Taner Yıldız: Mahcubiyetim Soma ve Ermenek
Ekonomi Haberleri Taner Yıldız: Mahcubiyetim Soma ve Ermenek haberi Enerji Bakanı Taner Yıldız, 6 yıllık bakanlığı döneminde en büyük mahcubiyetinin Soma ve Ermenekteki maden kazaları olduğunu söy
Enerji Bakanı Taner Yıldız, 6 yıllık bakanlığı döneminde en büyük mahcubiyetinin Soma ve Ermenekteki maden kazaları olduğunu söyledi. Bakan Yıldız Bunlar tabii afetlerden değil, kusurlardan kaynaklandı. Bu, benim ve bakanlığımın mahcubiyetidir. En kötü işlerimiz bunlardı dedi.
Ekonomi Muhabirleri Derneğinin Erciyes Dağındaki otelde düzenlediği etkinlikte gazetecilerle bir araya gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bakanlık görevinde 6 yılını doldurduğu hatırlatılarak en başarılı ve en başarısız olduğu konuların sorulması üzerine “Bakanlığım dönemimde, en başarısız ve en eksi olduğumuz tarafımız, Soma ve Ermenekteki maden kazaları oldu. Bu benim ve bakanlığımın mahcubiyetidir” dedi. Bakan Taner Yıldız “Şu veya bu nedenle davalar devam ettiği için fazlaca bir şey söyleyemem ama bunlar tabii afetlerden değil, kusurlardan oldu. En kötü işlerimiz bunlar oldu. Ancak iyi işlerimiz 2 nükleer santralin AK Parti döneminde kazandırılması ve TANAP projesidir. Iraktaki çalışmalarımız da böyledir” diye konuştu.
Mazot fiyatını bilmiyor
Türkmenistan ziyaretiyle ilgili bilgiler de veren ‘Türkiye-Türkmenistan-AB-Azerbaycan Dörtlü Görüşme Toplantısında deklarasyon imzalandığını belirterek “Hazar geçişli Türkmen gazının geçerek TANAPın kapasitesini artıran müstakil bir hatla başka bir hattan olabilir. Hazar geçişli olarak deklere edildi. Önemli bir miktarın 30 milyar metreküplük 2020 sonrasına projeksiyon yapılan bir yapıyı Türkiye üzerinden Avrupaya taşımak hedefini gerçekleştireceğiz” dedi.
Yıldız, Elektrik Mühendisleri Odasının (EMO) meslekten men etmesine yönelik kararı ile ilgili olarak şunları söyledi: “Mühendislikten men kararının bitmesine 2-3 ay kaldı. Ben o kararı tanımıyorum. Alın terimle aldım diplomayı. Hukukende şifahen yok hükmünde. Kara leke olarak kararı iade ediyorum. Hangi görevde olursak olalım bu ülke için makam kaygısı duymadan çalışacağız.” CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlunun mazot fiyatlarını 1.5 liraya çekeceklerini söylemesiyle ilgili olarak da Yıldız “Sayın Kılıçdaroğlu, mazot fiyatlarını yanlış biliyor. Mazotun Tüpraştan çıkış fiyatı 1.41 lira ve 42 kuruşluk bayilik ve dağıtım hizmetleri var. Bayiden vaz mı geçeceksiniz” dedi.
Enerjide yüzde 7lik zammı yansıtmadık
Yıldız, enerji maliyetleri konusunda ise “Bu yılın başında ham petrol 46 dolara düşmüştü. Şimdi 60 dolar bandında. Dolar da 2.28den 2.70e çıktı. Maliyetlerimiz yüzde 7-8 arttı” dedi. Doğalgazda İranla tahkim sürecinin sorulması üzerine Bakan Yıldız, şu yanıtı verdi: “İranla tahkim konusunda müzakereler bitti. Haklılığımıza inanıyoruz. Türkiyenin İran doğalgazı pahalı ve düşmesi lazım. Tahkimden aldığımız parayı yine bir kısım KDV borçlarımıza gümrük borçları ve Hazineye aktaracağız. Onlar da vatandaşa kullanılıyor. Tahkimden alınacak para vatandaşımıza vergi ile gidecek paradır. Botaşın nakit akışı için önemlidir.”
ENİNDE SONUNDA BAŞKANLIK SİSTEMİ
Bakan Yıldız, başkanlık sistemiyle ilgili bir soru üzerine, “Türkiyenin eninde sonunda başkanlık sistemine geçmesi gerektiğine inanıyorum” dedi. 3 dönem kuralı sebebiyle kendisinin aday olmadığının hatırlatılması üzerine Bakan Yıldız, AK Partinin Kayseride güç kaybetmeyeceğini dile getirdi. Yıldız, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaşın “Barajı aşamazsak, sivil itaatsizlik yolunu seçeriz açıklamalarına da değinerek, “HDPnin barajı aşabileceğini düşünmüyorum. Bir kısım yakın görünmelerle, Türkiyenin tamamını kucaklayamadığını göreceğiz. Açıkça söylesin, ‘ben isyan çıkarmak istiyorum desin. Sivil itaatsizlik ne demektir? Bunu açıklasınlar” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Mart ayı enflasyonu belli oldu
Enflasyon, martta aylık bazda yüzde 1,94, yıllık bazda yüzde 30,87 oldu.
Kripto Para Piyasasında 100 Milyar Dolar Buhar Oldu.
Kripto para piyasasında son 24 saatte yaşanan sert satışlarla birlikte toplam piyasa değerinden...
Kapalıç arşı Altın Satışlarını Durdurdu.
Kuyumculardaki alım-satım makası 500 TL seviyesine ulaştığı için birçok dükkan altın satışını...
EKONOMİ Haberleri
TümüMart ayı enflasyonu belli oldu
Enflasyon, martta aylık bazda yüzde 1,94, yıllık bazda yüzde 30,87 oldu.
Kripto Para Piyasasında 100 Milyar Dolar Buhar Oldu.
Kripto para piyasasında son 24 saatte yaşanan sert satışlarla birlikte toplam piyasa değerinden...
Kapalıç arşı Altın Satışlarını Durdurdu.
Kuyumculardaki alım-satım makası 500 TL seviyesine ulaştığı için birçok dükkan altın satışını...
Merkez Bankası 250 Baz Puan İndirime Gitiit
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli...
Borsada açığa satışta bir günlük sınırlama
Borsa İstanbul'dan KAP'a yapılan açıklama göre, 24 Şubat seansında, BIST 50 paylarında açığa...
Türkiye'den 7 milyar dolarlık anlaşma!
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "7 milyar dolara yakın yatırımı Türkiye'ye...
Politika Faizi Yüzde 45 e indi
Yapılan açıklamada, "Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo...
Kira Artış Oranı Yüzde 58,51 oldu.
Konut kiralarında yüzde 25 zam tavanının kaldırılması ve aralık ayı enflasyonunun açıklanması...
Eylül ayı enflasyonu açıklandı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), eylül ayında tüketici enflasyonunun yüzde 2,97 olduğunu, yıllık...
7 Bin TL Üzeri Alışverişlerde Yeni Dönem
Hazine ve Maliye Bakanlığı, alışverişlerde ödeme yöntemlerine dair önemli bir taslak düzenleme...
Vergide sistem değişiyor
Hazine ve Maliye Bakanlığı, mükelleflere kolaylık sağlayacak yeni uygulamalar için harekete geçti.
Borsa İstanbul iki kez devre kesti
Global borsalardaki gerileme Borsa İstanbul'a da sıçradı. BIST 100 endeksi güne -703,78 puan...




