BORSA
BIST 100 14.562,05 %0,54
Altın 6.883,26 ₺/gr %0,37
Bitcoin $78.471 %0,51
Dolar 48,27 ₺ %0,05
Euro 56,00 ₺ %0,14
Sterlin 65,41 ₺ %0,03
Gümüş 104,01 ₺/gr %1,00
Ethereum $2.446,23 %0,43
İsviçre Frangı 59,69 ₺ %0,11
Kanada Doları 34,73 ₺ %0,11
Avustralya Doları 34,56 ₺ %0,02
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,86 ₺ %0,05
BAE Dirhemi 13,15 ₺ %0,06
Rus Rublesi 0,56 ₺ %0,27
Çin Yuanı 7,18 ₺ %0,21
İSTANBUL 24°C 6.883,26 ₺/gr 48,27 ₺ 56,00 ₺
Anasayfa GÜNCEL ABDli gazetecinin fahri hemşehriliği son anda iptal
Posta

ABDli gazetecinin fahri hemşehriliği son anda iptal

ABDli gazeteci ve Pultizer ödüllü yazar Stephen Kinzerin, Zeugma Antik Kentinin dünyaya tanıtılmasına yönelik katkısından dolayı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tara

· 3 dk okuma · 61 okunma
0Yorumlar
ABDli gazetecinin fahri hemşehriliği son anda iptal

ABDli gazeteci ve Pultizer ödüllü yazar Stephen Kinzerin, Zeugma Antik Kentinin dünyaya tanıtılmasına yönelik katkısından dolayı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından fahri hemşerilik beratı verilmesi kararlaştırıldı. Belediye Meclisinin aldığı bu kararın ardından Kinzer tören için davet edildiği kente geldi, ancak hemşerilik beratı Dışişleri Bakanlığınca uygun görülmediği gerekçesiyle iptal edildiği bilgisiyle şoke oldu.

New York Times Gazetesinin Türkiye eski şefi olan Stephen Kinzer, Nizip İlçesindeki Zeugma Antik Kentine ilişkin haberleriyle Gaziantepin tanıtımına katkı sağladı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi de kentin tanıtımına sağladığı katkıyı göz önünde tutarak Kinzere fahri hemşerilik unvanı verilmesini belediye meclisine taşıdı.

11 MAYISTA KARAR ALINDI

AK Partili Fatma Şahinin başkanlığını yaptığı Büyükşehir Belediye Meclisi geçen 11 Mayıs günü yapılan oturumunda gündeme alınan Kinzere fahri hemşerilik beratı verilmesi maddesini görüştü. Yapılan görüşme sonunda belediye meclisi, Zeugma Antik Kentinin dünya çapında tanınırlığına sunduğu katkı nedeniyle Kinzere fahri hemşerilik beratı verilmesini oy birliğiyle kabul etti.

TÖREN İÇİN GAZİANTEPE DAVET EDİLDİ

Meclisten geçen karar sonrası Kinzer, fahri hemşerilik beratı töreni için Gaziantepe davet edildi. Kinzerin gelişini öğrenen Gaziantep Kent Konseyi ile Gaziantep Kulübü de ödüllü gazeteciyi; Antik Romadan Zeugmaya Gaziantep: 2300 Yıllık Tarih ve Ötesi adlı konferansa konuşmacı olarak davet etti. Kinzerin gelişi nedeniyle düzenlenen fahri hemşerilik beratı ile konferans için hazırlanan ortak davetiye de bastırılarak dağıtıldı.

Ancak, Kinzere bugün yapılacak fahri hemşerilik beratına ilişkin programın iptal edildiği bildirildi. Herhangi bir gerekçe sunulmayan Kinzer, Türkiyedeki kaynaklarının bunun sebebini son aylarda Türkiyeye ve Cumhurbaşkanı Erdoğana yönelik eleştirilerini kaleme aldığı yazılarından kaynaklı olduğunu bildirdiğini ifade etti.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI UYGUN GÖRMEDİ

Büyükşehir Belediyesinden konuya ilişkin açıklama gelmezken, fahri hemşerilik beratının verilmesine ilişkin 11 Mayıs tarihinde meclis kararı alındığı doğrulandı. Belediye meclis kararının yabancı bir kişiye yönelik verilecek berat olduğu için Dışişleri Bakanlığına iletildiği öğrenilirken, bakanlığın Kinzere fahri hemşerilik unvanının uygun olmadığını belirterek, törenin iptal edilmesi yönünde görüş bildirdiği ileri sürüldü.

Fahri hemşerilik beratı verilmesinden vazgeçilen Pulitzer ödüllü gazeteci Stephen Kinzerin akşam saatlerinde düzenlenecek konferansa katılarak konuşma yapması bekleniyor. Öte yandan Büyükşehir Belediye Meclisinin önümüzdeki ay yapılacak olan oturumunda Kinzere verilmesi için alınan fahri hemşerilik beratı kararını iptal için yeniden karar alacağı da bildirildi.

Hasan KIRMIZITAŞ / DHA



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNCEL Haberleri

Tümü

Dürzilere çağrı: Krizin çözümü için çalışalım

Kendini fesheden SDG/YPG'nin yöneticilerinden Mahmud Habib, Suriye hükümeti ile ülkenin...

5 gün önce

DASK ta yeni değişiklik

Kamu Denetçiliği Kurumu’nun (KDK) tavsiye kararı üzerine zorunlu deprem sigortasında (DASK) ev...

5 gün önce

AİHM, Osman Kavala kararını açıkladı

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi, Gezi Davası hükümlüsü Osman Kavala...

6 gün önce

Kırmızı bültenle aranan isimler Türkiye'ye getirildi.

İçişleri Bakanlığı, kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranan 16 ve ulusal seviyede aranan...

6 gün önce

Cem Küçük soruşturmasında 3 yakalama kararı!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen Cem Küçük soruşturması kapsamında, İsmail Çanak,...

6 gün önce

Kuriş soruşturmasında 3. dalga

Alihan Kuriş Suç Örgütü’ne yönelik yürütülen 3. dalga operasyon kapsamında 54 şüpheli hakkında...

6 gün önce

Netanyahu Hakkında Kırmızı Bülten Talep Edildi!

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Gazze’ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan Küresel Sumud...

10 gün önce

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy’un açıklamasıyla...

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 2026-YKS yükseköğretim programları merkezi yerleştirme...

13 gün önce

Yeni kurul resmen faaliyete geçti

Cumhurbaşkanı Yardımcısı başkanlığındaki kurulun 24 Ağustos’ta yapması planlanan ilk...

13 gün önce

Yalova'da Eğitim Uçağı Düştü

Kaza sonrası MSB'den yapılan açıklamada, "Hava Kuvvetlerimize ait bir adet F-16 uçağımız, eğitim...

19 gün önce

12. Yargı Paketi Resmi Gazete'de yayımlandı

Yürülüğe giren kanunla birlikte dolandırıcılık suçlarına yönelik cezalarda indirime gidilmesini...

1 ay önce

Muğlada yangın tehlike sınırına dayandı

Seydikemer  ilçesi Bayır Mahallesi yakınlarında tarım arazisinde başlayan yangın, bölgede...

1 ay önce