BORSA
BIST 100 12.443,92 %1,42
Altın 6.536,69 ₺/gr %0,09
Bitcoin $85.386 %0,09
Dolar 49,16 ₺ %0,06
Euro 55,15 ₺ %0,33
Sterlin 65,01 ₺ %0,22
Gümüş 96,47 ₺/gr %1,12
Ethereum $2.704,47 %0,10
İsviçre Frangı 59,16 ₺ %0,25
Kanada Doları 34,49 ₺ %0,05
Avustralya Doları 34,26 ₺ %0,22
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 13,10 ₺ %0,08
BAE Dirhemi 13,39 ₺ %0,06
Rus Rublesi 0,58 ₺ %1,49
Çin Yuanı 7,33 ₺ %0,08
İSTANBUL 17°C 6.536,69 ₺/gr 49,16 ₺ 55,15 ₺
Anasayfa EKONOMİ Kenan Yavuz: Socarın yatırımlarında Cumhurbaşkanı Erdoğan...
Star Gazetesi

Kenan Yavuz: Socarın yatırımlarında Cumhurbaşkanı Erdoğanın katkısının büyük

Ekonomi Haberleri › Kenan Yavuz: Socarın yatırımlarında Cumhurbaşkanı Erdoğanın katkısının büyük haberi Petkimi aldıktan sonra dev yatırımları başlatan Socar Türki

· 3 dk okuma · 45 okunma
0Yorumlar
Kenan Yavuz: Socarın yatırımlarında Cumhurbaşkanı Erdoğanın katkısının büyük
Ekonomi Haberleri ›
Kenan Yavuz: Socarın yatırımlarında Cumhurbaşkanı Erdoğanın katkısının büyük haberi
Petkimi aldıktan sonra dev yatırımları başlatan Socar Türkiyenin Başkanı Yavuz, rafinerinin dört kez direkten döndüğünü söyledi. Yavuz Dördü de Cumhurbaşkanı Erdoğanın desteğiyle çözüldü dedi.
Yaşar Kızılbağ

Türkiyenin petrokimya sektöründe tek hammadde üreticisi Petkim, 50nci yılını İzmirde düzenlediği törenlerle kutladı. ‘İki devlet tek millet sloganıyla gerçekleşen kutlamalar öncesi Socar Türkiye Başkanı Kenan Yavuz ve Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut, hem Petkimin hem de Socar Grubunun hedefleri ve devam eden projeleri hakkında bilgi verdiler. Kenan Yavuz, Socarın TANAPla birlikte Türkiyede halen devam eden 20 milyar dolarlık yatırımı bulunduğunu belirterek, “Oysa 1923ten 2002ye kadar Türkiyeye sadece 15 milyar dolar sermaye girişi oldu” dedi. Socarın yatırımlarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın katkısının büyük olduğunu anlatan Yavuz “Bürokrasi nedeniyle rafineri dört kere direkten döndü. Dördü de Erdoğanın desteğiyle çözüldü” dedi.

TANAPın temeli yemekte atıldı

Socarın Türkiyeye yatırım yapmasında iki liderin siyasi iradesinin ve kararlılığının kendileri için çok önemli olduğunu anlatan Yavuz “Her iki lider de bizi arayıp devam eden yatırımlar konusunda sık sık bilgi alıyorlar” diye konuştu. Azerilerin Petkimi almasının rafineriyi, rafinerinin de TANAPı doğurduğunu söyleyen Kenan Yavuz “İki lider rafinerinin temelini attıktan sonra İzmirde yemek yerken TANAPın da temelini attılar. Batılılar inanmadı. Siz önceden beri görüşüyordunuz dediler” ifadesini kullandı. Türkiyenin 1.4 trilyon metreküp rezervi bulunan Şahdeniz gaz yataklarına yüzde 19, TANAPa ise yüzde 30 ortak olduğunu anlatan Kenan Yavuz bu sürecin de Erdoğanın talimatlarıyla gerçekleştiğini anlattı.

Türkiyenin en babayiğit şirketiyiz

Yavuz, yaptıkları yatırımlar kapsamında bugüne kadar 3.500 adet izin aldıklarını da anlattı. Yavuz 5.6 milyar dolar yatırım yapacakları Star Rafinerisine bugüne kadar 1.2 milyar dolar harcadıklarını da söyledi. Kenan Yavuz “Bugüne kadar Türkiyede rafinerileri ve petrokimya üretim tesislerini devlet yaptı. Hiçbir özel sektör kuruluşu rafineri ve petrokimya üretim tesisi yapmaya cesaret edemedi, biz ettik. Onun için biz Türkiyenin en babayiğit şirketiyiz. Varsa meydan okuyan çıksın ortaya. Bir ülkenin sanayileşmesinin en temel noktası ara malı üretimidir. Üretmezseniz size sadece işçilik kalır. Türkiyenin 100lerce babayiğide ihtiyacı var” dedi. “Petkimin keşke yerli bir rakibi olsaydı. Böyle bir tesisi biri kurmak istese yardımcı olmayan namerttir” diye konuştu. Yavuz 400 milyon dolar yatırımla kurdukları limanın da Pireye rakip olacağını da anlattı.

 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

EKONOMİ Haberleri

Tümü

ENAG : Yıllık Enflasyonda %46,61 Artış

Ekonomi kamuoyunun merakla beklediği veriler açıklandı. Bağımsız akademisyenler ve...

16 saat önce

Polisan Japonlara Stıldı.

Marmara Holding'in elinde bulunan yüzde 50'lik payın 93 milyon dolar karşılığında Japon devine...

6 gün önce

Borsa Dibin dibini gördü.

Borsa İstanbul’da haftanın ilk işlem gününde satış baskısı sertleşti. BIST 100 endeksi yüzde 3’ü...

7 gün önce

Altın Fiyatları Neden Düşüşte

Küresel piyasalarda altının ons fiyatı, artan tahvil getirileri ve yükselen petrol fiyatlarının...

7 gün önce

Perşembe günü mazota indirim geliyor.

Sektör temsilcilerinden edinilen bilgilere göre, bugün gece yarısından itibaren (24 Eylül...

12 gün önce

ENAG Enflayon Yüzde 49.03

(ENAG), merakla beklenen Ağustos 2026 dönemine ait tüketici fiyat endeksi (E-TÜFE) verilerini...

1 ay önce

İnternetten alışverişinde İadeler için yeni uygulama

Taslakla birlikte kargo süreçlerinden veri taşınmasına, reklam uygulamalarından sosyal dayanışma...

1 ay önce

Kayyım atanan şirket sayısı bin 184'e yükseldi

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, kurumun kayyım...

3 ay önce

Motorine Salı Günü İndirim Geliyor.

Orta Doğu'dan gelen anlaşma haberleriyle birlikte petrol fiyatlarında yaşanan düşüş, akaryakıt...

3 ay önce

İşte Mayıs ayı enflasyonu

"Mayıs ayı enflasyon rakamları açıklandı. TÜİK verilerine göre enflasyon mayıs ayında yüzde 1,71...

4 ay önce

Benzin, motorin ve LPG indirimi kesinleşti

Petrolün varil fiyatı 90'lara düştü. Bu düşüş, benzin, LPG ve motorin fiyatlarına indirim...

4 ay önce

Finansal İstikrar Komitesi toplandı

Finansal İstikrar Komitesi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek başkanlığında olağanüstü...

4 ay önce