AKM reklam panosu oldu
AKM ile ilgili tartışmalar 2008den bu yana gündemde. Koruma Bölge Kurulu 24 Aralık 2008de AKM ile ilgili bir avan projeyi onayladı. Kültür Sanat Sen tarafından a
AKM ile ilgili tartışmalar 2008den bu yana gündemde. Koruma Bölge Kurulu 24 Aralık 2008de AKM ile ilgili bir avan projeyi onayladı.
Kültür Sanat Sen tarafından açılan davada İstanbul 9. İdare Mahkemesi bilirkişi incelemesi sonucunda AKMnin yıkım ve tadilat çalışmalarını ön gören bu onay işlemini yasaya ve mevzuata aykırı bularak iptal etti.
Söz konusu yargı kararından sonra, AKMnin rölövelerine uygun olarak hazırlanan restorasyon projesinin gerçekleştirilmesine ilişkin, 20 Aralık 2009 günü TMMOB Mimarlar Odası ile Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerinin katıldığı bir toplantıda mutabakata varıldı ve tutanakla kayıt altına alındı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı da yapmış olduğu açıklamada AKMnin Ekim 2013te kullanıma açılacağını, restorasyon için karşılıksız fon bulunduğunu ve sözleşme yapıldığını ilan etmişti. Yapılan ihale ve tadilat işlemlerine başlanamadı.
1969da dünyanın dördüncü büyük sanat merkezi olarak hizmete giren bina, Türkiyede Cumhuriyet döneminin simge yapılarından biri olarak kabul ediliyor.
Bu sabah ise, AKMnin ön yüzüne büyük bir film afişinin asıldığı görüldü. 25 Aralıkta vizyona girecek Ertuğrul 1890 filminin afişi AKMnin ön yüzünü asıldı.
EN BÜYÜK BÜTÇELİ FİLM
Bugüne kadar Türkiyede yapılmış en büyük bütçeli sinema filmlerinden biri olarak dikkat çeken filmin, yapımcılığını Türkiye tarafında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Japonya tarafında ise Ertugrul Film Partners yapım ortağı grubu üstleniyor.
ERTUĞRULUN HAZİN HİKÃYESİNİ ELE ALIYOR
Japonya-Türkiye ortak yapımı filmde, iki ülke halkları arasında 95 yıl arayla, 1890da Kushimotoda ve 1985te Tahranda yaşanan, iki karşılıksız yardımlaşma ve kurtarma hikayesini ele alıyor.Film, 1890da 600ü aşkın mürettebatıyla fırtınaya yakalanarak, Japon karasularında batan Osmanlı fırkateyni Ertuğrulun hazin hikayesini ve 1985te 215 Japon vatandaşının, Başbakan Turgut Özalın talimatıyla THY tarafından İran-Irak savaşından kurtarılmasının çarpıcı gerçek öykülerini kurgusal bir senaryoyla aktarıyor.Film 5 Aralıkta Japonyada, 25 Aralıkta ise Türkiyede vizyona girecek.
İKİ ÜLKE ARASINDA BİR İLK
Japon-Türk ortaklığında çekilen ilk film olan Ertuğrul 1890ın çekimleri, Japonya ve Türkiyede 4,5 ayda tamamlandı. Film, iki ülkenin tarihi açıdan önemli olaylarını yeni kuşaklara aktarmak ve böylece birbirinden binlerce kilometre uzakta bulunan iki ülkenin kadim dostluğunu hatırlatmak hedefiyle hayata geçirildi.Türkiye ve Japonya bu yıl, dostluklarının 125. yılını kutluyor. (Hürriyet)
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Tarihin orta yerinde kebap keyfi
Sultanahmet’te Mozaik Müzesi’nin tam karşısında Bizans Saray kalıntılarının...
İşte kalem kalem yeni maaşlar
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarının Ocak...
İstanbulda 9 ilçede elektrik kesintisi
Güncel Haberleri İstanbulda 9 ilçede elektrik kesintisi haberi İstanbulda 9 ilçede 8-9 Mayıs...
GÜNCEL Haberleri
TümüAhbap soruşturmasında flaş gelişme
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı'ğınca yürütülen Ahbap Derneği'ne yönelik soruşturma kapsamında,...
Ankara'da Eğitim Helikopteri Düştü. 1Pilot şehit düştü
Ankara 'nın Sincan ilçesi Temelli mevkiinde, bir şirkete ait eğitim helikopteri henüz...
Zorunlu Trafik Sigortası Primleri Açıklandı
Temmuz 2026 döneminde geçerli olacak zorunlu trafik sigortası primlerini açıkladı. Primler yüzde...
Münfesih terör örgütü PKK
Terörsüz Türkiye süreciyle ilgili Meclis'te görüşülecek yasaya son hali veriliyor. Haberler.com...
NATO Zirvesi Öncesi Olağanüstü Güvenlik Tedbirleri...
Ankara, 36'ncı NATO Liderler Zirvesi öncesinde geniş güvenlik önlemleriyle alarma geçti. Zirve...
Tamar Tanrıyar gözaltına alındı
"Cumhurbaşkanına Hakaret" ve "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlarından hakkında...
18 milyon öğrenci için tatil e girdi
LGS VE YKS SONUÇLARI NE ZAMAN?
Suç örgütlerine 81 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON
Gürlek: Operasyonların, organize suç örgütlerine karşı yürütülen tavizsiz mücadelenin bir...
A Mili Takımımız Şampiyonaya 3 Puanla Veda Etti
LOS ANGELES (AA) - 2026 Dünya Kupası D Grubu üçüncü ve son maçında ABD'yi 3-2 mağlup etti ve...
Türkiye'nin Fay Haritası Değişti
Deprem bilimci Ramazan Demirtaş, güncellenen diri fay haritasına ilişkin, "485 fay 700'e çıktı...
Emeklilik için yüksek maaş yolu resmen açıldı
Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, farklı sigorta statülerinde (SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı) hizmeti...
Türkiye’ye göç yüzde yirmi beş arttı.
Türkiye İstatistik Kurumu , 2025 yılı uluslararası göç istatistiklerini açıkladı. Verilere göre,...




