Dolar rekora doymuyor: 2.87nin üzerine çıktı
Kurda volatilitenin hızlanmasıyla TCMBnin geçen hafta bankacıların sembolik olarak nitelendirdiği üç adım atması ardından gözler bugünkü PPK toplantısına çevrildi. P
Kurda volatilitenin hızlanmasıyla TCMBnin geçen hafta bankacıların sembolik olarak nitelendirdiği üç adım atması ardından gözler bugünkü PPK toplantısına çevrildi. PPKda ağırlıklı olarak kısa vadeli faizlerin sabit tutulması beklenirken, TCMBnin para politikasında sadeleşme çalışmaları için Ağustos ayını işaret etmesiyle birlikte, politika faizi ile faiz koridorunun alt bandında artırım da beklentiler arasında bulunuyor.
Dün saat 1844te 2.8640/2.8655 seviyesinde olan dolar/TL, bu sabah erken saatlerde tarihi zirve olan 2.8776ya kadar yükseldikten sonra saat 0847de 2.8696/2.8725 seviyesinden işlem görüyor.
Dün aynı saatte 3.0155/3.0169 seviyesinde olan sepet bazında TL ise tarihi zirve olan 3.0310a kadar yükseldikten sonra aynı saatte 3.0208/3.0242, euro/TL ise 3.1721/3.1758 seviyesinde.
AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, dünkü görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, şu anki tablo itibarıyla partisinin hem CHP hem de MHP ile koalisyon oluşturma yolları gözükmediğini dile getirirken, MHPnin Meclise getirilecek olası bir erken seçim önerisine hayır oyu kullanacağını söyledi.
KISA VADEDE SON BULMASI BEKLENMİYOR
Bundan sonraki planları için AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyeleriyle istişare yapacağını da söyleyen Davutoğlu, Parti yetkilileri ve Cumhurbaşkanı ile danışıp gerekli adımları atacağım. Gerekirse görevi iade edeceğim dedi. Anayasaya göre Cumhurbaşkanının, hükümeti kurmakla ilgili yaptığı ilk görevlendirmenin 45.gününde seçim hükümeti atayarak ülkeyi erken seçime götürme yetkisi bulunuyor. Hükümet kurmak için alınan yetkinin süresi 23 Ağustosta doluyor. Analistler siyasi endişelerin kısa vadede son bulmasına düşük bir olasılık gözüyle bakarken, TL üzerindeki baskının da kısa vadede son bulması beklenmiyor.
YOĞUN BASKI DEVAM EDECEK
Finansbank Ekonomisti Gökçe Çelik, TL varlıklardaki satış eğiliminin geçen hafta sonuç alınamayan AKP-CHP görüşmesi ardından yoğunlaştığını ve TLnin dolar karşısında tarihi düşük seviyelere geldiğini söyleyerek, Artan risk primini kompanse etmek üzere para politikası koşullarında anlamlı bir sıkılaşma olmadığı takdirde önümüzdeki dönemde TL üzerinde yoğun baskı devam edecektir dedi. Tahvil-bono piyasasında 10 yıllık gösterge olan 12 Mart 2025 itfalı tahvil dün spot kapanışta yüzde 9.89, valörde son işlemde yüzde 9.94 seviyesindeydi. İki yıllık gösterge olan 14 Haziran 2017 itfalı tahvilin bileşik faizi ise dün spot kapanışta yüzde 10.25, valörde son işlemde 10.28 seviyesindeydi.
HÜRRİYET
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Nefesler tutuldu! Dolar, Merkez Bankası kararını bekliyor
Mart ayı PPK toplantısında TCMBnin politika faizini ve faiz...
Dolardan yeni rekor: 2,91i de aştı
TCMBnin dün kısa vadeli faizleri sabit tutmasının ardından...
Şimşek: Seçim sonrası fon akışı ciddi şekilde artacak
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, seçim sonrası TL varlıklara talebin ciddi şekilde...
EKONOMİ Haberleri
TümüMart ayı enflasyonu belli oldu
Enflasyon, martta aylık bazda yüzde 1,94, yıllık bazda yüzde 30,87 oldu.
Kripto Para Piyasasında 100 Milyar Dolar Buhar Oldu.
Kripto para piyasasında son 24 saatte yaşanan sert satışlarla birlikte toplam piyasa değerinden...
Kapalıç arşı Altın Satışlarını Durdurdu.
Kuyumculardaki alım-satım makası 500 TL seviyesine ulaştığı için birçok dükkan altın satışını...
Merkez Bankası 250 Baz Puan İndirime Gitiit
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli...
Borsada açığa satışta bir günlük sınırlama
Borsa İstanbul'dan KAP'a yapılan açıklama göre, 24 Şubat seansında, BIST 50 paylarında açığa...
Türkiye'den 7 milyar dolarlık anlaşma!
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "7 milyar dolara yakın yatırımı Türkiye'ye...
Politika Faizi Yüzde 45 e indi
Yapılan açıklamada, "Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo...
Kira Artış Oranı Yüzde 58,51 oldu.
Konut kiralarında yüzde 25 zam tavanının kaldırılması ve aralık ayı enflasyonunun açıklanması...
Eylül ayı enflasyonu açıklandı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), eylül ayında tüketici enflasyonunun yüzde 2,97 olduğunu, yıllık...
7 Bin TL Üzeri Alışverişlerde Yeni Dönem
Hazine ve Maliye Bakanlığı, alışverişlerde ödeme yöntemlerine dair önemli bir taslak düzenleme...
Vergide sistem değişiyor
Hazine ve Maliye Bakanlığı, mükelleflere kolaylık sağlayacak yeni uygulamalar için harekete geçti.
Borsa İstanbul iki kez devre kesti
Global borsalardaki gerileme Borsa İstanbul'a da sıçradı. BIST 100 endeksi güne -703,78 puan...




