Bayram tatilinde yolcular biletsiz kalmayacak
Ertürk, Ramazan Bayramı dolayısıyla yolcu taşımacılığı sektörü olarak en yoğun günleri yaşadıklarını söyledi. Şu anda mevcut tarifeli seferlerin tamamının dolu o
Ertürk, Ramazan Bayramı dolayısıyla yolcu taşımacılığı sektörü olarak en yoğun günleri yaşadıklarını söyledi.
Şu anda mevcut tarifeli seferlerin tamamının dolu olduğunu belirten Ertürk, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yakın zamanda genelge yayımladı. Bu genelgeye göre, B2 ve C2 yetki belgeli araçları kiralayıp ek seferlerle çalıştırma imkanımız olacak dedi.
Ertürk, yaklaşık 8 bin 300 tarifeli ve düzenli sefer yapan aracın olduğunu, ilave 2-3 bin araçla bayram yoğunluğunu atlatabileceklerini dile getirerek, Şu anda mevcut tarifeli seferlerin tamamı dolmasına karşın ek seferler açabilme imkanımız olduğu için bilet yok diye bir şey söz konusu olmaz. Talep oldukça ek ve ilave seferlerimizi koyacağız. Karayolu yolcu taşımacılığı sektörü olarak bayrama hazır ifadesini kullandı.
Bayramda karayollarındaki yoğunluk sebebiyle seyahatlerde aksama ve kazalar olabildiğine işaret eden Ertürk, şehirlerarası yolculukta mutlaka toplu taşıma araçlarının tercih edilmesi gerektiğini bildirdi.
KAÇAK VE KORSAN İŞLETMELERE DİKKAT
TOF Genel Sekreteri Ertürk, vatandaşların terminal dışındaki kaçak ve korsan işletmelere itibar etmemesi gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:
Mağduriyet yaşanmaması açısından terminal dışından otobüslere binmesinler. Kontrol ve denetimlerin, otogarlardan çıkan araçlarda çok daha sağlıklı yapılabilmesi gerekiyor. Bizim istediğimiz, tarifeli, düzenli, marka ve kurumsal işletmeleri tercih etsinler. Onun haricinde terminal dışından yolcu taşıma faaliyetlerine itibar etmesinler. Bu tip taşımalarda vatandaş her zaman otobüs işletmelerini suçluyor ama mağduriyetlerin birçoğu bu kaçak ve korsan diye tabir ettiğimiz yolcu taşımacıları tarafından yapılıyor. O yüzden bunların kontrol ve denetimlerinin çok sık yapılmasını ve engellenmesini istiyoruz.
BİLET FİYATLARINDA ARTIŞ YOK
Ertürk, bilet fiyatlarında artış yaşanmadığını ifade ederek, Bayram dolayısıyla fahiş rakamlar da söz konusu değil. Kamuoyunda şöyle bir algı yaratılıyor, diyorlar ki fiyatlar yüzde 15 artmış. Hayır, bizim fiyatlarımız yüzde 15 artmadı. Biz Bakanlıktan tarifelerimizle ilgili onay almak zorundayız. Fiyatlarımızda sezon dışında yüzde 15, 20, 30 civarında indirimlerle yapabilme hakkına sahibiz. Şimdi biz bu yüzde 15lik indirimleri kaldırdık. Yani şu anda bizim fahiş fiyatla yolcu taşımamız söz konusu değildir. Bayram nedeniyle yoğunluk olması dolayısıyla fiyatlarımızı artırmadık. Bu da yasal olarak mümkün değil. Bakanlığın bize vermiş olduğu fiyatlar üzerinden yolcu taşıyoruz. Yaklaşık 3-4 yıldır fiyat artışı yapmıyoruz diye konuştu.
AA
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy’un açıklamasıyla...
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 2026-YKS yükseköğretim programları merkezi yerleştirme...
Bayram ikramiyesi ödemeleri yarın başlıyor
Emeklinin beklediği haber geldi. BAĞ-KUR emeklilerinin bayram ikramiyesi yarın, Emekli Sandığı 1...
En düşük memur maaşı 22.000 i bulacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde en düşük memur...
EKONOMİ Haberleri
TümüENAG : Yıllık Enflasyonda %46,61 Artış
Ekonomi kamuoyunun merakla beklediği veriler açıklandı. Bağımsız akademisyenler ve...
Polisan Japonlara Stıldı.
Marmara Holding'in elinde bulunan yüzde 50'lik payın 93 milyon dolar karşılığında Japon devine...
Borsa Dibin dibini gördü.
Borsa İstanbul’da haftanın ilk işlem gününde satış baskısı sertleşti. BIST 100 endeksi yüzde 3’ü...
Altın Fiyatları Neden Düşüşte
Küresel piyasalarda altının ons fiyatı, artan tahvil getirileri ve yükselen petrol fiyatlarının...
Perşembe günü mazota indirim geliyor.
Sektör temsilcilerinden edinilen bilgilere göre, bugün gece yarısından itibaren (24 Eylül...
ENAG Enflayon Yüzde 49.03
(ENAG), merakla beklenen Ağustos 2026 dönemine ait tüketici fiyat endeksi (E-TÜFE) verilerini...
İnternetten alışverişinde İadeler için yeni uygulama
Taslakla birlikte kargo süreçlerinden veri taşınmasına, reklam uygulamalarından sosyal dayanışma...
Kayyım atanan şirket sayısı bin 184'e yükseldi
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, kurumun kayyım...
Motorine Salı Günü İndirim Geliyor.
Orta Doğu'dan gelen anlaşma haberleriyle birlikte petrol fiyatlarında yaşanan düşüş, akaryakıt...
İşte Mayıs ayı enflasyonu
"Mayıs ayı enflasyon rakamları açıklandı. TÜİK verilerine göre enflasyon mayıs ayında yüzde 1,71...
Benzin, motorin ve LPG indirimi kesinleşti
Petrolün varil fiyatı 90'lara düştü. Bu düşüş, benzin, LPG ve motorin fiyatlarına indirim...
Finansal İstikrar Komitesi toplandı
Finansal İstikrar Komitesi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek başkanlığında olağanüstü...




