BORSA
BIST 100 11.721,72 %2,89
Altın 6.624,44 ₺/gr %0,16
Bitcoin $81.355 %0,84
Dolar 49,53 ₺ %0,11
Euro 55,61 ₺ %0,06
Sterlin 66,02 ₺ %0,29
Gümüş 91,17 ₺/gr %0,23
Ethereum $2.429,94 %0,09
İsviçre Frangı 60,01 ₺ %0,27
Kanada Doları 34,99 ₺ %0,31
Avustralya Doları 34,40 ₺ %0,46
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 13,20 ₺ %0,22
BAE Dirhemi 13,49 ₺ %0,12
Rus Rublesi 0,59 ₺ %0,49
Çin Yuanı 7,41 ₺ %0,15
İSTANBUL 12°C 6.624,44 ₺/gr 49,53 ₺ 55,61 ₺
Anasayfa EKONOMİ Taner Yıldız: Mahcubiyetim Soma ve Ermenek
sahin

Taner Yıldız: Mahcubiyetim Soma ve Ermenek

Ekonomi Haberleri › Taner Yıldız: Mahcubiyetim Soma ve Ermenek haberi Enerji Bakanı Taner Yıldız, 6 yıllık bakanlığı döneminde en büyük mahcubiyetinin Soma ve Ermenekteki maden kazaları olduğunu söy

· 4 dk okuma · 92 okunma
0Yorumlar
Taner Yıldız: Mahcubiyetim Soma ve Ermenek
Ekonomi Haberleri ›
Taner Yıldız: Mahcubiyetim Soma ve Ermenek haberi

Enerji Bakanı Taner Yıldız, 6 yıllık bakanlığı döneminde en büyük mahcubiyetinin Soma ve Ermenekteki maden kazaları olduğunu söyledi. Bakan Yıldız Bunlar tabii afetlerden değil, kusurlardan kaynaklandı. Bu, benim ve bakanlığımın mahcubiyetidir. En kötü işlerimiz bunlardı dedi.

Ekonomi Muhabirleri Derneğinin Erciyes Dağındaki otelde düzenlediği etkinlikte gazetecilerle bir araya gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bakanlık görevinde 6 yılını doldurduğu hatırlatılarak en başarılı ve en başarısız olduğu konuların sorulması üzerine “Bakanlığım dönemimde, en başarısız ve en eksi olduğumuz tarafımız, Soma ve Ermenekteki maden kazaları oldu. Bu benim ve bakanlığımın mahcubiyetidir” dedi. Bakan Taner Yıldız “Şu veya bu nedenle davalar devam ettiği için fazlaca bir şey söyleyemem ama bunlar tabii afetlerden değil, kusurlardan oldu. En kötü işlerimiz bunlar oldu. Ancak iyi işlerimiz  2 nükleer santralin AK Parti döneminde kazandırılması ve TANAP projesidir. Iraktaki çalışmalarımız da böyledir” diye konuştu.

Mazot fiyatını bilmiyor

Türkmenistan ziyaretiyle ilgili bilgiler de veren ‘Türkiye-Türkmenistan-AB-Azerbaycan Dörtlü Görüşme Toplantısında deklarasyon imzalandığını belirterek “Hazar geçişli Türkmen gazının geçerek TANAPın kapasitesini artıran müstakil bir hatla başka bir hattan olabilir. Hazar geçişli olarak deklere edildi. Önemli bir miktarın 30 milyar metreküplük 2020 sonrasına projeksiyon yapılan bir yapıyı Türkiye üzerinden Avrupaya taşımak hedefini gerçekleştireceğiz” dedi.

Yıldız, Elektrik Mühendisleri Odasının (EMO) meslekten men etmesine yönelik kararı ile ilgili olarak şunları söyledi: “Mühendislikten men kararının bitmesine 2-3 ay kaldı. Ben o kararı tanımıyorum. Alın terimle aldım diplomayı. Hukukende şifahen yok hükmünde. Kara leke olarak kararı iade ediyorum. Hangi görevde olursak olalım bu ülke için makam kaygısı duymadan çalışacağız.” CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlunun mazot fiyatlarını 1.5 liraya çekeceklerini söylemesiyle ilgili olarak da Yıldız “Sayın Kılıçdaroğlu, mazot fiyatlarını yanlış biliyor. Mazotun Tüpraştan çıkış fiyatı 1.41 lira ve 42 kuruşluk bayilik ve dağıtım hizmetleri var. Bayiden vaz mı geçeceksiniz” dedi. 

