Abdullah Cömert davası ertelendi
Davanın 4üncü duruşması bugün saat 09.00da Balıkesir 2inci Ağır Ceza Mahkemesinde başladı. Sabah saatlerinde çok sayıda polis adliye çevresinde güvenlik önlemi aldı.
Davanın 4üncü duruşması bugün saat 09.00da Balıkesir 2inci Ağır Ceza Mahkemesinde başladı. Sabah saatlerinde çok sayıda polis adliye çevresinde güvenlik önlemi aldı.
Duruşmaya Abdullah Cömertin annesi Hatice Cömert ve kardeşi Adnan Cömert, çok sayıda müdahil avukat katıldı. Erzurum 2inci Ağır Ceza Mahkemesinin hakkında silahlı terör örgütüne üye olma, suçu ve suçluyu övme, terör örgütü propagandası yapma suçlamalarıyla dava açması nedeniyle Abdullah Cömertin ağabeyi Zafer Cömert bugünkü duruşmaya katılamadı. Geçen davada olduğu gibi bugünkü duruşmada da ilginin az olduğu görüldü.
ADNAN CÖMERT: ARTIK TUTUKLANMASINI BEKLİYORUZ
Abdullah Cömertin kardeşi Adnan Cömert, Artık tutuklanmasını bekliyoruz. Tüm kanıtlar, ses kayıtları, ispatlamamıza rağmen olmadı. Tutuklanmasını bekliyoruz. 16 saatlik yoldan geliyoruz dedi.
Bir gazetecinin Zafer Cömerti sorması üzerine konuşan Adnan Cömert, Bizi terör ile suçluyorlar. Türkiyede adalet böyle diye yanıt verdi.
SON DURUŞMADA NE OLDU?
Geçtiğimiz 1 Nisanda, yaklaşık dokuz saat süren son duruşmada Cömert ailesinin avukatları, izlenen MOBESE görüntülerinin ardından, polis memuru A.K.nin tutuklanmasını istemişti. Mahkeme delillerin karartılma tehlikesinin olmaması, kaçma durumunun bulunmaması ve A.Knin tüm duruşmalara katılmasını gerekçe gösterip, sanığın tutuklanması talebini reddetmişti. Mahkeme yine Cömert ailesinin avukatlarının yerinde keşif isteğini, olay yeri ile ilgili yeterli fotoğraf ve görüntüler olduğu gerekçesiyle kabul etmemişti.
DAVA GÜVENLİK GEREKÇESİYLE BALIKESİRE ALINMIŞTI
Abdullah Cömert, Gezi Parkı olayları sırasıda 2 Haziran 2013te Hatayda başına isabet eden biber gazı kapsülü yüzünden yaşamını yitirmişti. Savcılık tarafından başlatılan soruşturma sonrası, sanık polis memuru A.K. hakkında dava açılmıştı. Sanığın avukatları güvenlik gerekçesiyle davanın başka bir kente nakli için savcılığa başvurdu. Hatay Valiliği ile İl Emniyet Müdürlüğünün de aynı yönde görüş bildirmesi üzerine, dava geçen yıl Temmuz ayında Hataya yaklaşık 1200 kilometre mesafedeki Balıkesire alındı.
DURUŞMA ERTELENDİ
Abdullah Cömertin ölümüne neden olmakla suçlanan tutuksuz sanık polis memuru A.K. hakkında açılan ve güvenlik gerekçesiyle Balıkesir 2nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava ertelendi. Duruşmada, sanık polis memurunun tutuklanması talebi de reddedildi.
DHA
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Şaibeli kurultay davası ertelendi
24 Ekim'e ertelenen şaibeli kurultay davasında alınacak mutlak butlan kararı CHP'nin 21 Eylül'de...
Erdoğan'dan Özgür Özel'e 500 bin TL'lik tazminat davası
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel'e 500 bin TL'lik tazminat davası açarken, sözleri için ise suç...
Ekrem İmamoğlu davası ertelendi
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret ettiği...
GÜNCEL Haberleri
Tümüokullarda uyum haftası başladı.
2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde okul öncesi, ilkokul 1 ve ortaokul 5'inci sınıf...
AHBAP a 5. Dalga Operasyon
Ahbap Derneği adına toplanan bağışların şüphelilerin hesaplarına aktarıldığı" iddiasına ilişkin...
Otoyol ve Köprüler 30 yıllığına özelleştiriliyor
Cumhurbaşkanı kararıyla 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri ile otoyol ve çevre...
Enflasyon Rakamları Açıklandı.
Piyasaların merakla beklediği enflasyon rakamları belli oldu. Enflasyon ağustos ayında yüzde...
12 Dev Adam, Dünya Kupasında
A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA 2027 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 2. Tur J Grubu’ndaki...
Alo 193 Ortak Hasar İhbar Merkezi faaliyete başladı.
Yeni sistemle kaza sonrası hasar ihbarları tek numara üzerinden yapılabilecek, vatandaşları...
Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları bugün başladı.
Mevcut kaydı bulunan ve arazi bilgilerinde değişiklik olmayan çiftçiler işlemlerini e-Devlet...
135 Alo Adalet” hattı bugün itibarıyla hizmete girdi.
İlk etapta Ankara Batı, İzmir ve Kayseri adliyelerinde uygulanacak sistemle, 5 yılı aşan dava ve...
Dürzilere çağrı: Krizin çözümü için çalışalım
Kendini fesheden SDG/YPG'nin yöneticilerinden Mahmud Habib, Suriye hükümeti ile ülkenin...
DASK ta yeni değişiklik
Kamu Denetçiliği Kurumu’nun (KDK) tavsiye kararı üzerine zorunlu deprem sigortasında (DASK) ev...
AİHM, Osman Kavala kararını açıkladı
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi, Gezi Davası hükümlüsü Osman Kavala...
Kırmızı bültenle aranan isimler Türkiye'ye getirildi.
İçişleri Bakanlığı, kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranan 16 ve ulusal seviyede aranan...




