BORSA
BIST 100 13.536,84 %4,76
Altın 6.785,55 ₺/gr %0,53
Bitcoin $71.835 %4,65
Dolar 44,53 ₺ %0,19
Euro 52,06 ₺ %0,47
Sterlin 59,85 ₺ %0,73
Gümüş 107,90 ₺/gr %3,04
Ethereum $2.228,74 %6,33
İsviçre Frangı 56,32 ₺ %0,70
Kanada Doları 32,17 ₺ %0,12
Avustralya Doları 31,41 ₺ %0,92
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01
Suudi Riyali 11,88 ₺ %0,12
BAE Dirhemi 12,12 ₺ %0,19
Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,23
Çin Yuanı 6,52 ₺ %0,18
ANKARA 1°C 6.785,55 ₺/gr 44,53 ₺ 52,06 ₺
Anasayfa EKONOMİ Ermenekte madenci ailelerine tapuları verildi

Ermenekte madenci ailelerine tapuları verildi

Ekonomi Haberleri › Ermenekte madenci ailelerine tapuları verildi haberi Ermenekte maden ocağında hayatını kaybeden 18 madenci ailesine TOBB tarafından alınan evler

01.01.2011 - 12:00 YAYINLANMA
4 DK OKUNMA SÜRESİ
Google News
Ermenekte madenci ailelerine tapuları verildi
Ekonomi Haberleri ›
Ermenekte madenci ailelerine tapuları verildi haberi
Ermenekte maden ocağında hayatını kaybeden 18 madenci ailesine TOBB tarafından alınan evlerin tapuları dağıtıldı. Bakan Elvan, ikinci tapuların da yakında verileceğini söyledi.

Karamanın Ermenek ilçesinde maden ocağında hayatını kaybeden 18 madencinin ailesine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından alınan evlerin tapuları düzenlenen törenle dağıtıldı. Ermenek Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi salonundaki törene Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, il ve ilçe protokolü ile madenci aileleri katıldı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu törende yaptığı konuşmada, madenci ailelerinin millete emanet olduğunu söyledi. Hisarcıklıoğlu “Bu millet her zaman emanetine sahip çıkmıştır. Sağolsun bakanlarımız bu emanete sahip çıktı. İlk günden bu yana Ermenek ve ailelerimiz yalnız bırakılmadı. Bizde TOBB olarak üzerimize düşen vazifeyi seve seve üstlendik. Hayatını kaybeden işçi kardeşlerimizin ailelerine birer ev hediye etme sözü vermiştik. Bugünde bu sözü yerinde tutmaya geldik. Şunun da farkındayız, elbette acıyı yaşayan bilir ve hiçbir şey acıyı hafifletmez. Ama bizlerde geride kalanların yalnız olmadıklarını bilmelerini istiyoruz. İşçilerimizin emaneti olan çocuklarının sahipsiz kalmadıklarını bilmelerini istiyoruz. Bu milletin en zor günlerde nasıl birbiri ile dayanışma içinde olduğunun bilinmesini istiyoruz. Bu evleri kendilerine verirken onların hayatının bir nebze olsun kolaylaştıracak adımları atma gayreti içindeyiz” dedi.

İkinci evleri yakında

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan da yaptığı konuşmada, madenci ailelerinin üzüntüsünü yakından hissettiklerini vurguladı. Bakan Elvan “Elbette bu 18 canımızı geri getiremeyiz ama bu süre zarfında gereken çabayı gösterdik. Bu kardeşlerimizin acısını dindirme yönünde yoğun bir çaba sarfettik. TOBBa teşekkür ediyorum 18 ailemize birer ev hediye ettiler” dedi. Bakan Lütfi Elvan, hem İstanbul hem de Ankara Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla madenci ailelerine ikinci evlerinin de kısa sürede teslim edileceğini, ailelerin bu evlerden elde edecekleri kira gelirinin bütçelerine katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

YILDIZ: TÜRKİYE KÖMÜR MADENLERİNİN YARISI KAPALI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise konuşmasında, Türkiyede kömür madenlerinin yarısının iş güvenliği nedeniyle kapatıldığını kaydetti. Bakan Yıldız, “Ermenekteki bu acı Edirneden Karsa kadar hissedildi. Katlanılabilir bir acı değil. Ve buradaki her türlü feveranın normal olduğunu ve bunun hep beraber kardeşhane paylaşılması lazım geldiğini vurgulamak isterim. Bir yandan istihdam olsun, bir yandan burada iş imkanı oluşsun ve Türkiyede bu kaynakların oluşması açısından hep beraber gayret gösteriyoruz. Ama bunlarında çalışma hayatına uygun olması lazım. Türkiyede şuanda hep beraber oluşturmaya çalıştığımız bu gayretlerle beraber bir rakam vermek isterim.

O rakam bizim Türkiyedeki madencilikle alakalı 559 tane yer altı madeni var. Bunun 217 tanesi kömürle alakalı. Yaptığımız kontroller ile her hangi bir sıkıntı ve benzer bir kaza yaşanmaması adına bunun yarısı kapatılmış durumda. Her ne kadar istemiyor olsak ta, bu acıyı paylaşırken bu rakamları da vermemiz gerekiyor. Bunların içerisinde Ermenekte olanlarda var. Ermenekte son yaptığımız çalışmalarda 3 ocaktan 2sinde bu şartlar yerine getirildi ve açılıyor. Ve bütün ocaklar Ermenekte açık olarak faaliyetine devam etmiş olacak” diye konuştu.  

 

Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

EKONOMİ Haberleri

Tümü

Mart ayı enflasyonu belli oldu

Enflasyon, martta aylık bazda yüzde 1,94, yıllık bazda yüzde 30,87 oldu.

10 gün önce

Kripto Para Piyasasında 100 Milyar Dolar Buhar Oldu.

Kripto para piyasasında son 24 saatte yaşanan sert satışlarla birlikte toplam piyasa değerinden...

2 ay önce

Kapalıç arşı Altın Satışlarını Durdurdu.

Kuyumculardaki alım-satım makası 500 TL seviyesine ulaştığı için birçok dükkan altın satışını...

6 ay önce

Merkez Bankası 250 Baz Puan İndirime Gitiit

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli...

7 ay önce

Borsada açığa satışta bir günlük sınırlama

Borsa İstanbul'dan KAP'a yapılan açıklama göre, 24 Şubat seansında, BIST 50 paylarında açığa...

1 yıl önce

Türkiye'den 7 milyar dolarlık anlaşma!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "7 milyar dolara yakın yatırımı Türkiye'ye...

1 yıl önce

Politika Faizi Yüzde 45 e indi

Yapılan açıklamada, "Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo...

1 yıl önce

Kira Artış Oranı Yüzde 58,51 oldu.

Konut kiralarında yüzde 25 zam tavanının kaldırılması ve aralık ayı enflasyonunun açıklanması...

1 yıl önce

Eylül ayı enflasyonu açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), eylül ayında tüketici enflasyonunun yüzde 2,97 olduğunu, yıllık...

1 yıl önce

7 Bin TL Üzeri Alışverişlerde Yeni Dönem

Hazine ve Maliye Bakanlığı, alışverişlerde ödeme yöntemlerine dair önemli bir taslak düzenleme...

1 yıl önce

Vergide sistem değişiyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı, mükelleflere kolaylık sağlayacak yeni uygulamalar için harekete geçti.

1 yıl önce

Borsa İstanbul iki kez devre kesti

Global borsalardaki gerileme Borsa İstanbul'a da sıçradı. BIST 100 endeksi güne -703,78 puan...

1 yıl önce