BORSA
BIST 100 11.721,72 %2,89
Altın 6.624,44 ₺/gr %0,16
Bitcoin $81.355 %0,84
Dolar 49,53 ₺ %0,11
Euro 55,61 ₺ %0,06
Sterlin 66,02 ₺ %0,29
Gümüş 91,17 ₺/gr %0,23
Ethereum $2.429,94 %0,09
İsviçre Frangı 60,01 ₺ %0,27
Kanada Doları 34,99 ₺ %0,31
Avustralya Doları 34,40 ₺ %0,46
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 13,20 ₺ %0,22
BAE Dirhemi 13,49 ₺ %0,12
Rus Rublesi 0,59 ₺ %0,49
Çin Yuanı 7,41 ₺ %0,15
İSTANBUL 14°C 6.624,44 ₺/gr 49,53 ₺ 55,61 ₺
Anasayfa GÜNCEL ABDli gazetecinin fahri hemşehriliği son anda iptal
Posta

ABDli gazetecinin fahri hemşehriliği son anda iptal

ABDli gazeteci ve Pultizer ödüllü yazar Stephen Kinzerin, Zeugma Antik Kentinin dünyaya tanıtılmasına yönelik katkısından dolayı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tara

· 3 dk okuma · 89 okunma
0Yorumlar
ABDli gazetecinin fahri hemşehriliği son anda iptal

ABDli gazeteci ve Pultizer ödüllü yazar Stephen Kinzerin, Zeugma Antik Kentinin dünyaya tanıtılmasına yönelik katkısından dolayı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından fahri hemşerilik beratı verilmesi kararlaştırıldı. Belediye Meclisinin aldığı bu kararın ardından Kinzer tören için davet edildiği kente geldi, ancak hemşerilik beratı Dışişleri Bakanlığınca uygun görülmediği gerekçesiyle iptal edildiği bilgisiyle şoke oldu.

New York Times Gazetesinin Türkiye eski şefi olan Stephen Kinzer, Nizip İlçesindeki Zeugma Antik Kentine ilişkin haberleriyle Gaziantepin tanıtımına katkı sağladı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi de kentin tanıtımına sağladığı katkıyı göz önünde tutarak Kinzere fahri hemşerilik unvanı verilmesini belediye meclisine taşıdı.

11 MAYISTA KARAR ALINDI

AK Partili Fatma Şahinin başkanlığını yaptığı Büyükşehir Belediye Meclisi geçen 11 Mayıs günü yapılan oturumunda gündeme alınan Kinzere fahri hemşerilik beratı verilmesi maddesini görüştü. Yapılan görüşme sonunda belediye meclisi, Zeugma Antik Kentinin dünya çapında tanınırlığına sunduğu katkı nedeniyle Kinzere fahri hemşerilik beratı verilmesini oy birliğiyle kabul etti.

TÖREN İÇİN GAZİANTEPE DAVET EDİLDİ

Meclisten geçen karar sonrası Kinzer, fahri hemşerilik beratı töreni için Gaziantepe davet edildi. Kinzerin gelişini öğrenen Gaziantep Kent Konseyi ile Gaziantep Kulübü de ödüllü gazeteciyi; Antik Romadan Zeugmaya Gaziantep: 2300 Yıllık Tarih ve Ötesi adlı konferansa konuşmacı olarak davet etti. Kinzerin gelişi nedeniyle düzenlenen fahri hemşerilik beratı ile konferans için hazırlanan ortak davetiye de bastırılarak dağıtıldı.

Ancak, Kinzere bugün yapılacak fahri hemşerilik beratına ilişkin programın iptal edildiği bildirildi. Herhangi bir gerekçe sunulmayan Kinzer, Türkiyedeki kaynaklarının bunun sebebini son aylarda Türkiyeye ve Cumhurbaşkanı Erdoğana yönelik eleştirilerini kaleme aldığı yazılarından kaynaklı olduğunu bildirdiğini ifade etti.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI UYGUN GÖRMEDİ

Büyükşehir Belediyesinden konuya ilişkin açıklama gelmezken, fahri hemşerilik beratının verilmesine ilişkin 11 Mayıs tarihinde meclis kararı alındığı doğrulandı. Belediye meclis kararının yabancı bir kişiye yönelik verilecek berat olduğu için Dışişleri Bakanlığına iletildiği öğrenilirken, bakanlığın Kinzere fahri hemşerilik unvanının uygun olmadığını belirterek, törenin iptal edilmesi yönünde görüş bildirdiği ileri sürüldü.

Fahri hemşerilik beratı verilmesinden vazgeçilen Pulitzer ödüllü gazeteci Stephen Kinzerin akşam saatlerinde düzenlenecek konferansa katılarak konuşma yapması bekleniyor. Öte yandan Büyükşehir Belediye Meclisinin önümüzdeki ay yapılacak olan oturumunda Kinzere verilmesi için alınan fahri hemşerilik beratı kararını iptal için yeniden karar alacağı da bildirildi.

Hasan KIRMIZITAŞ / DHA



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNCEL Haberleri

Tümü

Yargıda rüşvet soruşturması

2022-2024 yılları arasında İstanbul’daki çeşitli adliyelerde görülen bazı dava ve soruşturmalara...

11 gün önce

Gürlek'ten Şık'a Suç duyurusu ve Tazminat istemi davası

Bakan Gürlek'in avukatı tarafından yapılan açıklamada, Şık'ın iddiaları kesin bir dille...

17 gün önce

Betül Sayan Kaya ve Eşi Etkin Pişmanlık için 2.2 milyar...

Fon soruşturmasındaki iddialar üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden...

17 gün önce

Antalya'da fuhuş ve uyuşturucu operasyonu.

Antalya'nın Serik ilçesinde uyuşturucu ve fuhuş soruşturması kapsamında aralarında turizmci ve...

17 gün önce

Tüm Hakemler İfadeye Çağrılıyor.

Hakem sınavları, görevlendirmeler ve klasmanlara ilişkin çarpıcı yazışmaların ortaya çıktığı...

17 gün önce

Enver Altaylı İfadesinde Savcıyı Tehdit Etmiş.

Suçlamaları ve dijital delilleri reddeden Altaylı'nın, ifade sırasında Cumhuriyet Başsavcı...

23 gün önce

Okul Saldırganının İfadeleri Kan Donduran Cinsten. İşte O...

Okul saldırısının faili 15 yaşındaki H.O.'nun ifadesinde, geçmişteki küresel katliamlardan ve...

23 gün önce

Manisa'da okula silahlı saldırı

Manisa'da okula silahlı saldırı! 2'si ağır 11 öğrenci yaralandı, 4 kişi gözaltında

24 gün önce

22 ilde C31K çetesine operasyonu!.

Ankara merkezli 22 ilde 'C31K' isimli yeni nesil dijital suç örgütüne düzenlenen eş zamanlı...

1 ay önce

okullarda uyum haftası başladı.

2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde okul öncesi, ilkokul 1 ve ortaokul 5'inci sınıf...

1 ay önce

AHBAP a 5. Dalga Operasyon

Ahbap Derneği adına toplanan bağışların şüphelilerin hesaplarına aktarıldığı" iddiasına ilişkin...

1 ay önce

Otoyol ve Köprüler 30 yıllığına özelleştiriliyor

Cumhurbaşkanı kararıyla 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri ile otoyol ve çevre...

1 ay önce