BORSA
BIST 100 12.443,92 %1,42
Altın 6.536,69 ₺/gr %0,09
Bitcoin $85.386 %0,09
Dolar 49,16 ₺ %0,06
Euro 55,15 ₺ %0,33
Sterlin 65,01 ₺ %0,22
Gümüş 96,47 ₺/gr %1,12
Ethereum $2.704,47 %0,10
İsviçre Frangı 59,16 ₺ %0,25
Kanada Doları 34,49 ₺ %0,05
Avustralya Doları 34,26 ₺ %0,22
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 13,10 ₺ %0,08
BAE Dirhemi 13,39 ₺ %0,06
Rus Rublesi 0,58 ₺ %1,49
Çin Yuanı 7,33 ₺ %0,08
İSTANBUL 20°C 6.536,69 ₺/gr 49,16 ₺ 55,15 ₺
Anasayfa EKONOMİ Turkcellden çeki aldı Facebookta paylaştı
Star Gazetesi

Turkcellden çeki aldı Facebookta paylaştı

Ekonomi Haberleri › Turkcellden çeki aldı Facebookta paylaştı haberi Ukraynada 3G ihalesini kazanan Turkcell, Erdoğan ve Poroşenkonun huzurunda lisans bedelini tesl

· 3 dk okuma · 46 okunma
0Yorumlar
Turkcellden çeki aldı Facebookta paylaştı
Ekonomi Haberleri ›
Turkcellden çeki aldı Facebookta paylaştı haberi
Ukraynada 3G ihalesini kazanan Turkcell, Erdoğan ve Poroşenkonun huzurunda lisans bedelini teslim etti. Poroşenko teslim edilen çeki Facebookta paylaşıp Erdoğana teşekkür etti.

Ukrayna'nın23 Şubatta yaptığı 3G ihalesini 118.4 milyon dolara ortağı olduğu telekom operatörü life:) ile kazanan Turkcellin Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, 3 milyar 355 milyon 400 bin grivnalık sembolik çeki Ukrayna Başbakan Yardımcısı Gennadiy Zubkoya teslim etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın Ukrayna ziyareti sırasında gerçekleştirilen törende Erdoğanın yanı sıra Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko da katıldı. life:)ın, Ukraynadaki 3G ihalesinde yatırıma en elverişli frekansları içeren 1 numaralı lotu kazanmasının ardından, lisans için gerekli ödeme 19 Martta yapıldı. Bu dönüm noktası, Cumhurbaşkanı Erdoğanın ziyareti sırasında, iki ülke liderinin bir araya geldiği görüşmede tarihe not düşüldü.

Güvenin göstergesi

Turkcellin, Türk iş dünyasının bayrağını Ukraynada gururla dalgalandırdığını vurgulayan Ahmet Akça, Ukrayna iletişim sektörü için bir kilometre taşı olan yatırımla ilgili olarak şu mesajı verdi: “Turkcell iştiraki life:)ın Ukrayna 3G ihalesinde yatırıma en elverişli frekansları içeren 1 numaralı lotu kazanmış olması, bu ülkeye verdiğimiz önemin, duyduğumuz güvenin bir göstergesidir. Türkiye ile Ukrayna arasındaki bağları daha da kuvvetlendirecek olan 3G yatırımımızın, ülkemizin bölgesel liderliği açısından da önemli bir gelişme olduğuna inanıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımıza, her iki ülkeye de hayırlı olmasını dilediğimiz bu yatırım için çıktığımız yolda desteğini bizden esirgemediği için teşekkürlerimizi sunarız.”

İki liderin ortak basın toplantısında, Türk iş dünyasının Ukraynada yaptığı yatırımlar için Cumhurbaşkanı Erdoğana teşekkür eden Ukrayna lideri Poroşenko, Turkcellin 3 milyar grivnayı aşan lisans ödemesinin bu desteğin en önemli kanıtlarından biri olduğunu söyledi.

Desteğinizi takdir ediyoruz

Poroşenkonun Facebook sayfasında, bu yatırımı sembolize eden çekin teslimine dair, Ukrayna Devletbaşkanlığı Basın Servisi tarafından çekilen bir fotoğraf paylaşıldı. Ukrayna lideri, fotoğrafın altında yer alan mesajında “Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğanın Ukraynaya Türk yatırımlarını çekmemiz için verdiği desteği ve gösterdiği çabayı son derece büyük bir takdirle karşılıyoruz. Bu destek Turkcellin 3G lisansı için yaptığı 3 milyar Grivnanın üzerindeki ödemeyi gösteren çekle de teyit edildi” diye yazdı.

Hizmet 6 ay içinde başlayacak

Ukraynada iletişimin dönüm noktası olarak tanımlanan 3G ihalesi 23 Şubatta yapılmıştı. Turkcellin yüzde 55 hissesine sahip olduğu life:), yatırıma ve üstün müşteri deneyimi sağlamaya en uygun frekansları içeren Lot 1i 118.4 milyon dolarlık teklifiyle kazanmıştı. 3Gyi müşterileriyle buluşturmak için şimdiden harekete geçen life:), 6 ay içinde 3G hizmeti sunmayı hedefliyor. İhale koşullarına uygun olarak, 18 ay içinde Ukraynadaki tüm bölgesel merkezler 3G kalitesinde kapsanacak.

 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

EKONOMİ Haberleri

Tümü

ENAG : Yıllık Enflasyonda %46,61 Artış

Ekonomi kamuoyunun merakla beklediği veriler açıklandı. Bağımsız akademisyenler ve...

1 gün önce

Polisan Japonlara Stıldı.

Marmara Holding'in elinde bulunan yüzde 50'lik payın 93 milyon dolar karşılığında Japon devine...

7 gün önce

Borsa Dibin dibini gördü.

Borsa İstanbul’da haftanın ilk işlem gününde satış baskısı sertleşti. BIST 100 endeksi yüzde 3’ü...

8 gün önce

Altın Fiyatları Neden Düşüşte

Küresel piyasalarda altının ons fiyatı, artan tahvil getirileri ve yükselen petrol fiyatlarının...

8 gün önce

Perşembe günü mazota indirim geliyor.

Sektör temsilcilerinden edinilen bilgilere göre, bugün gece yarısından itibaren (24 Eylül...

13 gün önce

ENAG Enflayon Yüzde 49.03

(ENAG), merakla beklenen Ağustos 2026 dönemine ait tüketici fiyat endeksi (E-TÜFE) verilerini...

1 ay önce

İnternetten alışverişinde İadeler için yeni uygulama

Taslakla birlikte kargo süreçlerinden veri taşınmasına, reklam uygulamalarından sosyal dayanışma...

1 ay önce

Kayyım atanan şirket sayısı bin 184'e yükseldi

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, kurumun kayyım...

3 ay önce

Motorine Salı Günü İndirim Geliyor.

Orta Doğu'dan gelen anlaşma haberleriyle birlikte petrol fiyatlarında yaşanan düşüş, akaryakıt...

3 ay önce

İşte Mayıs ayı enflasyonu

"Mayıs ayı enflasyon rakamları açıklandı. TÜİK verilerine göre enflasyon mayıs ayında yüzde 1,71...

4 ay önce

Benzin, motorin ve LPG indirimi kesinleşti

Petrolün varil fiyatı 90'lara düştü. Bu düşüş, benzin, LPG ve motorin fiyatlarına indirim...

4 ay önce

Finansal İstikrar Komitesi toplandı

Finansal İstikrar Komitesi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek başkanlığında olağanüstü...

4 ay önce