THK Genel Kurulunda eski başkan alarmı
THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Toprak, burada yaptığı konuşmada, mali yapıdaki bozulma nedeniyle zaman içinde kurumun, 1925 yılındaki ruhundan koparıldığını beli
THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Toprak, burada yaptığı konuşmada, mali yapıdaki bozulma nedeniyle zaman içinde kurumun, 1925 yılındaki ruhundan koparıldığını belirtti.
Kurumda yeniden yapılanmanın önemine işaret eden Toprak, 21. yüzyıl Türkiyesinde Cumhuriyet ile yaşıt, Cumhuriyet kadar asil bir kurumun, bu tartışmalardan kurtulması ve bunları bir daha hatırlamaması gerekiyor diye konuştu.
Devletin hem maddi hem de beşeri desteği olmadan yeniden yapılanmadan bahsedilmeyeceğini anlatan Toprak, Sivil kurullu THK, mutlaka sivil devam etmeli. Devletin desteğine bu asla mani değildir. Mutlaka THK yeniden yapılanmalı, mevzuatını çağdaşlaştırmalı değerlendirmesinde bulundu.
THK Başkan Vekili Mustafa San da 28 Aralık 2014teki olağanüstü genel kurulda 9 aylık bir süre için seçilen Genel Başkan Vacit Öktemin adayların önünü açmak için istifasını yönetim kuruluna sunduğunu anımsattı.
ATATÜRK VURGUSU
Yönetim Kurulunun aldığı karar üzerine 33 günlük bir süre için THK Genel Başkanlığı görevine kendisinin vekalet ettiğini kaydeden San, bu süreçte kurumun faaliyetlerinin aksamaması için maaş almadan ve kendisine tahsis edilen makam aracını kullanmadan çalıştığını söyledi.
Kurumun şu an yaşadığı maddi sıkıntıları aşma noktasında devlet yetkilileriyle ve devlet bankalarının temsilcileriyle bir araya geldiğini ifade eden San, özellikle borçların yeniden yapılandırılması ve uzun vadeye yayılmasıyla ilgili müjdeleri ilerleyen zamanlarda vereceğini bildirdi.
Kurumun sıkıntılarının sadece maddi boyutta değil, havacılık eğitimleri verme noktasında da yaşandığına dikkati çeken San, Bu nedenle eğitim merkezlerimizin kalbi konumundaki İnönü Havacılık Eğitim Merkezimize bir ziyaret gerçekleştirdim ama kimseye haber vermeden. Ziyaretim esnasında İnönüde etkin bir tanıtım yapamadığımızı üzülerek gördüm ifadelerini kullandı.
San, 3 yıllık dönem için göreve geldiği takdirde havacılık eğitimleri noktasında köklü değişikliklere imza atmayı planladığını belirterek, Bu kapsamda hazırlattığım 150 sayfalık raporu uygularsak, geçmişte ticarete dalarak kaybettiğimiz zamanı kısa vadede geri kazanabileceğimize inanıyorum dedi.
Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal da Atatürkün havacılığı halka mal etmek için kurduğuna işaret ederek, THKnın da bugüne kadar büyük hizmetler verdiğini söyledi.
THK ve Türk Hava Kuvvetlerinin etle tırnak gibi birbirini destekleyen, aynı amaca hizmet eden iki güzide kurum olduğunu vurgulayan Ünal, THKnın asli amacının unutulmaması gerektiğini bildirdi.
GİRİŞ KARTI OLMAYANLAR ALINMADI
Bu arada, kurumda bazı usulsüzlükler yapıldığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan ancak bu ay yapılan duruşmada tahliye edilen eski THK Başkanı Osman Yıldırımın Genel Kurula geleceği söylentileri üzerine giriş kartı olmayan kişilerin salona alınmadığı gözlendi.
AA
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İşte 13 üniversitenin rektör adayları
Güncel Haberleri İşte 13 üniversitenin rektör adayları haberi...
Yeniden Refah Partisi adaylarını tanıttı
Yeniden Refah Partisi 31 Mart yerel seçimlerinde il, ilçe ve belde başkan adaylarını...
Eski Galatasaray rektörü liste dışı kaldı
Üniversitelerden istifa ederek AK Parti den milletvekili olmak...
EKONOMİ Haberleri
TümüMart ayı enflasyonu belli oldu
Enflasyon, martta aylık bazda yüzde 1,94, yıllık bazda yüzde 30,87 oldu.
Kripto Para Piyasasında 100 Milyar Dolar Buhar Oldu.
Kripto para piyasasında son 24 saatte yaşanan sert satışlarla birlikte toplam piyasa değerinden...
Kapalıç arşı Altın Satışlarını Durdurdu.
Kuyumculardaki alım-satım makası 500 TL seviyesine ulaştığı için birçok dükkan altın satışını...
Merkez Bankası 250 Baz Puan İndirime Gitiit
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli...
Borsada açığa satışta bir günlük sınırlama
Borsa İstanbul'dan KAP'a yapılan açıklama göre, 24 Şubat seansında, BIST 50 paylarında açığa...
Türkiye'den 7 milyar dolarlık anlaşma!
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "7 milyar dolara yakın yatırımı Türkiye'ye...
Politika Faizi Yüzde 45 e indi
Yapılan açıklamada, "Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo...
Kira Artış Oranı Yüzde 58,51 oldu.
Konut kiralarında yüzde 25 zam tavanının kaldırılması ve aralık ayı enflasyonunun açıklanması...
Eylül ayı enflasyonu açıklandı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), eylül ayında tüketici enflasyonunun yüzde 2,97 olduğunu, yıllık...
7 Bin TL Üzeri Alışverişlerde Yeni Dönem
Hazine ve Maliye Bakanlığı, alışverişlerde ödeme yöntemlerine dair önemli bir taslak düzenleme...
Vergide sistem değişiyor
Hazine ve Maliye Bakanlığı, mükelleflere kolaylık sağlayacak yeni uygulamalar için harekete geçti.
Borsa İstanbul iki kez devre kesti
Global borsalardaki gerileme Borsa İstanbul'a da sıçradı. BIST 100 endeksi güne -703,78 puan...




