Girişimci 10 bin kadına gelir kapısı açılıyor
Ekonomi Haberleri Girişimci 10 bin kadına gelir kapısı açılıyor haberi Ekonomide kadın istihdamını artırmayı hedefleyen Vodafoneun Girişimcilikte Önce Kadın projesi başlıyor. 10 ilde 10 bin kadın
Ekonomide kadın istihdamını artırmayı hedefleyen Vodafoneun Girişimcilikte Önce Kadın projesi başlıyor. 10 ilde 10 bin kadına teknoloji ve girişimcilik dersi verilecek. Eğitimini tamamlayan kadınlar, el emeklerini kazanca dönüştürebilecek.
Türkiyede toplumsal gelişim ve dönüşümün öncüsü olmayı hedefleyen Vodafone, kadın istihdamının artırılmasına yönelik projelerine bir yenisini daha ekledi. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü,Türkiye Vodafone Vakfı ve Türkiye Bilişim Vakfı işbirliğiyle hayata geçirilen ‘Girişimcilikte Önce Kadın projesi ile 10 ilde 10 bin kadına girişimcilik ve teknoloji alanlarında eğitim verilerek el emeğinin kazanca dönüştürülmesi planlanıyor.
Dijital mağazadan satış
Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, Vodafone Türkiye CEOsu Gökhan Öğüt ve Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşının katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantıda tanıtılan proje ile eğitim alan kadınlar, kendileri için özel olarak oluşturulan oncekadin.gov.tr adresindeki dijital mağaza üzerinden ürünlerini satışa sunarak, el emeklerini kazanca dönüştürebilecek. Projede önce nisan ayında 100 danışman öğretmen yetiştirilecek ve daha sonra kadınlara girişimcilik eğitimi verilecek.
10 bin kadının emeği, gelire dönüşecek
Vodafone Türkiye CEOsu Gökhan Öğüt ise Türkiyenin bölgesel ve küresel güç olma yolunda belirlediği hedeflerin gerçekleşmesinin, kadınların ekonomiye aktif katılımının artırılmasına bağlı olduğuna dikkati çekerek “Kadınların üretime katılan, ekonomik ve sosyal yaşamda eşit, kendi ayakları üzerinde durabilen bireyler olabilmeleri için üzerimize düşün görevleri yerine getirmeye özen gösteriyoruz” dedi. Dijital dönüşümde toplumsal değişimin ve gelişimin öncüsü olmak için gerçekleştirdikleri sosyal ve hizmet yatırımlarda kadınların önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Öğüt “Proje kapsamında ulaşmayı hedeflediğimiz 10 bin kadının alacağı teorik ve uygulamalı bilgilerin, hobi olarak başladıkları birçok çalışmayı gelir getirici bir faaliyete dönüştüreceğine ve kendi kişisel başarı hikayelerini oluşturacağına inanıyoruz” diye konuştu.
Başarılı kadınlara ödül
Eğitimler tamamlandıktan sonraya, ortaya çıkan projeler ‘Girişimcilikte Önce Kadın Ödülleri kapsamında değerlendirilecek. Bir değerlendirme sonucu en başarılı 5 kadına ödül verilecek. Birinciye 10 bin lira, ikinciye 7 bin 500 lira, üçüncüye 5 bin lira ve iki kişiye jüri özel ödülü olarak 2 bin lira olmak üzere para ödülü verilecek.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Ovaköy Sınır Kapısı açılıyor.
Habur'dan sonra en stratejik ve Irak'a direkt olarak geçişi sağlayacak olan Ovaköy Sınır Kapısı...
Gelincik sınır kapısı yeniden açılıyor!
Van'ın Başkale ilçesinde, 35 yıldır kapalı olan sınır kapısının yeniden açılması planlanıyor....
İmamoğlu :Toplumla aramızdaki mesafe açılıyor
Ekrem İmamoğlu, Demokrasi Şenliği'n yaptığı konuşmada bir kez daha ''değişim'' çağrısını...
EKONOMİ Haberleri
TümüENAG : Yıllık Enflasyonda %46,61 Artış
Ekonomi kamuoyunun merakla beklediği veriler açıklandı. Bağımsız akademisyenler ve...
Polisan Japonlara Stıldı.
Marmara Holding'in elinde bulunan yüzde 50'lik payın 93 milyon dolar karşılığında Japon devine...
Borsa Dibin dibini gördü.
Borsa İstanbul’da haftanın ilk işlem gününde satış baskısı sertleşti. BIST 100 endeksi yüzde 3’ü...
Altın Fiyatları Neden Düşüşte
Küresel piyasalarda altının ons fiyatı, artan tahvil getirileri ve yükselen petrol fiyatlarının...
Perşembe günü mazota indirim geliyor.
Sektör temsilcilerinden edinilen bilgilere göre, bugün gece yarısından itibaren (24 Eylül...
ENAG Enflayon Yüzde 49.03
(ENAG), merakla beklenen Ağustos 2026 dönemine ait tüketici fiyat endeksi (E-TÜFE) verilerini...
İnternetten alışverişinde İadeler için yeni uygulama
Taslakla birlikte kargo süreçlerinden veri taşınmasına, reklam uygulamalarından sosyal dayanışma...
Kayyım atanan şirket sayısı bin 184'e yükseldi
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, kurumun kayyım...
Motorine Salı Günü İndirim Geliyor.
Orta Doğu'dan gelen anlaşma haberleriyle birlikte petrol fiyatlarında yaşanan düşüş, akaryakıt...
İşte Mayıs ayı enflasyonu
"Mayıs ayı enflasyon rakamları açıklandı. TÜİK verilerine göre enflasyon mayıs ayında yüzde 1,71...
Benzin, motorin ve LPG indirimi kesinleşti
Petrolün varil fiyatı 90'lara düştü. Bu düşüş, benzin, LPG ve motorin fiyatlarına indirim...
Finansal İstikrar Komitesi toplandı
Finansal İstikrar Komitesi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek başkanlığında olağanüstü...




