Emlak Konuttan 4 ayda 1.9 milyar TLlik satış geliri
Ekonomi Haberleri Emlak Konuttan 4 ayda 1.9 milyar TLlik satış geliri haberi Emlak Konut GYO, ilk dört aylık dönemde 2 bin 882 adet bağımsız bölüm satışından 1.9 milyar lira gelir elde etti. Emla
Emlak Konut GYO, ilk dört aylık dönemde 2 bin 882 adet bağımsız bölüm satışından 1.9 milyar lira gelir elde etti. Emlak Konut Genel Müdürü Kurum, bu yıl 12 bin adet satış hedeflediklerini söyledi.
Yılın ilk 4 ayında 2 bin 882 adet bağımsız bölüm satışı gerçekleştiren Emlak Konut GYO, bu satışlardan 1 milyar 976 milyon lira gelir elde etti. Son 11 yılda 100 bin bağımsız bölüm üreten Emlak Konut GYO, bu yıl sonunda 12 bin bağımsız bölüm satışı karşılığında 6.7 milyar lira ciro elde etmeyi planlıyor. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum “Gayrimenkul sektöründeki yatırımlara bu yıl da artan bir hızla devam ediyoruz. Sadece nisan ayında satışı gerçekleşen 667 adet bağımısz bölümden 620 milyon 631 bin lira gelir elde ettik. Halen 100 bin adet olan projelendirilmiş ve ihalesi yapılmış bağımsız bölüm sayısını ise 2023 yılı sonu itibariyle 250 bin adede ulaştırmış olmayı planlıyoruz. Emlak Konutun marka güvenirliğini devam ettirmek adına tüm gücümüzle çalışıyor, Türkiye adına başarıları ile anılacak, küresel bir oyuncu olma hedefimize her geçen gün biraz daha yaklaşıyoruz. Emlak Konut olarak her yıl bir önceki yıla göre hedeflerimizi büyüterek sektöre, ekonomiye ve yatırımlarımıza katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.
Olumlu gelişmeler yaşanıyor
İstanbula rakip şehirler ve projeler ile başta Ankara olmak üzere Anadolunun tüm illerine girmeyi planladıklarını belirten Murat Kurum, ekonomide yaşanan gelişmeler çerçevesinde sektörü şöyle değerlendirdi: “Diğer sektörlerde olduğu gibi gayrimenkul sektöründe de ekonomi önemli rol oynuyor. Sektörümüzü hareketlendiren ‘kentsel dönüşüm ve ‘Mütekabiliyet Yasası değişikliği gibi hukuki düzenlemelerin yapıldığı 2012 yılından bu yana olumlu gelişmeler yaşandı. Bunların devam edeceğini öngörüyoruz. Büyüyen orta gelir kesimi, kadın nüfusunun çalışma hayatına entegrasyonunun artması, Türkiyenin nüfusunun halen 29 yaş civarında olması ve kentsel dönüşüm ihtiyacı gibi konular burada önem taşıyor. Önümüzdeki 20 yıl içinde 6 milyondan fazla konutun yıkılıp yeniden inşa edilmesi gerekiyor. Bu bile başlı başına ciddi bir potansiyel. Bunlar modern ve sağlıklı bir Türkiye için şart.”
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
2015te 1,3 milyon konut satıldı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2015 yılına ilişkin konut...
Emlak Konut 15 bin TL peşinatla ev sahibi yapıyor
Ekonomi Haberleri Emlak Konut 15 bin TL peşinatla ev sahibi yapıyor haberi Emlak Konut GYO,...
2014te 1.1 milyon konut satıldı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2014 yılına ilişkin Konut Satış İstatistiklerini...
EKONOMİ Haberleri
TümüKayyım atanan şirket sayısı bin 184'e yükseldi
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, kurumun kayyım...
Motorine Salı Günü İndirim Geliyor.
Orta Doğu'dan gelen anlaşma haberleriyle birlikte petrol fiyatlarında yaşanan düşüş, akaryakıt...
İşte Mayıs ayı enflasyonu
"Mayıs ayı enflasyon rakamları açıklandı. TÜİK verilerine göre enflasyon mayıs ayında yüzde 1,71...
Benzin, motorin ve LPG indirimi kesinleşti
Petrolün varil fiyatı 90'lara düştü. Bu düşüş, benzin, LPG ve motorin fiyatlarına indirim...
Finansal İstikrar Komitesi toplandı
Finansal İstikrar Komitesi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek başkanlığında olağanüstü...
Ver gi Düzenlemesi paketi Meclisten Geçti
Vergi Düzenlemesi paketi Meclisten geçti!Yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet...
Kriz Çanları
Ülkemizde ekonomik gidişatın kötüleştiği konusunda neredeyse herkes hemfikir. Enflasyonun...
Mart ayı enflasyonu belli oldu
Enflasyon, martta aylık bazda yüzde 1,94, yıllık bazda yüzde 30,87 oldu.
Kripto Para Piyasasında 100 Milyar Dolar Buhar Oldu.
Kripto para piyasasında son 24 saatte yaşanan sert satışlarla birlikte toplam piyasa değerinden...
Kapalıç arşı Altın Satışlarını Durdurdu.
Kuyumculardaki alım-satım makası 500 TL seviyesine ulaştığı için birçok dükkan altın satışını...
Merkez Bankası 250 Baz Puan İndirime Gitiit
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli...
Borsada açığa satışta bir günlük sınırlama
Borsa İstanbul'dan KAP'a yapılan açıklama göre, 24 Şubat seansında, BIST 50 paylarında açığa...




