BORSA
BIST 100 12.176,50 %0,73
Altın 6.618,50 ₺/gr %0,40
Bitcoin $82.877 %0,15
Dolar 49,34 ₺ %0,13
Euro 55,18 ₺ %0,22
Sterlin 65,32 ₺ %0,08
Gümüş 96,15 ₺/gr %0,24
Ethereum $2.538,94 %1,53
İsviçre Frangı 59,21 ₺ %0,28
Kanada Doları 34,60 ₺ %0,08
Avustralya Doları 34,38 ₺ %0,10
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 13,14 ₺ %0,11
BAE Dirhemi 13,44 ₺ %0,14
Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,80
Çin Yuanı 7,37 ₺ %0,11
İSTANBUL 20°C 6.618,50 ₺/gr 49,34 ₺ 55,18 ₺
Anasayfa GÜNCEL Almanya da DHKP-C Tutuklaması
fatihaktuel

Almanya da DHKP-C Tutuklaması

Almanya'da DHKP-C'nin sözde Almanya sorumlusu olduğu iddia edilen Özgül E. ile iki 'bölge sorumlusunun' tutuklandığı bildirildi.

· 3 dk okuma · 92 okunma
0Yorumlar
Almanya da DHKP-C Tutuklaması

Federal Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Türk vatandaşları Özgül E'nin 16 Mayıs'ta Heidelberg'de, Alman vatandaşı Serkan K'nin 17 Mayıs'ta Hamburg'da ve Türk vatandaşı İhsan C'nin 18 Mayıs'ta Bochum'da yabancı terör örgütü üyesi olma suçlamasıyla gözaltına alındığı belirtildi.

Özgül E'nin 2003'ten bu yana terör örgütünde aktif olduğu ve Nisan 2004'e kadar Amsterdam'daki basın ofisinde üst düzey pozisyonda bulunduğu aktarılan açıklamada, bu kişinin diğer çalışanlara örgüt içi iletişimde rapor hazırlanması için talimat verdiği, para topladığı ve sahte kimliklerin dağıtılmasında görev aldığı ifade edildi.

Açıklamada Özgül E'nin Haziran 2014'te Almanya'da örgüt yandaşlarının katıldığı ve gelirlinin örgüt için toplandığı bir konser düzenlediği kaydedildi.

Özgül E'nin Aralık 2015-Şubat 2016 arasında İstanbul'da örgüt için çeşitli görevler üstlendiği aktarılan açıklamada, şahsın görevleri arasında örgüt üyelerine eğitim verilmesi, propaganda faaliyetlerinin düzenlemesi, köşe yazılarının ve gerilla savaşı eğitim programının hazırlanmasının da bulunduğu aktarıldı.

"Özgül E. en geç Ocak 2017'den sonra Federal Almanya'da örgütün Almanya sorumlusu olarak tayin edildi" ifadesi kullanılan açıklamada, bu kapsamda örgüt için para toplamak, etkinlikleri koordine etmek, sahta kimlik temin etmeye yardımcı olmak ve kaçakçılık suçlarına karıştığı belirtildi.

Açıklamada, Özgül E'nin şubata kadar Almanya'da örgütün çeşitli etkinliklerine katıldığı bilgisi paylaşıldı.

Serkan K'nin ise 2014'ten 2018'e kadar Almanya'da DHKP-C için faaliyetlerde bulunduğu belirtilen açıklamada, bu kişinin ilk önce örgütün gençlik komitesi üyesi olduğu, 2015'ten sonra da sözde Hamburg sorumlusu olarak görev yaptığı kaydedildi.

Açıklamada, Serkan K'nin örgütün zaman zaman "Hamburg, Bremen ve Berlin'den” oluşan sözde "Kuzey Bölgesi" sorumlusu da olduğu aktarıldı.

Başsavclık, İhsan C'nin de Eylül 2015'ten beri örgütün Frankfurt/Darmstadt, Saarbrücken, Stuttgart, Ulm, München, Augsburg ve Nürnberg bölgelerini kapsayan sözde "Güney Bölgesi" sorumlusu olduğu bildirildi.

Özgül E'nin 17 Mayıs'ta, Serkan K. ve İhsan C'nin 18 Mayıs'ta hakim karşısına çıkarıldığı ve tutuklandığı ifade edildi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNCEL Haberleri

Tümü

Yargıda rüşvet soruşturması

2022-2024 yılları arasında İstanbul’daki çeşitli adliyelerde görülen bazı dava ve soruşturmalara...

7 gün önce

Gürlek'ten Şık'a Suç duyurusu ve Tazminat istemi davası

Bakan Gürlek'in avukatı tarafından yapılan açıklamada, Şık'ın iddiaları kesin bir dille...

13 gün önce

Betül Sayan Kaya ve Eşi Etkin Pişmanlık için 2.2 milyar...

Fon soruşturmasındaki iddialar üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden...

13 gün önce

Antalya'da fuhuş ve uyuşturucu operasyonu.

Antalya'nın Serik ilçesinde uyuşturucu ve fuhuş soruşturması kapsamında aralarında turizmci ve...

13 gün önce

Tüm Hakemler İfadeye Çağrılıyor.

Hakem sınavları, görevlendirmeler ve klasmanlara ilişkin çarpıcı yazışmaların ortaya çıktığı...

13 gün önce

Enver Altaylı İfadesinde Savcıyı Tehdit Etmiş.

Suçlamaları ve dijital delilleri reddeden Altaylı'nın, ifade sırasında Cumhuriyet Başsavcı...

19 gün önce

Okul Saldırganının İfadeleri Kan Donduran Cinsten. İşte O...

Okul saldırısının faili 15 yaşındaki H.O.'nun ifadesinde, geçmişteki küresel katliamlardan ve...

19 gün önce

Manisa'da okula silahlı saldırı

Manisa'da okula silahlı saldırı! 2'si ağır 11 öğrenci yaralandı, 4 kişi gözaltında

20 gün önce

22 ilde C31K çetesine operasyonu!.

Ankara merkezli 22 ilde 'C31K' isimli yeni nesil dijital suç örgütüne düzenlenen eş zamanlı...

1 ay önce

okullarda uyum haftası başladı.

2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde okul öncesi, ilkokul 1 ve ortaokul 5'inci sınıf...

1 ay önce

AHBAP a 5. Dalga Operasyon

Ahbap Derneği adına toplanan bağışların şüphelilerin hesaplarına aktarıldığı" iddiasına ilişkin...

1 ay önce

Otoyol ve Köprüler 30 yıllığına özelleştiriliyor

Cumhurbaşkanı kararıyla 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri ile otoyol ve çevre...

1 ay önce