Dolarda Rusya etkisi
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında bugün St. Petersburg kentinde yapılan görüşmeye ilişkin bilgi veren bir Cumhurbaşkanlığı
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında bugün St. Petersburg kentinde yapılan görüşmeye ilişkin bilgi veren bir Cumhurbaşkanlığı yetkilisi Türkiye ve Rusya arasında ilişkilerin normalleşmesi konusunda açık bir uzlaşı olduğunu, görüşmenin ardından genel havanın son derece olumlu olduğunu söylemişti. Görüşme sonrasında ise Erdoğan, Görüşmeler neticesinde siyasi, iktisadi alanlarda iki ülke arasındaki ilişkileri tekrar olması gereken seviyelere çıkarma kararı aldık derken, Putin ise Türkiye ile ilişkilerin tümüyle onarılmasını istiyoruz ve bunu yapacağız dedi.
Denizbank Özel Bankacılık Grubu Yönetmeni Orkun Gödek hafta başından bu yana yerel varlıklara olumlu bakış olduğunu, Moodysin kısa vadede ülke notunu korumuş olması her ne kadar piyasanın beklentisi dahilinde olsa da varlıklara yönelik pozitif algının oluşmasına neden olduğunu söyledi. Gödek, Diğer yandan IIF, BofA gibi kuruluşlardan son dönem içerisinde gelişmekte olan ülke varlıklarına yönelik pozitif yönde para girişi olduğuna yönelik değerlendirmeler geliyor. Türk varlıkları da bu havadan sınırlı düzeyde de olsa etkilendi. 2.99-3.02 bandı arasındaki sıkışma aşağı yönde kırılmayı başarınca satışlar hızlandı.
TL ile aynı sepette fiyatlanan Güney Afrika, Brezilya gibi ülke para birimlerindeki değerlenme de toparlamada yardımcı oldu düşüncesindeyim. Ayrıca Rusya ile olumlu görüşmeler de TLye destek veriyor dedi. Kredi derecelendirme kuruluşu Moodys 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başladığı kredi notu gözden geçirmesinin sona ermediğini açıkladı. Kuruluş Türkiyenin kredi notunu negatif görünüm ile yatırım yapılabilir en düşük seviye olan Baa3 düzeyinde derecelendiriyor. Türkiye derecelendirme kuruluşlarından sadece iki tanesinden yatırım yapılabilir düzeyde nota sahip.
Cuma günü 3.02 civarında işlem gören dolar/TL dün Moodys iyimserliği ile günü 2.98 civarında tamamladı. Dolar/TL bugün ise düşüşünü sürdürerek saat 1759da 2.9674/2.9678 seviyesinde işlem gördü. Dün akşam saatlerinde 3.1430 civarında işlem gören sepet bazında TL aynı saatte 3.1320/3.1327, 3.3050 civarında olan euro/TL ise 3.2965/3.2969 seviyesinde bulunuyor.
Tahvil bono piyasasında ise 11 Şubat 2026 itfalı 10 yıllık gösterge tahvilde ortalama bileşik faiz dün spot kapanışta yüzde 9.77, valörde son işlem yüzde 9.72 seviyesindeydi. Bugün ise spot kapanışta yüzde 9.74, valörde son işlem yüzde 9.61 seviyesindeydi. İki yıllık gösterge olan 11 Temmuz 2018 itfalı tahvilde ise Cuma günü spot kapanışta ortalama bileşik faiz yüzde 9.24 seviyesinden gerçekleşti. Bugün ise spot kapanışta yüzde 9.24 seviyesindeydi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rusya ve Türkiye beraber adım...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şunu çok açık, net...
Cumhurbaşkanı Ruhani Görüşmesi Sona Erdi,Putin Havaalanın da
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Türkiye-Rusya-İran Üçlü...
Erdoğan: Ben olsam iade etmezdim
Politika Haberleri Erdoğan: Ben olsam iade etmezdim haberi...
EKONOMİ Haberleri
TümüKayyım atanan şirket sayısı bin 184'e yükseldi
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, kurumun kayyım...
Motorine Salı Günü İndirim Geliyor.
Orta Doğu'dan gelen anlaşma haberleriyle birlikte petrol fiyatlarında yaşanan düşüş, akaryakıt...
İşte Mayıs ayı enflasyonu
"Mayıs ayı enflasyon rakamları açıklandı. TÜİK verilerine göre enflasyon mayıs ayında yüzde 1,71...
Benzin, motorin ve LPG indirimi kesinleşti
Petrolün varil fiyatı 90'lara düştü. Bu düşüş, benzin, LPG ve motorin fiyatlarına indirim...
Finansal İstikrar Komitesi toplandı
Finansal İstikrar Komitesi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek başkanlığında olağanüstü...
Ver gi Düzenlemesi paketi Meclisten Geçti
Vergi Düzenlemesi paketi Meclisten geçti!Yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet...
Kriz Çanları
Ülkemizde ekonomik gidişatın kötüleştiği konusunda neredeyse herkes hemfikir. Enflasyonun...
Mart ayı enflasyonu belli oldu
Enflasyon, martta aylık bazda yüzde 1,94, yıllık bazda yüzde 30,87 oldu.
Kripto Para Piyasasında 100 Milyar Dolar Buhar Oldu.
Kripto para piyasasında son 24 saatte yaşanan sert satışlarla birlikte toplam piyasa değerinden...
Kapalıç arşı Altın Satışlarını Durdurdu.
Kuyumculardaki alım-satım makası 500 TL seviyesine ulaştığı için birçok dükkan altın satışını...
Merkez Bankası 250 Baz Puan İndirime Gitiit
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli...
Borsada açığa satışta bir günlük sınırlama
Borsa İstanbul'dan KAP'a yapılan açıklama göre, 24 Şubat seansında, BIST 50 paylarında açığa...




