AFAD İl Müdürü uyardı: 7 büyüklüğünde...
Efeler Belediye Başkan Yardımcısı Derya Tıkır, Deprem gerçeğini kabul etmemiz ve bu gerçeğe göre yaşamamız gerekiyor derken, Aydın İl Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Recep Coşkun, Zamanı belirsiz olm
Efeler Belediye Başkan Yardımcısı Derya Tıkır, Deprem gerçeğini kabul etmemiz ve bu gerçeğe göre yaşamamız gerekiyor derken, Aydın İl Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Recep Coşkun, Zamanı belirsiz olmakla birlikte, 7 büyüklüğünde olabilecek bir depreme göre hazırlıklı olmak durumundayız dedi.
Aydın Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenen tatbikata, Aydın Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul, Aydın İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Alaaddin Yalçınkaya, Aydın İl Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Recep Coşkun, Efeler Belediye Başkan Yardımcısı Derya Tıkır, Aydın Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü İbrahim Sevinir, daire müdürleri, AKUT, UMKE, AFAD, Aydın Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, 112 Acil Servis ekibi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile AFAD koordinatörlüğünde, Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası kapsamında yapılan tatbikatta, deprem anında ve daha sonra enkaz alanının güvenliğinin sağlanması, çıkabilecek yangınlara karşı önlem alınması ve söndürülmesi, arama kurtarma faaliyetleri, acil afet sağlık hizmetleri, çıkarılan yaralıların hastaneye taşınması ve haberleşmenin anında sağlanması gibi uygulamalar yapıldı.
AYDIN 7 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREME HAZIR OLSUN
Aydının birinci deprem kuşağında olduğunu ifade eden AFAD İl Müdürü Recep Coşkun, Bilindiği gibi ilimizin tamamı birinci derecede tehlikeli deprem bölgesi durumundadır. Tarihsel dönemde 9 şiddetinde depremler meydana gelmiş, 1955 yılında Didim Balatta 7 büyüklüğünde bir deprem daha meydana gelmiştir. Teorik olarak, yani bilim adamlarının görüşlerine göre bir yerde kaç büyüklüğünde deprem meydana geldiyse o yerde, er veya geç, aynı büyüklükte bir deprem daha meydana gelebilir. Biz de zamanı belirsiz olmakla birlikte, 7 büyüklüğünde olabilecek bir depreme göre hazırlıklı olmak durumundayız dedi.
DERYA TIKIR, DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜYOR
Deprem gerçeğini kabul ederek, her an deprem olacakmış gibi hazırlıklı olmak gerektiğini ifade eden Derya Tıkır da, Uluslararası Afet Veri Tabanı bilgilerine göre bu deprem, dünyada 1900-2009 yılları arasında meydana gelen depremler arasında, 20 milyar dolar ile en fazla ekonomik kayıp yaratan 6ncı büyük depremdir. Aslında yaşanan bu felaketi, doğal afet olarak değil de doğal olmayan afet şeklinde tanımlamak daha doğru olabilir. Niye aynı şiddette deprem Japonyada, Amerikada böyle yıkımlara neden olmuyor? Demek ki depremin getirdiği yıkım, kader değil, kaçınılmaz son değil. Demek ki bizde deprem değil, bina öldürüyor. Sık sık depremlerle karşı karşıya olduğumuz bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu gerçeği kabul edip, hazırlıklı olmak mecburiyetindeyiz diye konuştu. Konuşmaların ardından, deprem tatbikatı gerçekleştirildi.
Cem ULUCAN / AYDIN (DHA)
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İstanbul Emniyeti’nde yeni atamalar
İ.B.B ’ne yönelik soruşturmaları yürüten Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Orhan Şen görevden...
Ankara'da 4.1 büyüklüğünde deprem
AFAD, Ankara'nın Kalecik ilçesinde 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.
37 ilin emniyet müdürü değişti
Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 37 ilin emniyet müdürü, değişirken, 22 ilin emniyet...
GÜNCEL Haberleri
TümüDürzilere çağrı: Krizin çözümü için çalışalım
Kendini fesheden SDG/YPG'nin yöneticilerinden Mahmud Habib, Suriye hükümeti ile ülkenin...
DASK ta yeni değişiklik
Kamu Denetçiliği Kurumu’nun (KDK) tavsiye kararı üzerine zorunlu deprem sigortasında (DASK) ev...
AİHM, Osman Kavala kararını açıkladı
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi, Gezi Davası hükümlüsü Osman Kavala...
Kırmızı bültenle aranan isimler Türkiye'ye getirildi.
İçişleri Bakanlığı, kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranan 16 ve ulusal seviyede aranan...
Cem Küçük soruşturmasında 3 yakalama kararı!
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen Cem Küçük soruşturması kapsamında, İsmail Çanak,...
Kuriş soruşturmasında 3. dalga
Alihan Kuriş Suç Örgütü’ne yönelik yürütülen 3. dalga operasyon kapsamında 54 şüpheli hakkında...
Netanyahu Hakkında Kırmızı Bülten Talep Edildi!
Adalet Bakanı Akın Gürlek, Gazze’ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan Küresel Sumud...
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy’un açıklamasıyla...
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 2026-YKS yükseköğretim programları merkezi yerleştirme...
Yeni kurul resmen faaliyete geçti
Cumhurbaşkanı Yardımcısı başkanlığındaki kurulun 24 Ağustos’ta yapması planlanan ilk...
Yalova'da Eğitim Uçağı Düştü
Kaza sonrası MSB'den yapılan açıklamada, "Hava Kuvvetlerimize ait bir adet F-16 uçağımız, eğitim...
12. Yargı Paketi Resmi Gazete'de yayımlandı
Yürülüğe giren kanunla birlikte dolandırıcılık suçlarına yönelik cezalarda indirime gidilmesini...
Muğlada yangın tehlike sınırına dayandı
Seydikemer ilçesi Bayır Mahallesi yakınlarında tarım arazisinde başlayan yangın, bölgede...




