2 yıl boyunca 5 bin kişinin telefonu dinlenmiş!
Mersin Cumhuriyet Savcısı Mustafa Yakarın hazırladığı iddianameyle 3-10 yıl arasında ağır hapis cezaları istemiyle haklarında dava açılan tutuksuz eski istihbarat şube müdürleri Ali Ç. ile Ali İhsan K
Mersin Cumhuriyet Savcısı Mustafa Yakarın hazırladığı iddianameyle 3-10 yıl arasında ağır hapis cezaları istemiyle haklarında dava açılan tutuksuz eski istihbarat şube müdürleri Ali Ç. ile Ali İhsan K., istihbarat komiseri İlyas A., polis memurları Ahmet Y., Akın Y., Ali Y., Ali T., Aziz Y., Barış Y., Faruk Y., Gökhan K., Hakan I., İbrahim D., İlyas I., İsmail A., Koray G., Mehmet A., Murat D., Mustafa K., Mustafa C., Ökkeş Serdar D., Sedat Y., Yavuz E., Yunus S. ve Ziya A.nın yargılanmalarına Mersin 2nci Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. Polisin yoğun önlem aldığı duruşmaya tutuksuz sanık ve avukatları katıldı.
Özel hayatın gizliliğini ihlal etmek, kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kayıt etmek, iftira, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma, hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek suçuyla yargılanan sanıkların ilk duruşması 5 gün sürmüştü.
ÖRGÜT SUÇLAMASI İLE DİNLENMİŞLER
123 kişiyi yasa dışı yollarla dinledikleri iddiasıyla haklarında 300 sayfalık iddianame hazırlanan sanıkların 2011-2012 yıllarında yaptıkları dinleme kayıtları klasörler halinde dava dosyasında yer alıyor. O dönem yetkili olan Özel Yetkili Adana Ağır Ceza mahkemelerinden verilen kararlarla dinlenen kişilerin yaklaşık 5 bin kişi olduğu anlaşıldı. Dosyada, şüphelilerin 2011 ve 2012 yıllarında Mersindeki tüm işadamlarını, emniyet mensuplarını, avukatları, gazetecileri, oda ve borsa başkanları ile önemli görevdeki herkesi dinledikleri anlaşıldı. Ortaya çıkan belgelere göre, birçok ulusal haber ajansı ve gazete temsilcileri ile yerel gazetecilerin de aralarında bulunduğu çok sayıda gazetecinin, çeşitli örgütsel suçlarla ilişkilendirilerek dinlendikleri belirlendi. Elde edilen kayıtlara göre Dev-Yol, PKK/KCK, uyuşturucu ticareti ve organize suç örgütü gibi çeşitli örgütlerle ilişkilendirilen gazetecilerin yaklaşık 2 yıl süreyle dinlendiği kaydedildi.
Duruşma savcısının tutuklu yargılanmalarını talep ettiği 25 sanık polis duruşmada iddialarla ilgili savunmalarını yaptı.
İKİNCİ DALGADA
Öte yandan kentte yasa dışı dinleme iddialarıyla 1 Haziranda gerçekleştirilen ikinci dalga operasyonda 1i iş adamı 58i emniyet mensubu 59 kişi gözaltına alındı. İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Mersin KOM eski Şube Müdürü Suat Dağlı, yardımcısı Erdem Kanmaz ile birlikte polis memurları Ahmet Şanverdi, Hüseyin Avcı ve Bekir Kaymakçı tutuklandı, diğerleri ise serbest bırakıldı. Tutuklanan 5 polis, 2013te Mersindeki GDOlu pirinç operasyonunu gerçekleştiren ekibin içinde yer aldığı da bildirildi.
DHA
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Çorlu'daki tren kazası davasında karar açıklandı
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 25 kişinin hayatını kaybettiği, 340 kişinin yaralandığı tren kazasına...
İBB'den 100 bin öğrenciye 15 bin TL burs
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 100 bin üniversite öğrencesine 15 bin TL eğitim desteği verecek....
İsrail, Suriye'yi vurdu!
Suriye devlet medyası, İsrail'in Suriye'nin orta kesimlerindeki birçok bölgeyi gece boyunca...
GÜNCEL Haberleri
TümüYargıda rüşvet soruşturması
2022-2024 yılları arasında İstanbul’daki çeşitli adliyelerde görülen bazı dava ve soruşturmalara...
Gürlek'ten Şık'a Suç duyurusu ve Tazminat istemi davası
Bakan Gürlek'in avukatı tarafından yapılan açıklamada, Şık'ın iddiaları kesin bir dille...
Betül Sayan Kaya ve Eşi Etkin Pişmanlık için 2.2 milyar...
Fon soruşturmasındaki iddialar üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden...
Antalya'da fuhuş ve uyuşturucu operasyonu.
Antalya'nın Serik ilçesinde uyuşturucu ve fuhuş soruşturması kapsamında aralarında turizmci ve...
Tüm Hakemler İfadeye Çağrılıyor.
Hakem sınavları, görevlendirmeler ve klasmanlara ilişkin çarpıcı yazışmaların ortaya çıktığı...
Enver Altaylı İfadesinde Savcıyı Tehdit Etmiş.
Suçlamaları ve dijital delilleri reddeden Altaylı'nın, ifade sırasında Cumhuriyet Başsavcı...
Okul Saldırganının İfadeleri Kan Donduran Cinsten. İşte O...
Okul saldırısının faili 15 yaşındaki H.O.'nun ifadesinde, geçmişteki küresel katliamlardan ve...
Manisa'da okula silahlı saldırı
Manisa'da okula silahlı saldırı! 2'si ağır 11 öğrenci yaralandı, 4 kişi gözaltında
22 ilde C31K çetesine operasyonu!.
Ankara merkezli 22 ilde 'C31K' isimli yeni nesil dijital suç örgütüne düzenlenen eş zamanlı...
okullarda uyum haftası başladı.
2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde okul öncesi, ilkokul 1 ve ortaokul 5'inci sınıf...
AHBAP a 5. Dalga Operasyon
Ahbap Derneği adına toplanan bağışların şüphelilerin hesaplarına aktarıldığı" iddiasına ilişkin...
Otoyol ve Köprüler 30 yıllığına özelleştiriliyor
Cumhurbaşkanı kararıyla 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri ile otoyol ve çevre...




