Afyonda Öcalan posteri gerilimi
Sandıklı İlçesindeki Hüdai Kaplıcalarında bir otel inşaatında çalışan işçilerin çatıya HDP bayrağı ve Abdullah Öcalan posteri astığı iddiaları üzerine toplanan yaklaşık 100 kişilik grup inşaatın bulun
Sandıklı İlçesindeki Hüdai Kaplıcalarında bir otel inşaatında çalışan işçilerin çatıya HDP bayrağı ve Abdullah Öcalan posteri astığı iddiaları üzerine toplanan yaklaşık 100 kişilik grup inşaatın bulunduğu bölgeye gitti. Saat 16.00 sıralarında inşaatın önünde toplanan grup İstiklal Marşı okuduktan sonra Türk bayrağı açtı, ardından da, Ne mutlu Türküm diyene sloganları attı.
BARAKALAR ÖNÜNDE ÖNLEM ALINDI Bu sırada sayıları 200ü bulan işçiler kaldıkları barakalara girerken, olay yerine çok sayıda jandarma ve polis ekibi yönlendirildi. Çevreden de takviye ekiplerin geldiği güvenlik güçleri, barakaların önünde önlem aldı, işçilerin dışarı çıkmasına, diğer grubun da barakalara yaklaşmasına izin vermedi.
KAYMAKAM VE BELEDİYE BAŞKANI GELDİ Olay yerine Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan, Sandıklı Belediye Başkanı Ak Partili Mustafa Çöl, MHP milletvekili adayı İsmail Elibol ve MHP İlçe Başkanı Mehmet Tuğrul da geldi. Dışarıda bekleyen grupla konuşan Kaymakam Arıcan, olayın iddia edildiği gibi olmadığını, Türk Bayrağı dışında inşaata başka bir bayrak asılamayacağını belirterek, grubun olay çıkarmadan dağılmasını istedi. İşçilerin ilçeyi terk etmesini isteyen grup, bir süre etkili olan yağmura rağmen bekleyişini sürdürdü.
AMACIMIZ EKMEK PARASI KAZANMAK İşçiler ise iddiaların asılsız olduğunu söylerken, inşaatı yaptıran firmanın alacaklarını ödememek için böyle bir söylenti çıkardığını açıkladılar. İnşaata hiçbir şekilde HDP ve Abdullah Öcalan posteri asmadıklarını kaydeden işçiler, amaçlarının ekmek parası kazanmak olduğunu söylediler.
TAHLİYE İÇİN OTOBÜSLER GETİRİLDİ Güvenlik gerekçesiyle işçileri inşaattan tahliye etmek amacıyla bölgeye belediye ve otellere ait otobüsler getirtildi. Bölgede toplanan grup da gece yarısından itibaren dağılmaya başladı. Güvenlik güçlerinin bölgedeki bekleyişi sürüyor. Bu arada olayların olduğu sırada inşaatın çatısında Türk Bayrağının dalgalandığı görüldü. (Ahmet DAĞLI/SANDIKLI/DHA)
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Hüsamettin Cindoruk vefat etti
Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Hüsamettin Cindoruk, kim tarafından ve nasıl tedavi...
İran'ın Dondurulmuş varlıklar serbest bırakılacak
İran'ın dondurulmuş varlıklarının serbest bırakılması şartı ABD tarafından kabul edildi.
Kuzey Marmara Otoyolunda Kaza
Kuzey Marmara Otoyolu'nda bugün saat 15.00 sıralarında Arnavutköy'de etkili olan şiddetli dolu...
GÜNCEL Haberleri
TümüHüsamettin Cindoruk vefat etti
Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Hüsamettin Cindoruk, kim tarafından ve nasıl tedavi...
İran'ın Dondurulmuş varlıklar serbest bırakılacak
İran'ın dondurulmuş varlıklarının serbest bırakılması şartı ABD tarafından kabul edildi.
Kuzey Marmara Otoyolunda Kaza
Kuzey Marmara Otoyolu'nda bugün saat 15.00 sıralarında Arnavutköy'de etkili olan şiddetli dolu...
Akaryakıta İndirimden Sonra Dev Zam
Akaryakıt fiyatlarına yakın zamanda gelen indirimi takiben, yeni bir zam haberi gündeme geldi.
34 ilde IŞİD operasyonu
8 Nisan Çarşamba günü sosyal medya hesabında bir paylaşım yapan Adalet Bakanı Akın Gürlek ise...
Ümit Erkol Gözaltına Alındı.
CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, İzmir'deki kooperatif soruşturması kapsamında Ankara'da...
Bornova Belediye Başkanı gözaltına alındı.
"Rüşvet, yolsuzluk ve görevi kötüye kullanma" suçlarından tutuklanan eski Uşak Belediye Başkanı...
İran'da peş peşe patlamalar
Dünya çapında ateşkesin bozulacağı yönündeki kanı doğru çıktı. Bu öğlen saatlerinde İran'a ait...
BBC: Trump’a Ateşkesin Faturası Ağır Olacak
ABD Başkanı Donald Trump’ın İran ile son anda duyurduğu iki haftalık ateşkes, piyasalara nefes...
Özdil Sözcü'den istifa ettiğini doğruladı!
Özdil, veda videosunda "bağımsız gazetecilik" vurgusu yaparken, siyasi baskılara ve parti...
İstanbul'da İsrail Konsolosluğu önünde çatışma
Beşiktaş'ta İsrail Konsolosluğu'nun da bulunduğu binanın önünde silah sesleri duyuldu. Çıkan...
Üsküdar Belediyesine Operasyon
Üsküdar Belediyesinde yapı ve iskan ruhsatı işlemlerinde usulsüzlük yapılarak rüşvet suçu...




