BORSA
BIST 100 12.265,98 %0,43
Altın 6.644,78 ₺/gr %1,51
Bitcoin $82.979 %0,61
Dolar 49,40 ₺ %0,03
Euro 55,65 ₺ %0,18
Sterlin 65,40 ₺ %0,16
Gümüş 96,37 ₺/gr %2,79
Ethereum $2.507,51 %0,98
İsviçre Frangı 59,53 ₺ %0,21
Kanada Doları 34,66 ₺ %0,20
Avustralya Doları 34,50 ₺ %0,40
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 13,15 ₺ %0,11
BAE Dirhemi 13,45 ₺ %0,02
Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,21
Çin Yuanı 7,38 ₺ %0,19
İSTANBUL 22°C 6.644,78 ₺/gr 49,40 ₺ 55,65 ₺
Anasayfa EKONOMİ Telefon ve internette kullandığın kadar öde dönemi
Star Gazetesi

Telefon ve internette kullandığın kadar öde dönemi

Ekonomi Haberleri › Telefon ve internette kullandığın kadar öde dönemi haberi SABİT ve mobil telefon ile internet abonesi milyonlarca vatandaş sunulan hizmetten yar

· 4 dk okuma · 55 okunma
0Yorumlar
Telefon ve internette kullandığın kadar öde dönemi
Ekonomi Haberleri ›
Telefon ve internette kullandığın kadar öde dönemi haberi
SABİT ve mobil telefon ile internet abonesi milyonlarca vatandaş sunulan hizmetten yararlandıkları süre ve miktar kadar ücret ödeyecek. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, 1 Nisan tarihinden itibaren tüketicilerin kullandıkları süre veya miktar kadar ödeme yapacağını açıkladı.
Ümit KOZAN/ANKARA, (DHA)
Acarer, abonelere 1 Nisan'dan itibaren imzaladıkları sözleşme ve taahhütnamelere internet ortamında da erişim imkanı sağlandığını açıkladı. BTK Başkanı Tayfun Acarer, milyonlarca sabit ve cep telefonu ile internet hizmeti alan abonelerle ilgili iki yeni uygulamanın 1 Nisan tarihi itibariyle yürürlüğe girdiğini açıkladı. Acarer, yaptığı yazılı açıklamada vatandaşların elektronik haberleşme sektöründe abonelik tesisi, numara taşıma, aboneliğini feshetmek istemeleri durumunda mağduriyet yaşadıklarını hatırlatarak, "Vatandaşlarımız abonelik tesisi, numara taşıma, aboneliğini feshetmek istemeleri gibi durumlarda almış oldukları hizmetlerin tamamından yararlandırılmış gibi ücret ödemek zorunda kalıyordu.  Aboneliğini sona erdirmek veya numarasını taşımak isteyen bir tüketici 1 gün veya 1 hafta hizmet almış olsa bile 1 aylık hizmet almış gibi fatura ödemek zorunda kalıyordu. Bu durum haklı olarak tüketicilerimizin mağduriyetine ve çok sayıda şikayetine konu olmaktadır" dedi.
 
KULLANDIĞI KADAR ÖDE DÖNEMİ 
 
1 Nisan'dan itibaren tüketicileri mağdur eden bu uygulamaya son verildiğini açıklayan Acarer, "Tüketicilerden gelen yoğun şikayetler üzerine Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu olarak yeni bir düzenleme yaptık. 1 Nisan tarihinde yürürlüğe giren yeni düzenlemeye göre aboneler yararlanmadıkları bir hizmetin bedelini ödemek zorunda kalmayacaklar" dedi. Acarer, BTK'nın yaptığı  "Elektronik Haberleşme Sektöründe Kıst Ücrete İlişkin Uygulama Esasları"na ilişkin düzenlemenin  ayrıntılarını açıklarken "Kıst ücreti uygulaması getiriyoruz. Kıst ücreti, hizmetten faydalanılan gün sayısı, kullanılan dakika, veri ile orantılı olarak hesaplanan tahakkuka esas ücreti ifade etmektedir. Artık aboneler kullandıkları gün sayısı, kullanılan dakika ve veri ile orantılı olarak hesaplanan fatura ödeyecek. Kullanmadıkları telefon ve internetin faturasını ödeyerek mağdur olmayacak. Kıst ücret uygulamasının, hizmetin sunumunu takiben ücretin tüketiciden tahsil edildiği aboneliklerdeki yani faturalı temel elektronik haberleşme hizmetleri ses, SMS ve veri için geçerli olacaktır. Abonelik tesisi, abonelik feshi,numara taşıma, aboneliğin dondurulması, abonelik devri, nakil gibi durumlarda kıst ücret uygulanacaktır" dedi. 
 