Enerjide yüzde 7lik zammı yansıtmadık

Yıldız, enerji maliyetleri konusunda ise “Bu yılın başında  ham petrol 46 dolara düşmüştü. Şimdi 60 dolar bandında. Dolar da 2.28den 2.70e çıktı. Maliyetlerimiz yüzde 7-8 arttı” dedi. Doğalgazda İranla tahkim sürecinin sorulması üzerine Bakan Yıldız, şu yanıtı verdi: “İranla tahkim konusunda müzakereler bitti. Haklılığımıza inanıyoruz. Türkiyenin İran doğalgazı pahalı ve düşmesi lazım. Tahkimden aldığımız parayı yine bir kısım KDV borçlarımıza gümrük borçları ve Hazineye aktaracağız. Onlar da vatandaşa kullanılıyor. Tahkimden alınacak para vatandaşımıza vergi ile gidecek paradır. Botaşın nakit akışı için önemlidir.”

ENİNDE SONUNDA BAŞKANLIK SİSTEMİ

Bakan Yıldız, başkanlık sistemiyle ilgili bir soru üzerine, “Türkiyenin eninde sonunda başkanlık sistemine geçmesi gerektiğine inanıyorum” dedi. 3 dönem kuralı sebebiyle kendisinin aday olmadığının hatırlatılması üzerine Bakan Yıldız, AK Partinin Kayseride güç kaybetmeyeceğini dile getirdi. Yıldız, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaşın “Barajı aşamazsak, sivil itaatsizlik yolunu seçeriz açıklamalarına da değinerek, “HDPnin barajı aşabileceğini düşünmüyorum. Bir kısım yakın görünmelerle, Türkiyenin tamamını kucaklayamadığını göreceğiz. Açıkça söylesin, ‘ben isyan çıkarmak istiyorum desin. Sivil itaatsizlik ne demektir? Bunu açıklasınlar” dedi.

 

 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

EKONOMİ Haberleri

Tümü

ENAG : Yıllık Enflasyonda %46,61 Artış

Ekonomi kamuoyunun merakla beklediği veriler açıklandı. Bağımsız akademisyenler ve...

11 gün önce

Polisan Japonlara Stıldı.

Marmara Holding'in elinde bulunan yüzde 50'lik payın 93 milyon dolar karşılığında Japon devine...

17 gün önce

Borsa Dibin dibini gördü.

Borsa İstanbul’da haftanın ilk işlem gününde satış baskısı sertleşti. BIST 100 endeksi yüzde 3’ü...

18 gün önce

Altın Fiyatları Neden Düşüşte

Küresel piyasalarda altının ons fiyatı, artan tahvil getirileri ve yükselen petrol fiyatlarının...

18 gün önce

Perşembe günü mazota indirim geliyor.

Sektör temsilcilerinden edinilen bilgilere göre, bugün gece yarısından itibaren (24 Eylül...

23 gün önce

ENAG Enflayon Yüzde 49.03

(ENAG), merakla beklenen Ağustos 2026 dönemine ait tüketici fiyat endeksi (E-TÜFE) verilerini...

1 ay önce

İnternetten alışverişinde İadeler için yeni uygulama

Taslakla birlikte kargo süreçlerinden veri taşınmasına, reklam uygulamalarından sosyal dayanışma...

1 ay önce

Kayyım atanan şirket sayısı bin 184'e yükseldi

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, kurumun kayyım...

3 ay önce

Motorine Salı Günü İndirim Geliyor.

Orta Doğu'dan gelen anlaşma haberleriyle birlikte petrol fiyatlarında yaşanan düşüş, akaryakıt...

4 ay önce

İşte Mayıs ayı enflasyonu

"Mayıs ayı enflasyon rakamları açıklandı. TÜİK verilerine göre enflasyon mayıs ayında yüzde 1,71...

4 ay önce

Benzin, motorin ve LPG indirimi kesinleşti

Petrolün varil fiyatı 90'lara düştü. Bu düşüş, benzin, LPG ve motorin fiyatlarına indirim...

4 ay önce

Finansal İstikrar Komitesi toplandı

Finansal İstikrar Komitesi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek başkanlığında olağanüstü...

4 ay önce