Abdullah Cömert davası ertelendi
Davanın 4üncü duruşması bugün saat 09.00da Balıkesir 2inci Ağır Ceza Mahkemesinde başladı. Sabah saatlerinde çok sayıda polis adliye çevresinde güvenlik önlemi aldı.
Davanın 4üncü duruşması bugün saat 09.00da Balıkesir 2inci Ağır Ceza Mahkemesinde başladı. Sabah saatlerinde çok sayıda polis adliye çevresinde güvenlik önlemi aldı.
Duruşmaya Abdullah Cömertin annesi Hatice Cömert ve kardeşi Adnan Cömert, çok sayıda müdahil avukat katıldı. Erzurum 2inci Ağır Ceza Mahkemesinin hakkında silahlı terör örgütüne üye olma, suçu ve suçluyu övme, terör örgütü propagandası yapma suçlamalarıyla dava açması nedeniyle Abdullah Cömertin ağabeyi Zafer Cömert bugünkü duruşmaya katılamadı. Geçen davada olduğu gibi bugünkü duruşmada da ilginin az olduğu görüldü.
ADNAN CÖMERT: ARTIK TUTUKLANMASINI BEKLİYORUZ
Abdullah Cömertin kardeşi Adnan Cömert, Artık tutuklanmasını bekliyoruz. Tüm kanıtlar, ses kayıtları, ispatlamamıza rağmen olmadı. Tutuklanmasını bekliyoruz. 16 saatlik yoldan geliyoruz dedi.
Bir gazetecinin Zafer Cömerti sorması üzerine konuşan Adnan Cömert, Bizi terör ile suçluyorlar. Türkiyede adalet böyle diye yanıt verdi.
SON DURUŞMADA NE OLDU?
Geçtiğimiz 1 Nisanda, yaklaşık dokuz saat süren son duruşmada Cömert ailesinin avukatları, izlenen MOBESE görüntülerinin ardından, polis memuru A.K.nin tutuklanmasını istemişti. Mahkeme delillerin karartılma tehlikesinin olmaması, kaçma durumunun bulunmaması ve A.Knin tüm duruşmalara katılmasını gerekçe gösterip, sanığın tutuklanması talebini reddetmişti. Mahkeme yine Cömert ailesinin avukatlarının yerinde keşif isteğini, olay yeri ile ilgili yeterli fotoğraf ve görüntüler olduğu gerekçesiyle kabul etmemişti.
DAVA GÜVENLİK GEREKÇESİYLE BALIKESİRE ALINMIŞTI
Abdullah Cömert, Gezi Parkı olayları sırasıda 2 Haziran 2013te Hatayda başına isabet eden biber gazı kapsülü yüzünden yaşamını yitirmişti. Savcılık tarafından başlatılan soruşturma sonrası, sanık polis memuru A.K. hakkında dava açılmıştı. Sanığın avukatları güvenlik gerekçesiyle davanın başka bir kente nakli için savcılığa başvurdu. Hatay Valiliği ile İl Emniyet Müdürlüğünün de aynı yönde görüş bildirmesi üzerine, dava geçen yıl Temmuz ayında Hataya yaklaşık 1200 kilometre mesafedeki Balıkesire alındı.
DURUŞMA ERTELENDİ
Abdullah Cömertin ölümüne neden olmakla suçlanan tutuksuz sanık polis memuru A.K. hakkında açılan ve güvenlik gerekçesiyle Balıkesir 2nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava ertelendi. Duruşmada, sanık polis memurunun tutuklanması talebi de reddedildi.
DHA
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Gürlek'ten Şık'a Suç duyurusu ve Tazminat istemi davası
Bakan Gürlek'in avukatı tarafından yapılan açıklamada, Şık'ın iddiaları kesin bir dille...
Şaibeli kurultay davası ertelendi
24 Ekim'e ertelenen şaibeli kurultay davasında alınacak mutlak butlan kararı CHP'nin 21 Eylül'de...
Erdoğan'dan Özgür Özel'e 500 bin TL'lik tazminat davası
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel'e 500 bin TL'lik tazminat davası açarken, sözleri için ise suç...
GÜNCEL Haberleri
TümüMaden ocağındaki patlamaya ilişkin 3 gözaltı
Kilimli ilçesinde 3 işçinin hayatını kaybettiği, 5 işçinin yaralandığı maden ocağındaki...
Altınbaş Holding e Fon Operasyonu
Fon soruşturması kapsamında Altınbaş Holding sahibi Nusret Altınbaş hakkında yakalama kararı...
Vali Gül'den sele ilişkin açıklama .Sel felaketinin...
İstanbul Valisi Davut Gül sele ilişkin açıklamalarda bulundu. Vali Gül, İstanbul'da 6,...
Süleymancılar Soruşturmasında Yeni Operasyon
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen “Alihan Kuriş çıkar amaçlı suç örgütü”...
Emir Sarıgül Teslim Oldu.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü kara para aklama soruşturmasında operasyonlar...
Çukurova Belediyesine Operasyon
Adana'da jandarma ekipleri, Çukurova Belediyesi'ne yönelik operasyon başlattı.
Sel felaketinde Can kaybı sayısı 8 oldu
Kocaeli'de dere sularına kapılan araçta kaybolan iki kişinin ve İstanbul'da aranan bir kişinin...
Yargıda rüşvet soruşturması
2022-2024 yılları arasında İstanbul’daki çeşitli adliyelerde görülen bazı dava ve soruşturmalara...
Gürlek'ten Şık'a Suç duyurusu ve Tazminat istemi davası
Bakan Gürlek'in avukatı tarafından yapılan açıklamada, Şık'ın iddiaları kesin bir dille...
Betül Sayan Kaya ve Eşi Etkin Pişmanlık için 2.2 milyar...
Fon soruşturmasındaki iddialar üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden...
Antalya'da fuhuş ve uyuşturucu operasyonu.
Antalya'nın Serik ilçesinde uyuşturucu ve fuhuş soruşturması kapsamında aralarında turizmci ve...
Tüm Hakemler İfadeye Çağrılıyor.
Hakem sınavları, görevlendirmeler ve klasmanlara ilişkin çarpıcı yazışmaların ortaya çıktığı...




