Ali İsmail davasından beraat etti ama polisten ihraç edilmiş!
Dün görülen ve Ali İsmailin dövülme anını gösteren otele ait görüntüleri sildirdiği iddiasıyla yargılandığı davada beraat eden Enginin bu dava sonuçlanmadan kısa sür
Dün görülen ve Ali İsmailin dövülme anını gösteren otele ait görüntüleri sildirdiği iddiasıyla yargılandığı davada beraat eden Enginin bu dava sonuçlanmadan kısa süre önce Suç delillerini yok etmekten dolayı Emniyet Genel Müdürlüğünce meslekten ihraç edildiği ortaya çıktı. Her iki davadan beraat etmesine rağmen meslekten ihraç edilen Enginin, mesleğine geri dönmek için avukatı Yahya Ünaldı aracılığıyla İdare Mahkemesine başvuracağı öğrenildi.
Eskişehirde Gezi Parkı eylemleri sırasında üniversiteli Ali İsmail Korkmaz (19) dövülerek yaralandı. Korkmaz, olaydan sonra tedavi gördüğü Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde 34 günlük yaşam mücadelesini kaybetti. Korkmazın dövülmesi, ölümü ve dayak görüntülerinin silinmesine ilişkin geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Olaya ilişkin aralarında üçü polis memuru 8 kişi hakkında soruşturma açıldı. 5 kişi tutuklu, 3 kişi tutuksuz yargılandı. Tutuksuz yargılanan şüpheli polislerden biri de olay günü Korkmazın dövüldüğü yerdeki kamera görüntülerine eli sopalı yansıyan Hüseyin Engindi. Engin, güvenlik gerekçesiyle Eskişehirden Kayseriye alınan Korkmazın dövülmesi ve öldürülmesi olayına ilişkin 3. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandı. Engin, Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada beraat etti.
Engin, bu esnada Eskişehir Terörle Mücadele Şubesindeki görevinden alınarak başka bir ilde farklı bir göreve atandı. Engin, Kayserideki dava sonrasında bu kez Eskişehir 8. Asliye Ceza Mahkemesinde Ali İsmailin bölgedeki dövülme anına ait bir otelin kameralarının çektiği görüntüleri sildirdiği gerekçesiyle hakkında 6 aydan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Engin, mahkemede, hakkındaki iddiaları kabul etmedi.
Mahkeme, kamerayı kapatma emrini verdiği iddia edilen polis Engin ve bu emri yerine getirdiği ileri sürülen otel sahibi Erdoğan Gözseçen için suç unsuru oluşmadığı ve delil bulunmadığı gerekçesiyle beraat kararı verdi. Ancak, Eskişehir 8. Asliye Ceza Mahkemesinin verdiği beraat kararından kısa süre önce, tutuksuz polis memuru Hüseyin Enginin meslekten ihraç edildiği ortaya çıktı. Mahkemeden bir süre önce hazırlanan rapor neticesinde, polis Enginin Mevcut delilleri karartma, yok etme den dolayı meslekten ihracına karar verdiği belirtildi.
Ali İsmail olayıyla ilgili iki davadan da beraat kararı alan polis Enginin mesleğe geri dönmek için önümüzdeki günlerde avukatı Yahya Ünaldı aracılığıyla İdare Mahkemesine başvuracağı kaydedildi. Konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçınan Avukat Yahya Ünaldı, müvekkilinin hakkındaki her iki davadan beraat kararı almasına rağmen meslekten ihraç edilmesini doğruladı. Ünaldı, ihraç kararının dün görülen ve beraat alan görüntüleri silme davasından önce gerçekleştiğini, konuya ilişkin İdare Mahkemesine başvuracaklarını dile getirdi.
Radikal
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Alper Topsakal hakkındaki ihraç kararı kaldırıldı
Kışlada kılıçlı yemin nedeniyle TSK'den ihraç edilen 7 askerden biri olan dönemin Kara Harp Okulu...
Tanju Özcan CHP'den ihraç edildi
CHP Yüksek Disiplin Kurulu, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında kesin ihraç kararı aldı.
Rütbesiz emniyet müdürlerine FETÖ operasyonu
Ankara merkezli 24 ilde süren soruşturma kapsamında 17'si rütbeleri sökülmüş 1. sınıf emniyet...
GÜNCEL Haberleri
TümüOtoyol ve Köprüler 30 yıllığına özelleştiriliyor
Cumhurbaşkanı kararıyla 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri ile otoyol ve çevre...
Enflasyon Rakamları Açıklandı.
Piyasaların merakla beklediği enflasyon rakamları belli oldu. Enflasyon ağustos ayında yüzde...
12 Dev Adam, Dünya Kupasında
A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA 2027 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 2. Tur J Grubu’ndaki...
Alo 193 Ortak Hasar İhbar Merkezi faaliyete başladı.
Yeni sistemle kaza sonrası hasar ihbarları tek numara üzerinden yapılabilecek, vatandaşları...
Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları bugün başladı.
Mevcut kaydı bulunan ve arazi bilgilerinde değişiklik olmayan çiftçiler işlemlerini e-Devlet...
135 Alo Adalet” hattı bugün itibarıyla hizmete girdi.
İlk etapta Ankara Batı, İzmir ve Kayseri adliyelerinde uygulanacak sistemle, 5 yılı aşan dava ve...
Dürzilere çağrı: Krizin çözümü için çalışalım
Kendini fesheden SDG/YPG'nin yöneticilerinden Mahmud Habib, Suriye hükümeti ile ülkenin...
DASK ta yeni değişiklik
Kamu Denetçiliği Kurumu’nun (KDK) tavsiye kararı üzerine zorunlu deprem sigortasında (DASK) ev...
AİHM, Osman Kavala kararını açıkladı
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi, Gezi Davası hükümlüsü Osman Kavala...
Kırmızı bültenle aranan isimler Türkiye'ye getirildi.
İçişleri Bakanlığı, kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranan 16 ve ulusal seviyede aranan...
Cem Küçük soruşturmasında 3 yakalama kararı!
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen Cem Küçük soruşturması kapsamında, İsmail Çanak,...
Kuriş soruşturmasında 3. dalga
Alihan Kuriş Suç Örgütü’ne yönelik yürütülen 3. dalga operasyon kapsamında 54 şüpheli hakkında...




