TOKİ Başkanı Turandan emekliler için konut açıklaması
Uşakta eski Tabakhane Bölgesinde yapımı süren kentsel dönüşüm alanını gezen TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, AK Partili Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan tarafınd
Uşakta eski Tabakhane Bölgesinde yapımı süren kentsel dönüşüm alanını gezen TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, AK Partili Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan tarafından karşılandı. Bölgede yapımı süren konutlarla işyerleri inşaatlarını inceleyen Turan, dönüşüm alanında yer alan konutlar ile işyerlerinin 2016 yılı sonuna kadar bitirileceğini söyledi. Uşakın Kentsel Dönüşüm Projesi ile diğer illere göre bir adım daha öne geçeceğini söyleyen Turan, Bu alan hem TOKİnin hem de Türkiyenin prestij projesidir. Bölgede yeni bir kent oluşuyor. Konutlarıyla, alışveriş merkezleri ile Uşak kendi ölçeğindeki iller baz alındığında öne geçecektir. Projemiz 2016 yılı sene sonuna gelmeden hayata geçirilecektir. 1. Etap çalışması tamamlandığında, ara vermeden projenin 2. Etabına başlayacağız. Uşak, kentsel dönüşüm projesiyle bölge içinde parlayan bir yıldız olacak. 400 milyon TL değerindeki bu proje Uşaka büyük katkılar sağlayacak dedi.
2016 YILINDA EMEKLİLERE KONUT
Kentsel Dönüşüm Projesinin orta segmentte bir proje olduğunu, emekliler için de belediye ile ortak bir çalışma yapacaklarını belirten TOKİ Başkanı Turan, şöyle konuştu:
Kentsel Dönüşüm Alanındaki konutlar 3 artı 1 olduğundan maliyetlere biraz yansıması var. Türkiye genelinde olduğu gibi Uşaktaki emeklilerimiz için de şehir merkezine yakın, belediyenin belirleyeceği alanlara yapacağımız konutlarla işçi emeklileri ve ev sahibi olmayan emeklileri ev sahibi yapacağız. 2016 yılında emekliler için yapılacak olan konutların da temelini atacağız.
YENİ BİR UŞAK DOĞUYOR
Uşaka yeni bir şehir merkezi inşa edildiğini belirten Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan da, Yeni bir Uşak doğuyor. Kentsel Dönüşüm Projesi ile birlikte bölgede Devlet Su İşleri tarafından yürütülen Dokuz Sele Deresi ıslah çalışmaları da devam ediyor. 2016 yılı içinde bölgeyi revize ettikten sonra önümüzdeki yıl, TOKİ Başkanımız ile birlikte Kentsel Dönüşüm Alanında çay içeceğiz dedi.
TOKİ Başkanı Turan, inşaatlarda yaptığı incelemenin ardından İzmire hareket etti.
MANİSADA İNCELEME
TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Uşakta yapımı süren kentsel dönüşüm alanlarını inceledikten sonra Manisaya hareket etti. Manisanın Yunusemre Akgedik bölgesinde yapılacak 1101 konutluk TOKİ projesini inceledi. AK Parti Manisa milletvekilleri Recai Berber, İsmail Bilen, ve Murat Baybatur ile AK Partili Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi de TOKİ Başkanı Turana eşlik etti.
Birinci etap projenin ardından ikinci etap 1000 konutluk projeyi de hazırladıklarını belirten Turan, ikinci etap projenin Şubat ayında ihaleye çıkacağını söyledi. 3 bin 200 TLden yüksek geliri olan vatandaşların başvurularının kabul edilmeyeceğini söyleyen Turan, 2018-2019 tarihleri arasında konutların bitirileceğini söyledi. Ayrıca Turan, Yunusemrenin ardından Şehzadeler İlçesine yapılması planlanan TOKİ konutlarına ilişkin görüşmelerin devam ettiğinin bilgisini verdi.
Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK, (DHA)
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
2015te 1,3 milyon konut satıldı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2015 yılına ilişkin konut...
AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUN
AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUN
TOKİden 17 şehirde 19 yerel mimari proje
Ekonomi Haberleri TOKİden 17 şehirde 19 yerel mimari proje haberi...
EKONOMİ Haberleri
TümüKayyım atanan şirket sayısı bin 184'e yükseldi
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, kurumun kayyım...
Motorine Salı Günü İndirim Geliyor.
Orta Doğu'dan gelen anlaşma haberleriyle birlikte petrol fiyatlarında yaşanan düşüş, akaryakıt...
İşte Mayıs ayı enflasyonu
"Mayıs ayı enflasyon rakamları açıklandı. TÜİK verilerine göre enflasyon mayıs ayında yüzde 1,71...
Benzin, motorin ve LPG indirimi kesinleşti
Petrolün varil fiyatı 90'lara düştü. Bu düşüş, benzin, LPG ve motorin fiyatlarına indirim...
Finansal İstikrar Komitesi toplandı
Finansal İstikrar Komitesi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek başkanlığında olağanüstü...
Ver gi Düzenlemesi paketi Meclisten Geçti
Vergi Düzenlemesi paketi Meclisten geçti!Yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet...
Kriz Çanları
Ülkemizde ekonomik gidişatın kötüleştiği konusunda neredeyse herkes hemfikir. Enflasyonun...
Mart ayı enflasyonu belli oldu
Enflasyon, martta aylık bazda yüzde 1,94, yıllık bazda yüzde 30,87 oldu.
Kripto Para Piyasasında 100 Milyar Dolar Buhar Oldu.
Kripto para piyasasında son 24 saatte yaşanan sert satışlarla birlikte toplam piyasa değerinden...
Kapalıç arşı Altın Satışlarını Durdurdu.
Kuyumculardaki alım-satım makası 500 TL seviyesine ulaştığı için birçok dükkan altın satışını...
Merkez Bankası 250 Baz Puan İndirime Gitiit
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli...
Borsada açığa satışta bir günlük sınırlama
Borsa İstanbul'dan KAP'a yapılan açıklama göre, 24 Şubat seansında, BIST 50 paylarında açığa...




