Başkanı Necati Aydın yaptığı açıklamada, Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliğine göre bu yıldan itibaren bal üretimi ve satışında zorunlu barkod döneminin başlatıldığını anımsattı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının uygulama koyduğu yeni sistemin tüketicilere önemli avantajlar sağladığını anlatan Aydın, Tüketici artık eğer satın aldığı üründen memnun kalmazsa balın üreticine kolay bir şekilde ulaşılabilecek dedi.
Tüketicilerin sorunlu bir ürünle karşılaşmaları halinde neler yapmaları gerektiği konusunda bilgiler veren Aydın, Özellikle tüketici direkt üreticiden bal alıyorsa üzerinde mutlaka barkod olması lazım. Tüketici bir sorun ile karşılaştığı zaman balın üzerinde barkod varsa o tüketici işletme numarasından, balın hangi ilde hangi üretici tarafından üretildiğini otomatik olarak öğrenmiş olacak diye konuştu.
BALI KİM ÜRETMİŞ KOLAYCA ANLAŞILIYOR
Barkodun üzerinde balın hangi ilde üretildiğine dair bilgi olduğuna dikkati çeken Aydın, sorun ile karşılaşıldığını, tüketicinin söz konusu ilin veya ilçenin tarım müdürlüklerine ulaşarak balın hangi üretici tarafından üretildiğini hızlı bir şekilde öğreneceğini ifade etti.
Aydın, bal satışı yapan büyük firmaların ürünün üzerine barkod yerine kendi markasını koyduğuna işaret ederek, bu firmaların üreticiden balı barkodlu aldığını ancak daha sonra gerekli tahlillerin yapılmasının ardından kendi markası ile satışa sunduğunu vurguladı.
Böyle bir durumda sorumluluğun firmaya ait olduğunu kaydeden Aydın, şöyle konuştu:
Büyük firmalar bal üreticisinden ürünü barkodlu şekilde aldıktan sonra ikinci bir işlem yapıyorlar. Gerekli tüm analizler yapılıyor ve balın satışına engel bir durum olmadığı ortaya konuyor. Ondan sonra zaten kendi markasını veya barkodunu ürüne yerleştirerek satışı sunuyor. Doğal olarak böyle bir durumda sorumluluk tamamen firmaya geçmiş oluyor. Sonraki süreçte olumsuz her hangi bir durumda tüketici firmayla, firmada üretici ile muhatap oluyor.
Aydın, barkodsuz balın satışı ve ve sevkıyatının kesinlikle yapılamayacağını, o nedenle tüketiciler tarafından da tüketilmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.
AA
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Aylin Nazlıaka: Necati Yılmaza Atatürk resmini sordum,...
Atatürk portresinin duvardan indirilmesi tartışmalarıyla gündeme gelen ve CHP Parti Meclisi...
Gıda Bakanlığı: Pazarda peynir satılmasına bir engel yok
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından yapılan açıklamada,...
Arı Sütünün kilosu 5 bin TL
Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Necati Aydın, Türkiyede 6.5 milyon arı...
EKONOMİ Haberleri
TümüKayyım atanan şirket sayısı bin 184'e yükseldi
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, kurumun kayyım...
Motorine Salı Günü İndirim Geliyor.
Orta Doğu'dan gelen anlaşma haberleriyle birlikte petrol fiyatlarında yaşanan düşüş, akaryakıt...
İşte Mayıs ayı enflasyonu
"Mayıs ayı enflasyon rakamları açıklandı. TÜİK verilerine göre enflasyon mayıs ayında yüzde 1,71...
Benzin, motorin ve LPG indirimi kesinleşti
Petrolün varil fiyatı 90'lara düştü. Bu düşüş, benzin, LPG ve motorin fiyatlarına indirim...
Finansal İstikrar Komitesi toplandı
Finansal İstikrar Komitesi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek başkanlığında olağanüstü...
Ver gi Düzenlemesi paketi Meclisten Geçti
Vergi Düzenlemesi paketi Meclisten geçti!Yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet...
Kriz Çanları
Ülkemizde ekonomik gidişatın kötüleştiği konusunda neredeyse herkes hemfikir. Enflasyonun...
Mart ayı enflasyonu belli oldu
Enflasyon, martta aylık bazda yüzde 1,94, yıllık bazda yüzde 30,87 oldu.
Kripto Para Piyasasında 100 Milyar Dolar Buhar Oldu.
Kripto para piyasasında son 24 saatte yaşanan sert satışlarla birlikte toplam piyasa değerinden...
Kapalıç arşı Altın Satışlarını Durdurdu.
Kuyumculardaki alım-satım makası 500 TL seviyesine ulaştığı için birçok dükkan altın satışını...
Merkez Bankası 250 Baz Puan İndirime Gitiit
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli...
Borsada açığa satışta bir günlük sınırlama
Borsa İstanbul'dan KAP'a yapılan açıklama göre, 24 Şubat seansında, BIST 50 paylarında açığa...




