BORSA
BIST 100 11.721,72 %2,89
Altın 6.633,21 ₺/gr %0,03
Bitcoin $80.883 %0,84
Dolar 49,56 ₺ %0,10
Euro 55,77 ₺ %0,12
Sterlin 66,15 ₺ %0,39
Gümüş 90,76 ₺/gr %0,67
Ethereum $2.346,63 %2,98
İsviçre Frangı 60,17 ₺ %0,47
Kanada Doları 35,06 ₺ %0,44
Avustralya Doları 34,44 ₺ %0,48
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 13,20 ₺ %0,21
BAE Dirhemi 13,50 ₺ %0,11
Rus Rublesi 0,59 ₺ %0,49
Çin Yuanı 7,41 ₺ %0,15
İSTANBUL 15°C 6.633,21 ₺/gr 49,56 ₺ 55,77 ₺
Anasayfa EKONOMİ Taksi plakası taksiciye
Posta

Taksi plakası taksiciye

Taksi plakaları, sabit kira getirisi olması nedeniyle yatırımcılar açısından hem güvenli, hem de değer kazandıran bir yatırım aracı olarak tercih ediliyor. Yatır

· 3 dk okuma · 36 okunma
0Yorumlar
Taksi plakası taksiciye

Taksi plakaları, sabit kira getirisi olması nedeniyle yatırımcılar açısından hem güvenli, hem de değer kazandıran bir yatırım aracı olarak tercih ediliyor.

Yatırımcıları arasında en fazla doktor ve futbolcuların yer aldığı taksi plakaları, artık sadece mesleği taksici olanlara kazanç sağlayacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME), 12 Martta aldığı karara göre, taksi plakasına sahip olmak isteyenlerden şoförlük mesleğini geçim kaynağı olarak seçtiği ve sürekli olarak icra ettiği şartı aranacak. Buna göre, başka bir mesleğe sahip olanlar taksi plakası satın alamayacak. Dolayısıyla plakayı alacak kişiden, Vergi Dairesinden başka bir işte çalışmadığına dair belge istenecek.

BİR DOKTOR YA DA FUTBOLCU, TAKSİCİLİKLE NE KADAR İLGİLİ

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı Yahya Uğur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, UKOME kararının yerinde olduğunu belirterek, bunun uzun zamandır beklendiğini söyledi.

Taksi plakasının yatırım aracı olarak kullanılmasından rahatsızlık duyduklarını vurgulayan Uğur, mesleklerine zarar veren uygulamanın kaldırılmasından memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Uğur, kararla birlikte mesleki kalitenin artacağını dile getirerek, Bizim isteğimiz, bu işi, sahiplenenlerin yapması. Meslek ve hizmet kalitesini ancak bu şekilde yükseltebiliriz. Sadece bu işten ekmek yiyen kişiler, bu mesleği yapmalıdır. Çünkü kendini kalıcı olarak gören taksici, müşterisine daha yüksek hizmet sunacaktır. Bir doktor ya da futbolcu, taksicilikle ne kadar ilgili? doğrusu bilemiyorum diye konuştu.

TAKSİCİLER, DOKTGORLUK YAPSA OLUR MU?

İTEO Başkanı Uğur, UKOMEnin kararı üzerine artık kimsenin taksicinin ekmeğine göz dikemeyeceğini belirterek, herkesin işini yapmasının hem kendileri için hem de ülke için daha faydalı olacağını aktardı.

Karara göre, plakayı alacak kişinin artık araştırılacağını ifade eden Uğur, şunları söyledi:

Eskiden bir kişi plaka alacağı zaman gelip bizden taksici olduğuna dair belge istiyordu. Biz de veriyorduk. Aldığı belgeyi büyükşehir belediyesine götürerek, plakayı alabiliyordu. Oysa taksicidir diye yazı verdiğimiz bazı kişilerin taksicilikle alakalarının olmadığını biliyorduk. Ancak elimizden bir şey gelmiyordu. Ama şimdi kararla birlikte o belgeyi vermemiz için plakayı alacak kişiden Vergi Dairesinden, başka bir işte çalışmadığına dair belge getirmesini isteyeceğiz. Bunu getiremeyenlere plaka alımı için izin verilmeyecek. Taksiciler doktorluk yapsa nasıl olur acaba? Ameliyatlara girse hasta muayene etse... Ya da futbolcu olarak sahaya çıksa... Bir filmde oynasa veya albüm çıkarsa... Hiç uygun olur mu? Bu nedenle lütfen taksiciliği de taksicilere bıraksınlar. Ekmeğimizden ellerini çeksinler. Taksicilik rant kapısı değil, ekmek kapısıdır. Kimse ekmeğimiz üzerinden rant devşirmeye kalkışmasın.

Uğur, meslekte kalıcı olmayanlar nedeniyle hizmet kalitelerin yükseltmekte zorlandıklarını vurgulayarak, bu işin rant kapısı olmaktan çıkarılmasının mesleğin geleceği adına önemli bir adım olduğunu kaydetti.

AA

 




Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

EKONOMİ Haberleri

Tümü

ENAG : Yıllık Enflasyonda %46,61 Artış

Ekonomi kamuoyunun merakla beklediği veriler açıklandı. Bağımsız akademisyenler ve...

13 gün önce

Polisan Japonlara Stıldı.

Marmara Holding'in elinde bulunan yüzde 50'lik payın 93 milyon dolar karşılığında Japon devine...

19 gün önce

Borsa Dibin dibini gördü.

Borsa İstanbul’da haftanın ilk işlem gününde satış baskısı sertleşti. BIST 100 endeksi yüzde 3’ü...

20 gün önce

Altın Fiyatları Neden Düşüşte

Küresel piyasalarda altının ons fiyatı, artan tahvil getirileri ve yükselen petrol fiyatlarının...

20 gün önce

Perşembe günü mazota indirim geliyor.

Sektör temsilcilerinden edinilen bilgilere göre, bugün gece yarısından itibaren (24 Eylül...

25 gün önce

ENAG Enflayon Yüzde 49.03

(ENAG), merakla beklenen Ağustos 2026 dönemine ait tüketici fiyat endeksi (E-TÜFE) verilerini...

1 ay önce

İnternetten alışverişinde İadeler için yeni uygulama

Taslakla birlikte kargo süreçlerinden veri taşınmasına, reklam uygulamalarından sosyal dayanışma...

2 ay önce

Kayyım atanan şirket sayısı bin 184'e yükseldi

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, kurumun kayyım...

3 ay önce

Motorine Salı Günü İndirim Geliyor.

Orta Doğu'dan gelen anlaşma haberleriyle birlikte petrol fiyatlarında yaşanan düşüş, akaryakıt...

4 ay önce

İşte Mayıs ayı enflasyonu

"Mayıs ayı enflasyon rakamları açıklandı. TÜİK verilerine göre enflasyon mayıs ayında yüzde 1,71...

4 ay önce

Benzin, motorin ve LPG indirimi kesinleşti

Petrolün varil fiyatı 90'lara düştü. Bu düşüş, benzin, LPG ve motorin fiyatlarına indirim...

4 ay önce

Finansal İstikrar Komitesi toplandı

Finansal İstikrar Komitesi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek başkanlığında olağanüstü...

4 ay önce