ABONELİK SÖZLEŞMELİ İNTERNETTE 
 
BTK Başkanı Tayfun Acarer, tüketiciler lehine yeni bir uygulamanın daha 1 Nisan tarihinden itibaren yürürlüğe girdiğini açıkladı. Acarer ,tüketicilerin abonesi bulundukları işletmecilerin internet siteleri üzerinden imzalamış oldukları abonelik sözleşmelerine ve taahhütnamelere erişebilme imkanı getirildiği açıkladı. Acarer, "BTK olarak aldığımız karara göre 1 Temmuz 2014 tarihinden sonra işletmeci ile abonelik sözleşmesi imzalayan bir abone, imzaladığı tarihten en geç 3 ay içinde imzaladığı sözleşme ve taahhütnamelere internet ortamından erişebilme imkanı getirildi. 1 Temmuz 2014 tarihinden önce imzalanan sözleşmelerin elektronik ortama aktarılması için işletmecilere verilen süre ise 1 Nisan 2015 tarihinde sona erdi. 1 Temmuz 2014 tarihinden önce sözleşme imzalamış aboneler de imzalamış oldukları sözleşmelere ve taahhütnamelere 1 Nisan'dan itibaren internet üzerinden erişebilecektir. Bu düzenleme ile abonelerin imzaladıkları sözleşme ve taahhütnamenin detayları öğrenme imkanı getirilmiştir" dedi.


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

EKONOMİ Haberleri

Tümü

ENAG : Yıllık Enflasyonda %46,61 Artış

Ekonomi kamuoyunun merakla beklediği veriler açıklandı. Bağımsız akademisyenler ve...

5 gün önce

Polisan Japonlara Stıldı.

Marmara Holding'in elinde bulunan yüzde 50'lik payın 93 milyon dolar karşılığında Japon devine...

11 gün önce

Borsa Dibin dibini gördü.

Borsa İstanbul’da haftanın ilk işlem gününde satış baskısı sertleşti. BIST 100 endeksi yüzde 3’ü...

12 gün önce

Altın Fiyatları Neden Düşüşte

Küresel piyasalarda altının ons fiyatı, artan tahvil getirileri ve yükselen petrol fiyatlarının...

12 gün önce

Perşembe günü mazota indirim geliyor.

Sektör temsilcilerinden edinilen bilgilere göre, bugün gece yarısından itibaren (24 Eylül...

17 gün önce

ENAG Enflayon Yüzde 49.03

(ENAG), merakla beklenen Ağustos 2026 dönemine ait tüketici fiyat endeksi (E-TÜFE) verilerini...

1 ay önce

İnternetten alışverişinde İadeler için yeni uygulama

Taslakla birlikte kargo süreçlerinden veri taşınmasına, reklam uygulamalarından sosyal dayanışma...

1 ay önce

Kayyım atanan şirket sayısı bin 184'e yükseldi

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, kurumun kayyım...

3 ay önce

Motorine Salı Günü İndirim Geliyor.

Orta Doğu'dan gelen anlaşma haberleriyle birlikte petrol fiyatlarında yaşanan düşüş, akaryakıt...

3 ay önce

İşte Mayıs ayı enflasyonu

"Mayıs ayı enflasyon rakamları açıklandı. TÜİK verilerine göre enflasyon mayıs ayında yüzde 1,71...

4 ay önce

Benzin, motorin ve LPG indirimi kesinleşti

Petrolün varil fiyatı 90'lara düştü. Bu düşüş, benzin, LPG ve motorin fiyatlarına indirim...

4 ay önce

Finansal İstikrar Komitesi toplandı

Finansal İstikrar Komitesi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek başkanlığında olağanüstü...

4 ay önce