Sendika uyardı, işçiler rest çekti
Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlaktan,Bursada işi bırakma eylemi yapan sendika üyesi otomotiv işçilerine destek gelmedi. İşçilere yönelik sert ifadeler
Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlaktan,Bursada işi bırakma eylemi yapan sendika üyesi otomotiv işçilerine destek gelmedi. İşçilere yönelik sert ifadeler kullanan Kavlak, Bakanlık müfettişinin söylediği gibi, kendinizi tehlikeye atmayın. Artık bitirin. Bitirin ki çok geç olmadan, hiçbir işçinin burnu bile kanamadan bu işi çözebilelim dedi. Sendikanın üyelerine yönelik sert açıklamalarına karşılık iş bırakma eylemini sürdüren işçiler, 10 bin kişinin Türk Metalden istifa ettiğini söylediler.
Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Eskişehirde katıldığı kongrede yaptığı konuşmada, Bursada işi bırakma eylemi yapan otomotiv işçilerine seslenerek, Kendinizi tehlikeye atmayın. Artık bitirin dedi.
Türk Metal Sendikası Eskişehir 1 Nolu Şubesinin olağan genel kurul toplantısı Divan Otelde yapıldı. Kongreye MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak ile çok sayıda kişi katıldı. Genel Başkan Kavlak, salona alkışlar arasında girdi.
ARANIZDAKİ PROVOKATÖRLERİ, AJANLARI, MİLİTANLARI AYIKLAYIN
Kongrenin divan başkanlığını da yapan Pevrul Kavlak, Bursadaki otomotiv fabrikalarında iş bırakma eylemi yapan işçilere seslenerek, eylemlerine son vermesini istedi. Pevrul Kavlak konuşmasında şunları söyledi:
Buradan işçi kardeşlerime de sesleniyorum. Bizim sizle bir sorunumuz yok. Olmadı, olmayacak. Artık yalanlara inanmayın. Bakanlık müfettişinin söylediği gibi, kendinizi tehlikeye atmayın. Artık bitirin. Bitirin ki çok geç olmadan, hiçbir namuslu, dürüst, çalışkan işçinin burnu bile kanamadan bu işi çözebilelim. Aramızdaki provokatörleri, ajanları, militanları ayıklayın.
Yüz vermeyin, peşinden gitmeyin. Gitmeyin ki, masum, samimi, dürüst işçiye zarar gelmeden, bu işi bitirelim. Biliyorum, birçok kardeşim Şimdi vazgeçersem beni hain ilan ederler diye düşünüyor. Ama unutmayın, bunların, hainlerin, üçkağıtçıların, kendi çıkarı için sizi ateşe atanların, size hain deme hakkı yoktur. Bırakın onlar ne derse desin. Siz, tercihinizi, bu hainlerden yana değil, çoluğunuz çocuğunuz eşiniz ailenizden yana kullanın.
İŞÇİLERE DESTEĞE GİDENLERE DE SUÇLAMA
Eylemdeki işçilerin yanına giden milletvekili adaylarını da eleştiren Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak şunları kaydetti:
Siyasi partilerin ve seçime katılacak adayların dikkatini çekmek istiyorum. Ateşe odunla gitmeyin. O fabrikaların önü seçim meydanı değil. Marjinal grupların girişimiyle akılları karışan, bir an önce bu olaylardan sıyrılmak isteyen arkadaşlarımızın sıkıntılarını istismar etmeyin.
EYLEM DEVAM EDİYOR
Bursada ücretlerinin artırılmasını isteyen OYAK Renault ve Türk Otomobil Fabrikası AŞ (TOFAŞ) işçilerinin iş bırakma eylemi sürüyor.
OYAK Renault ve TOFAŞ fabrikaları önünde 4 gündür eylem yapan işçiler, haklarını savunmadığını belirttikleri Türk-İşe bağlı Türk Metal Sendikası yöneticilerini ve işverenleri protesto etti.
Bursa Organize Sanayi Bölgesindeki (OSB) tesisin bahçesinde kurdukları çadırlarda ve otomobillerinde bekleyişini sürdüren işçilere aileleri ve yaklaşık 50 işitme engelli işçi de destek veriyor. Bazı işçiler, geceyi yere serdikleri kilimler üzerinde uyuyarak geçirdi.
10 BİN İŞÇİ TÜRK METALDEN İSTİFA ETTİ İDDİASI
Fabrika çalışanları, 10 bin çalışanın Türk Metal Sendikasından istifa ettiğini öne sürerek, sözleşme gereğince 2017ye kadar sendika aidatlarını ödeyeceklerini belirtti.
Bu arada, OSBde yedek parça üreten fabrikanın işçileri de önceki akşam başlattıkları eyleme devam ediyor.
AA / DHA
Benzer Haberler
Sendikalar arasında gerilim
Sebep ücret dengesizliği Bursada Türk-İşe bağlı Türk...
TOFAŞta da işçiler üretimi durdurdu
Türkiyenin otomotiv devlerinden Renaultta dün gece...
Ali Babacan: İş bırakma eylemlerinin zamanlaması manidar
Ekonomi Haberleri Ali Babacan: İş bırakma eylemlerinin zamanlaması manidar haberi Başbakan...
EKONOMİ Haberleri
TümüMotorine Salı Günü İndirim Geliyor.
Orta Doğu'dan gelen anlaşma haberleriyle birlikte petrol fiyatlarında yaşanan düşüş, akaryakıt...
İşte Mayıs ayı enflasyonu
"Mayıs ayı enflasyon rakamları açıklandı. TÜİK verilerine göre enflasyon mayıs ayında yüzde 1,71...
Benzin, motorin ve LPG indirimi kesinleşti
Petrolün varil fiyatı 90'lara düştü. Bu düşüş, benzin, LPG ve motorin fiyatlarına indirim...
Finansal İstikrar Komitesi toplandı
Finansal İstikrar Komitesi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek başkanlığında olağanüstü...
Ver gi Düzenlemesi paketi Meclisten Geçti
Vergi Düzenlemesi paketi Meclisten geçti!Yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet...
Kriz Çanları
Ülkemizde ekonomik gidişatın kötüleştiği konusunda neredeyse herkes hemfikir. Enflasyonun...
Mart ayı enflasyonu belli oldu
Enflasyon, martta aylık bazda yüzde 1,94, yıllık bazda yüzde 30,87 oldu.
Kripto Para Piyasasında 100 Milyar Dolar Buhar Oldu.
Kripto para piyasasında son 24 saatte yaşanan sert satışlarla birlikte toplam piyasa değerinden...
Kapalıç arşı Altın Satışlarını Durdurdu.
Kuyumculardaki alım-satım makası 500 TL seviyesine ulaştığı için birçok dükkan altın satışını...
Merkez Bankası 250 Baz Puan İndirime Gitiit
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli...
Borsada açığa satışta bir günlük sınırlama
Borsa İstanbul'dan KAP'a yapılan açıklama göre, 24 Şubat seansında, BIST 50 paylarında açığa...
Türkiye'den 7 milyar dolarlık anlaşma!
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "7 milyar dolara yakın yatırımı Türkiye'ye...




