Dolandırıcılar sert kayaya çarptı
Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Nesih Tanrıverdi, kullanmadığı tüketici kredisinin dosya masraflarını alma bahanesiyle kendisine yardımcı olmak isteyenle
Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Nesih Tanrıverdi, kullanmadığı tüketici kredisinin dosya masraflarını alma bahanesiyle kendisine yardımcı olmak isteyenlerin bilgilerine ulaşarak, savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Tanrıverdi, yaptığı açıklamada, kendisini cep telefonundan arayan bir kişinin, tüketici kredilerinden alınan dosya masraflarına ilişkin yardım ettiklerini söylediğini aktardı. Oysa herhangi bir tüketici kredisi kullanmadığını anlatan Tanrıverdi, Dolandırıcıları deşifre etmek için sahte bir isim vererek, iki farklı bankadan kredi kullandığımı söyledim. Arayan kişi, güya sisteme bakarak verdiğim sahte isimle sanki bu parayı almışım gibi, sistemden baktık, 2 bin 160 lira alacağınız var. Bunu hemen geri alabiliriz ancak sizin kredi kartı bilgilerinizi alalım. Bunun karşılığında bizim masrafımız var, onu ödemeniz gerekiyor dedi. Ben kredi kartı kullanmamama rağmen kullandığımı beyan ettim. Amacım, arayan kişilerin kurumsal bir hesap numaraları varsa onlara ulaşmak, bilgilerini elde ederek suç duyurusunda bulunmaktı diye konuştu.
Tanrıverdi, söz konusu kişi bunları vermeyince, IBAN numarasını istediğini ve aldığını ifade ederek, Ayrıca firmayla ilgili bilgiler de edindim. Tüm bunlar ışığında Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundum dedi.
Edindiği bilgiler gerçek kişi üzerineyse, bunları da suç duyurusuna konu ettiğini anlatan Tanrıverdi, Eğer gerçek kişi değilse, yani sahte bilgilerle elde edinilen bir hat ise GSM operatörü ve bayisi, sahte kimlik üzerinden bir hesap açılmışsa da ihmalden dolayı bankadaki görevliler hakkında da suç duyurusunda bulundum ifadesini kullandı.
Dosya masrafları konusunda tüketicileri duyarlı ve uyanık olmaya çağıran Tanrıverdi, kendisini arayan kişilerin sert kayaya çarptığını söyledi. Tanrıverdi, buna benzer aramalara dur demek için suç duyurusunda bulunduğunu belirterek, hakem heyetlerine basit bir dilekçeyle başvuran herhangi bir tüketicinin, dosya masrafını geri alabildiğini hatırlattı.
AA
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İstanbul Avcılarda Metrobüs Kazası
İstanbul Avcılar'da bir metrobüs, önünde seyreden metrobüse arkadan çarptı. Kazada 16 yolcunun...
Yenikapı'da İETT otobüsü çok sayıda araca çarptı
Yenikapı Sahil Yolunda İETT otobüsü çok sayıda araca çarptı. İhbar üzerine olay yerine çok...
Nizip te kaza 16 kişi hayatını kaybetti
Gaziantep Nizip'te kaza bölgesine giden ambulans, itfaiye ve canlı yayın aracına otobüs çarptı....
EKONOMİ Haberleri
Tümüİnternetten alışverişinde İadeler için yeni uygulama
Taslakla birlikte kargo süreçlerinden veri taşınmasına, reklam uygulamalarından sosyal dayanışma...
Kayyım atanan şirket sayısı bin 184'e yükseldi
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, kurumun kayyım...
Motorine Salı Günü İndirim Geliyor.
Orta Doğu'dan gelen anlaşma haberleriyle birlikte petrol fiyatlarında yaşanan düşüş, akaryakıt...
İşte Mayıs ayı enflasyonu
"Mayıs ayı enflasyon rakamları açıklandı. TÜİK verilerine göre enflasyon mayıs ayında yüzde 1,71...
Benzin, motorin ve LPG indirimi kesinleşti
Petrolün varil fiyatı 90'lara düştü. Bu düşüş, benzin, LPG ve motorin fiyatlarına indirim...
Finansal İstikrar Komitesi toplandı
Finansal İstikrar Komitesi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek başkanlığında olağanüstü...
Ver gi Düzenlemesi paketi Meclisten Geçti
Vergi Düzenlemesi paketi Meclisten geçti!Yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet...
Kriz Çanları
Ülkemizde ekonomik gidişatın kötüleştiği konusunda neredeyse herkes hemfikir. Enflasyonun...
Mart ayı enflasyonu belli oldu
Enflasyon, martta aylık bazda yüzde 1,94, yıllık bazda yüzde 30,87 oldu.
Kripto Para Piyasasında 100 Milyar Dolar Buhar Oldu.
Kripto para piyasasında son 24 saatte yaşanan sert satışlarla birlikte toplam piyasa değerinden...
Kapalıç arşı Altın Satışlarını Durdurdu.
Kuyumculardaki alım-satım makası 500 TL seviyesine ulaştığı için birçok dükkan altın satışını...
Merkez Bankası 250 Baz Puan İndirime Gitiit
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli...




