Erciyes Dağına 28 otel yatırımı
Ekonomi Haberleri Erciyes Dağına 28 otel yatırımı haberi Erciyese 350 milyon Euroluk 28 yeni otel yatırımı geliyor. Tesisler tamamlandığında Erciyesin yatak kapasitesi 6 bin olacak. Ercan Baysal
Erciyese 350 milyon Euroluk 28 yeni otel yatırımı geliyor. Tesisler tamamlandığında Erciyesin yatak kapasitesi 6 bin olacak.
Türkiyeye yerli ve yabancı yatırımcının ilgisi yeni yatırımlarla artmaya devam ediyor. Aralarında Doğuş, Kibar Holding-Birlik Mensucat, Maxima, Marmara Grup, Dinler gibi kuruluşların bulunduğu şirketler Erciyes Dağına toplamda 28 tane otel yatırımı gerçekleştiriyor. Söz konusu yatırımın 5 yıl içerisinde tamamlanması öngörülüyor. Mevcut ve yatırımları devam eden 7 otel bulunurken, 21 otel arsasının ise satışı tamamlandı.
Yatak kapasitesi 6 bin
Türkiyede tapusunun tamamı tek bir kuruma ait olduğu için yatırım konusunda diğer dağlara göre avantajlı konumda bulunan Erciyes için başlatılan 350 milyon Euro tutarındaki yatırımlar tamamlandığında Erciyes Turizm Merkezinin yatak kapa-sitesi 6 bine çıkacak. Kayseri Erciyes AŞ Genel Müdürü Murat Cahid Cıngı, bugüne kadar 170 milyon Euroluk harcama gerçekleştirildiğini belirtti. Yatırım kapsamında bugüne kadar 102 kilometrelik pistin tamamlandığını belirten Cıngı, proje tamamlandığında pist uzunluğunun 200 kilometreye çıkacağını kaydetti. Erciyesin 2005 yılında çıkarılan Büyükşehir Belediye Kanunu ile Kayseri Büyükşehir Belediyesinin görev alanına dahil olduğunu ifade eden Cıngı, tek yetkili kurumun belediye haline geldiğini söyledi.
DAVOSA RAKİP OLACAK
Erciyesin pist uzunluğu bakımından uluslararası müsabakalar için getirdiği avantajı kullandıklarını, geçen yıl bir Avrupa Kupası düzenlendiğini ve Erciyes Turizm Merkezini tek bir turizm bölgesi olarak düşünmediklerini vurgulayan Cıngı, Kayserinin genel potansiyeli yanı sıra Kapadokya bölgesini de içine alan bir destinasyon oluşturmayı planladıklarını kaydetti. Kayseriyi her yıl Dünya Ekonomik Forumunun yapıldığı İsviçrenin Davos kasabası yapmayı hedeflediklerini belirten Cahid Cıngı, Erciyesi Davos gibi bir kongre merkezi haline getirmeyi istediklerini ifade ett. Cıngı “Yaz aylarında Antalya gibi illerde kongre için yer bulmak imkansız, İstanbul 2017 yılına kadar dolmuş durumda. Erciyesi alternatif bir kongre merkezi haline getireceğiz. 3 bin kişilik kongre merkezi yapılacak” dedi.
Benzer Haberler
Erciyes, bisiklet sporlarının da merkezi olacak
Türkiyenin en önemli kış sporları ve turizm merkezlerinden olan...
Yaz aylarında yaşlıları bekleyen büyük tehlike!
Yatak yarası nedir? Yatak yaralarına bası yarası ya da...
YSK kesin olmayan sonuçları açıkladı
YSK, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi e ilişkin kesin olmayan sonuçları...
EKONOMİ Haberleri
Tümüİşte Mayıs ayı enflasyonu
"Mayıs ayı enflasyon rakamları açıklandı. TÜİK verilerine göre enflasyon mayıs ayında yüzde 1,71...
Benzin, motorin ve LPG indirimi kesinleşti
Petrolün varil fiyatı 90'lara düştü. Bu düşüş, benzin, LPG ve motorin fiyatlarına indirim...
Finansal İstikrar Komitesi toplandı
Finansal İstikrar Komitesi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek başkanlığında olağanüstü...
Ver gi Düzenlemesi paketi Meclisten Geçti
Vergi Düzenlemesi paketi Meclisten geçti!Yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet...
Kriz Çanları
Ülkemizde ekonomik gidişatın kötüleştiği konusunda neredeyse herkes hemfikir. Enflasyonun...
Mart ayı enflasyonu belli oldu
Enflasyon, martta aylık bazda yüzde 1,94, yıllık bazda yüzde 30,87 oldu.
Kripto Para Piyasasında 100 Milyar Dolar Buhar Oldu.
Kripto para piyasasında son 24 saatte yaşanan sert satışlarla birlikte toplam piyasa değerinden...
Kapalıç arşı Altın Satışlarını Durdurdu.
Kuyumculardaki alım-satım makası 500 TL seviyesine ulaştığı için birçok dükkan altın satışını...
Merkez Bankası 250 Baz Puan İndirime Gitiit
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli...
Borsada açığa satışta bir günlük sınırlama
Borsa İstanbul'dan KAP'a yapılan açıklama göre, 24 Şubat seansında, BIST 50 paylarında açığa...
Türkiye'den 7 milyar dolarlık anlaşma!
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "7 milyar dolara yakın yatırımı Türkiye'ye...
Politika Faizi Yüzde 45 e indi
Yapılan açıklamada, "Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo...




