BORSA
BIST 100 11.721,72 %2,89
Altın 6.633,21 ₺/gr %0,03
Bitcoin $81.533 %0,76
Dolar 49,56 ₺ %0,10
Euro 55,77 ₺ %0,12
Sterlin 66,15 ₺ %0,39
Gümüş 90,76 ₺/gr %0,67
Ethereum $2.420,59 %0,83
İsviçre Frangı 60,17 ₺ %0,47
Kanada Doları 35,06 ₺ %0,44
Avustralya Doları 34,44 ₺ %0,48
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 13,20 ₺ %0,21
BAE Dirhemi 13,50 ₺ %0,11
Rus Rublesi 0,59 ₺ %0,49
Çin Yuanı 7,41 ₺ %0,15
İSTANBUL 12°C 6.633,21 ₺/gr 49,56 ₺ 55,77 ₺
Anasayfa EKONOMİ TP Dörtyolda rafineri kurmayı planlıyor
sahin

TP Dörtyolda rafineri kurmayı planlıyor

Ekonomi Haberleri › TP Dörtyolda rafineri kurmayı planlıyor haberi TP Genel Müdür Vekili Şişman, 2023 vizyonu çerçevesinde Hatay Dörtyol civarında bir rafineri kurmayı planladıklarını söyledi. Şişma

· 3 dk okuma · 71 okunma
0Yorumlar
TP Dörtyolda rafineri kurmayı planlıyor
Ekonomi Haberleri ›
TP Dörtyolda rafineri kurmayı planlıyor haberi

TP Genel Müdür Vekili Şişman, 2023 vizyonu çerçevesinde Hatay Dörtyol civarında bir rafineri kurmayı planladıklarını söyledi. Şişman, bu sayede TPnin ekonomik öneminin artacağını belirtti.

AA

Türkiye Petrolleri (TP) Genel Müdür Vekili Besim Şişman, Hatayın Dörtyol ilçesi civarlarında rafineri kurmayı planladıklarını söyledi. Şişman, TPnin 2023 stratejik vizyonu doğrultusunda Türkiyenin 10 dünya markasından biri olmayı hedeflediklerini ve bu vizyon dahilinde de kamu paydaşları ile yapılacak değerlendirmelerin ardından Hatay Dörtyol civarında bir rafineri kurmak istediklerini söyledi. Rafinerinin kurulacağı bölgenin Ceyhan limanına yakın olabileceğini anlatan Şişman, bu sayede TPnin stratejik ve ekonomik öneminin artacağını ifade etti.

Petrol için ideal bant 60-80 dolar

TPnin hali hazırda Irak, Rusya, Azerbaycan gibi ülkelerde çalışmaları bulunduğunu anımsatan Şişman, Malezya, Afganistan, Latin Amerika ve Afrikada çeşitli projelerin değerlendirme aşamasında olduğunu söyledi. Şişman, özellikle Afrikadaki projelere özel önem verdiklerini belirterek, uluslararası yatırımların şirketin ajandasında önemli bir yer tuttuğunu kaydetti. Düşen petrol fiyatlarıyla ilgili olarak ise Şişman “Düşen petrol fiyatları bizim için iyi değil ama ülkemiz için çok güzel bir gelişme. Biz ülkemizin bu süreçten kazançlı çıkmasından dolayı se-      vinçliyiz ve şirket olarak gerekli tasarruf tedbirlerimizi de aldığımız için sıkıntı içinde değiliz” dedi. Şişman, petrol fiyatları için ideal bandın 60-80 dolar olduğuna dikkati çekerek, olağanüstü durumlar hariç bu bandın üstü ya da altındaki fiyatların spekülatif hareketlerden kaynaklandığını ifade etti.

Planımız Türkiyenin gördüğü en büyük halka arzı yapmak

TPNİN dünya markası olması hedefinin bir parçası olarak halka arzın da planladığını dile getiren Şişman “Bu, Türkiyenin gördüğü en büyük halka arzlardan biri olacak. Şirketi hak ettiği en yüksek değerden piyasaya çıkarmamız lazım fakat petrol fiyatlarının durumu gözönüne alındığında bu süreç hemen olmayacak” dedi. TPnin küresel çapta rekabet düzeyinin artırılması için tıpkı rakipleri gibi borsada işlem gören, daha bağımsız bir şirket yapısına kavuşmasını arzu ettiklerini belirten Şişman, şöyle konuştu: “Bunun için bizim yapmamız gereken yapısal dönüşümleri hayata geçirmeye başladık. Ancak bu TPnin kendi başına karar verebileceği bir durum değildir. Yüksek Planlama Kurulu ve Özelleştirme İdaresi Kurulunun alacağı kararlar bu yönde atılacak adımların çerçevesini belirleyecektir. Yine aynı şekilde halka arzın Borsa İstanbulda mı yoksa başka bir borsa da mı olacağı hususu bu kurulların takdirleri yönünde olacaktır. Biz tüm planlamalarımızı Türkiyenin bu süreçlerden en üst seviyede fayda sağlayabilmesi üzerine kurguluyoruz.”

 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

EKONOMİ Haberleri

Tümü

ENAG : Yıllık Enflasyonda %46,61 Artış

Ekonomi kamuoyunun merakla beklediği veriler açıklandı. Bağımsız akademisyenler ve...

11 gün önce

Polisan Japonlara Stıldı.

Marmara Holding'in elinde bulunan yüzde 50'lik payın 93 milyon dolar karşılığında Japon devine...

17 gün önce

Borsa Dibin dibini gördü.

Borsa İstanbul’da haftanın ilk işlem gününde satış baskısı sertleşti. BIST 100 endeksi yüzde 3’ü...

18 gün önce

Altın Fiyatları Neden Düşüşte

Küresel piyasalarda altının ons fiyatı, artan tahvil getirileri ve yükselen petrol fiyatlarının...

18 gün önce

Perşembe günü mazota indirim geliyor.

Sektör temsilcilerinden edinilen bilgilere göre, bugün gece yarısından itibaren (24 Eylül...

23 gün önce

ENAG Enflayon Yüzde 49.03

(ENAG), merakla beklenen Ağustos 2026 dönemine ait tüketici fiyat endeksi (E-TÜFE) verilerini...

1 ay önce

İnternetten alışverişinde İadeler için yeni uygulama

Taslakla birlikte kargo süreçlerinden veri taşınmasına, reklam uygulamalarından sosyal dayanışma...

1 ay önce

Kayyım atanan şirket sayısı bin 184'e yükseldi

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, kurumun kayyım...

3 ay önce

Motorine Salı Günü İndirim Geliyor.

Orta Doğu'dan gelen anlaşma haberleriyle birlikte petrol fiyatlarında yaşanan düşüş, akaryakıt...

4 ay önce

İşte Mayıs ayı enflasyonu

"Mayıs ayı enflasyon rakamları açıklandı. TÜİK verilerine göre enflasyon mayıs ayında yüzde 1,71...

4 ay önce

Benzin, motorin ve LPG indirimi kesinleşti

Petrolün varil fiyatı 90'lara düştü. Bu düşüş, benzin, LPG ve motorin fiyatlarına indirim...

4 ay önce

Finansal İstikrar Komitesi toplandı

Finansal İstikrar Komitesi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek başkanlığında olağanüstü...

4 ay önce