4 savcı ve 2 subaya tutuklama
1 Ocak 2014te Hatay, 19 Ocak 2014te de Adanada Mühimmat ve silah taşıdıkları iddiasıyla durdurulan TIRlarla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında önceki gün haklarında verilen tutuklama istemiyle yak
1 Ocak 2014te Hatay, 19 Ocak 2014te de Adanada Mühimmat ve silah taşıdıkları iddiasıyla durdurulan TIRlarla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında önceki gün haklarında verilen tutuklama istemiyle yakalama kararının ardından gözaltına alınan dönemin Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, Başsavcı Vekili Ahmet Karaca, savcılar Aziz Takçı ve Özcan Şişman ile Adana eski İl Jandarma Komutanı Albay Özkan Çokay, çıkarıldıkları Tarsus 2inci Ağır Ceza Mahkemesince tutuklandı.
Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs suçundan tutuklanan 4 savcı Adana Kürkçüler Cezaevine, Albay Özkan Çokay ise Adana Askeri Cezaevine gönderildi.
14 SAAT SÜRDÜ
Savcılar, mahkemeye çıkarıldıkları yaklaşık 14 saat süren boyunca, 3 kez reddi hakim talebinde bulundu. Savcılar, tutuklanmalarının ardından polislerin oluşturduğu koridor içerisinde araca bindirildiği sırada, adliye önünde bekleyen yakınları tarafından alkışlamaya başlandı. Yakınlarını selamlayan savcıların morallerinin yüksek olduğu gözlendi. 4 savcı ana çıkış kapısından çıkarılırken, eski Adana İl Jandarma Komutanı Albay Özkan Çokay da otopark çıkışından götürüldü.
ADALET BAKANI, BAŞSAVCININ AMİRİ DEĞİL
Mahkeme Başkanının, duruşmanın başında müvekkili Başsavcı Süleyman Bağrıyanıka Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İşlem yapma dediği halde neden yaptın? diye sorduğunu belirten avukatı Aziz Erbek, adliye çıkışı basın mensuplarına yaptığı açıklamada Adalet Bakanının, Başsavcının amiri ve yetkilisi olmadığını söyledi. Başsavcı Süleyman Bağrıyanıkın yaptığı görevde bağımsız olduğunu vurgulayan avukat Aziz Erbek, Ama Türkiyede ne savcı teminatı kalmış, ne hakim bağımsızlığı kalmış. Tamamen diz üstü çökmüş yargı, iflas etmiştir. Türk yargısını bu hale getirenlere yazıklar olsun. Gecenin bu saatinde, onlarca yıl hukukun egemen olması için görev yapmış bu insanlar, kollarına polis girip cezaevine götürülüyor. Hepimiz infial halindeyiz. Türk halkı bunu unutmamalı. Bugün egemen olanlar, yarın sanık sandalyesinde oturacağını unutmamalı dedi.
MAHKEME, HUKUKİ BİR KARAR VERMEDİ
Adliye çıkışı yaptığı konuşmada, hukuki bir açıklamada bulunmayacağını söyleyen savcıların avukatlarından Alpdeğer Tanrıverdi, Bunun sebebi ise mahkemenin hukuki bir karar vermemesidir. Hayatınız boyunca görebileceğiniz en kahraman adam, en dürüst adam Aziz Takçı ve arkasından bir senedir tanıdığım Özcan Şişman, öteki savcılar ve Albay Özkan beyi de dahil ederek söylüyorum, böyle bir savunmaya rastlanılmadı. Türk hukuk tarihinin en müthiş savunması yapıldı bugün diye konuştu.
DHA
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Rüşvet operasyonunda 25 polise tutuklama talebi
stanbul merkezli 6 ilde düzenlenen "rüşvet" operasyonu kapsamında gözaltına alınan 46 polisten...
28 Şubat davasında tutuklama kararı
Yargıtay kararının ardından Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi 28 Şubat davasında müebbet hapis cezası...
Aysel Tuğluk ve Sebahat Tuncel hakkında tutuklama kararı
Eski HDP Milletvekilleri Aysel Tuğluk ve Sebahat Tuncel hakkında, Ankara Cumhuriyet...
GÜNCEL Haberleri
Tümüokullarda uyum haftası başladı.
2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde okul öncesi, ilkokul 1 ve ortaokul 5'inci sınıf...
AHBAP a 5. Dalga Operasyon
Ahbap Derneği adına toplanan bağışların şüphelilerin hesaplarına aktarıldığı" iddiasına ilişkin...
Otoyol ve Köprüler 30 yıllığına özelleştiriliyor
Cumhurbaşkanı kararıyla 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri ile otoyol ve çevre...
Enflasyon Rakamları Açıklandı.
Piyasaların merakla beklediği enflasyon rakamları belli oldu. Enflasyon ağustos ayında yüzde...
12 Dev Adam, Dünya Kupasında
A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA 2027 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 2. Tur J Grubu’ndaki...
Alo 193 Ortak Hasar İhbar Merkezi faaliyete başladı.
Yeni sistemle kaza sonrası hasar ihbarları tek numara üzerinden yapılabilecek, vatandaşları...
Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları bugün başladı.
Mevcut kaydı bulunan ve arazi bilgilerinde değişiklik olmayan çiftçiler işlemlerini e-Devlet...
135 Alo Adalet” hattı bugün itibarıyla hizmete girdi.
İlk etapta Ankara Batı, İzmir ve Kayseri adliyelerinde uygulanacak sistemle, 5 yılı aşan dava ve...
Dürzilere çağrı: Krizin çözümü için çalışalım
Kendini fesheden SDG/YPG'nin yöneticilerinden Mahmud Habib, Suriye hükümeti ile ülkenin...
DASK ta yeni değişiklik
Kamu Denetçiliği Kurumu’nun (KDK) tavsiye kararı üzerine zorunlu deprem sigortasında (DASK) ev...
AİHM, Osman Kavala kararını açıkladı
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi, Gezi Davası hükümlüsü Osman Kavala...
Kırmızı bültenle aranan isimler Türkiye'ye getirildi.
İçişleri Bakanlığı, kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranan 16 ve ulusal seviyede aranan...




