15 gün evde yoktuk 790 lira fatura geldi
Turgutreis Mahallesindeki elektrik abonelerine dün ve bugün dağıtılan elektrik faturaları şaşkınlık yarattı. Aboneler normal kullanımın en az 3 ile 5 katı oranındaki faturaları görünce yanlışlı
Turgutreis Mahallesindeki elektrik abonelerine dün ve bugün dağıtılan elektrik faturaları şaşkınlık yarattı. Aboneler normal kullanımın en az 3 ile 5 katı oranındaki faturaları görünce yanlışlık olduğunu düşünüp, Aydem Elektrik Perakende Satış A.Ş.nin Turgutreis Şube Müdürlüğüne başvurdu. Ancak, faturalarda yanlışlık olmadığını, bir aylık elektrik kullanım bedelinin ön ödeme ile tahsil edilmek istendiğini öğrenen abonelerin şaşkınlıkları bir kat daha arttı.
Bodrum Kent Konseyi Meclisi üyesi, emekli aşçı Gamze Ilgaz (48), kendisi gibi elektrik faturası nedeniyle mağdur olar bir grup ile AYDEM Turgutreis Şubesi önünde basın açıklaması yaptı.
YANLIŞLIK YOK DENDİ
Tek başına yaşadığını ve her ay ortalama olarak kendisine 90 ile 110 lira fatura geldiğini belirten Ilgaz, Bu faturaların örnekleri de yanımda. Ancak, bu defa 435 liralık bir fatura ile karşılaştım. Sorduğumda, Yanlışlık yok. Faturayı ödeyip ancak öyle itiraz edebileceksiniz dediler. Biz de Turgutreisliler olarak toplu dilekçe ile önce Bodrum Kaymakamlığı Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Bürosuna ardından da elektrik dağıtım şirketine başvuracağız. Daha da olmadı burada elektrik dağıtımı ve satışı yapan diğer bir alternatif şirkete geçerek aboneliğimizi iptal edeceğiz.
İNSANLARIN AKLIYLA ALAY EDİYORLAR
Turgutreiste vatandaşlara gelen dört, beş misli elektrik faturası bedelini personel, Elektrik sobanız bozuktur o nedenle sayaç fazla dönmüştür açıklaması yapıp, insanın aklıyla alay ediyor.
Vatandaşlar, bu kadar sahipsiz bırakılmamalı. Geçen ay Ortakent-Yahşi Mahallesinde yaşanan benzer bir durumdan sonra, Bu kriz düzelir diye rahatlamıştık, yanılmışız. Şirketin bir eli cebimizde. 2 milyona ulaşan elektrik faturaları var. Birçok abone bu faturaları ödeyemez diyerek, tepkisini dile getirdi.
Mağdurdan Deniz Yayım (54) de Normalde 200 lira civarında elektrik faturamız gelirdi. Bu ay 15 gün evde yoktuk. Yani elektrik kullanmadık, gelen fatura ise 790 lira. Nasıl böyle bir şey olabilir? Yetkililer, mantıklı bir açıklama yapıp bizi ikna edemedi ama bunun hukuksal açıdan peşini bırakmayacağız dedi.
Aydem Elektrik Perakende Satış A.Ş yetkilileri ise konuyla ilgili önümüzdeki günlerde yazılı açıklama yapacaklarını belirtti.
Geçen 15 Ocakta Ortakent-Yahşi Mahallesinde abonelere ön ödemeli faturalar gönderilmşti, ancak söz konusu şirket tepkiler üzerine uygulamayı durdurmuştu.
DHA
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
IBAN'la vergi kaçıran esnaflara kötü haber!
Ödemeyi banka hesabından alıp fiş vermeyen işletmelere her bir fiş için 3.400 TL, fatura...
Bankalar Hesap Bakım Ücreti almaya başladılar
Bazı bankalar hisse senedi hesaplarından yıllık 790 liraya kadar ulaşan hesap bakım ücreti...
Motorine 1 lira 50 kuruş indirim
Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorinin litre fiyatına 1 lira 50 kuruş indirim...
GÜNCEL Haberleri
Tümüokullarda uyum haftası başladı.
2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde okul öncesi, ilkokul 1 ve ortaokul 5'inci sınıf...
AHBAP a 5. Dalga Operasyon
Ahbap Derneği adına toplanan bağışların şüphelilerin hesaplarına aktarıldığı" iddiasına ilişkin...
Otoyol ve Köprüler 30 yıllığına özelleştiriliyor
Cumhurbaşkanı kararıyla 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri ile otoyol ve çevre...
Enflasyon Rakamları Açıklandı.
Piyasaların merakla beklediği enflasyon rakamları belli oldu. Enflasyon ağustos ayında yüzde...
12 Dev Adam, Dünya Kupasında
A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA 2027 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 2. Tur J Grubu’ndaki...
Alo 193 Ortak Hasar İhbar Merkezi faaliyete başladı.
Yeni sistemle kaza sonrası hasar ihbarları tek numara üzerinden yapılabilecek, vatandaşları...
Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları bugün başladı.
Mevcut kaydı bulunan ve arazi bilgilerinde değişiklik olmayan çiftçiler işlemlerini e-Devlet...
135 Alo Adalet” hattı bugün itibarıyla hizmete girdi.
İlk etapta Ankara Batı, İzmir ve Kayseri adliyelerinde uygulanacak sistemle, 5 yılı aşan dava ve...
Dürzilere çağrı: Krizin çözümü için çalışalım
Kendini fesheden SDG/YPG'nin yöneticilerinden Mahmud Habib, Suriye hükümeti ile ülkenin...
DASK ta yeni değişiklik
Kamu Denetçiliği Kurumu’nun (KDK) tavsiye kararı üzerine zorunlu deprem sigortasında (DASK) ev...
AİHM, Osman Kavala kararını açıkladı
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi, Gezi Davası hükümlüsü Osman Kavala...
Kırmızı bültenle aranan isimler Türkiye'ye getirildi.
İçişleri Bakanlığı, kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranan 16 ve ulusal seviyede aranan...




