BORSA
BIST 100 13.536,84 %4,76
Altın 6.785,55 ₺/gr %0,53
Bitcoin $71.835 %4,65
Dolar 44,53 ₺ %0,19
Euro 52,06 ₺ %0,47
Sterlin 59,85 ₺ %0,73
Gümüş 107,90 ₺/gr %3,04
Ethereum $2.228,74 %6,33
İsviçre Frangı 56,32 ₺ %0,70
Kanada Doları 32,17 ₺ %0,12
Avustralya Doları 31,41 ₺ %0,92
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01
Suudi Riyali 11,88 ₺ %0,12
BAE Dirhemi 12,12 ₺ %0,19
Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,23
Çin Yuanı 6,52 ₺ %0,18
İSTANBUL 11°C 6.785,55 ₺/gr 44,53 ₺ 52,06 ₺
Anasayfa GÜNCEL Antalya Valisinden 20 gözaltı açıklaması
GÜNCEL

Antalya Valisinden 20 gözaltı açıklaması

01.08.2016 10:54 3
Antalya Valisinden 20 gözaltı açıklaması

Cumhuriyet Meydanında, 15 Temmuz akşamından bu yana devam eden demokrasi nöbetine, Vali Münir Karaloğlu, Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbulun yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. İl Emniyet Müdürlüğüne ait polis helikopteri meydanın üzerinden alçak uçuş yaparak güvenliği sağladı.

Kalabalığa hitap eden Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, darbe girişiminde bulunan grubun, Gölbaşındaki Özel Harekat Birliğine düzenlediği saldırıda 47 polisin şehit düştüğünü hatırlattı. FETÖ mensuplarının birliğe 7 kilometre mesafeden lazer güdümlü 1 tonluk bomba attığını kaydeden Uslu, Biliyor musunuz ki bu bombalar PKKya karşı bile kullanılmamış. Bu nasıl gözü dönmüşlüktür, bu nasıl caniliktir dedi.

TÜRK DEMOKRASİ DEVRİMİ

Vali Münir Karaloğlu ise milletçe, devletçe atlatılan büyük badirenin üzerinden iki haftadan fazla zaman geçtiğini söyledi. Günlerdir hep birlikte demokrasiye, cumhuriyete, milli iradeye sahip çıkmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın isteği doğrultusunda meydanlara indiklerini kaydeden Vali Karaloğlu, Hepinize teker teker teşekkür ediyorum dedi.

15 Temmuz Türk demokrasi devriminin, bundan sonra dünyada oluşacak, bütün sosyal, siyasi olaylarda, milletlerin, özellikle mazlum milletlerin, sömürülen milletlerin, uluslararası ağaların, beylerin sömürdüğü mazlumlar için bir milat olacağını savunan Vali Münir Karaloğlu, Nasıl ki 1878 Fransız devriminden sonra bütün uluslar o devrimden etkilendiyse, bundan sonra da 15 Temmuz Türk demokrasi devrimi bütün dünyayı etkilemeye devam edecek diye konuştu.

CADI AVI DEĞİL, CANİ AVI

Devletin kurumlarına, devletin kılcal damarlarına kadar sızmış, toplumu adeta işgal etmiş, bu terör çetesinden, bu FETÖ çetesinden hem kamuyu hem de toplumu temizlemek zorunda olduklarına kaydeden Vali Münir Karaloğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Ne diyorlar Cadı avı var diyorlar. Sevgili Antalyalılar biz cadı avı falan yapmıyoruz. Ama biz cani avı yapıyoruz, biz hainleri avlıyoruz. Avlamaya da devam edeceğiz. Bu süreç içerisinde, zaman zaman yanlış yaptıklarımızda oluyor. Zaman zaman kurunun yanında yaşın da yandığı oluyor. Bunun farkındayız. Bakın üniversitemizde bir operasyon yaptık. Orada bazı hocalarımız, bunlarla ilgisi olmamasına rağmen, bizim yanlışımızla o listelerde yer aldılar. Biz yanlışı fark eder etmez, hocalarımızdan özür diledik ve gönderdik. Eğer toplumda karşınıza buna benzer isimler gelirse bilin ki o hatalarımızı hemen düzeltiyoruz ve düzelteceğiz.

1750 KİŞİ AÇIĞA ALINDI

Vali Karaloğlu konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.Gazetecilerin, Akdeniz Üniversitesinde yanlışlıkla gözaltına alınan hocaların sayısını sorması üzerine Vali Karaloğlu şöyle konuştu: 

Kesin sayı vermek doğru değil. Hem emniyet, hem savcılıktaki arkadaşlar o listeyi inceliyorlar. Gerçekten bu hengamede zaman zaman ilgisiz insanlarla, bazen isim benzerliği, bazen bir hesap, bir telefon gibi farklı uygulamalarla ilgisiz arkadaşları aldığımız oluyor. Onlardan her şeyden önce özür diliyoruz, haklarını helal etsinler. Bir kastımız yok. Ne polisin, ne de bizim bir kastımız var. Bunların farkına varır varmaz düzeltiyoruz zaten. Düzeltmeye de devam edeceğiz. Ama şu ana kadar 20ye yakın hocamızı bırakmış olduk. Antalyada gözaltına alınan, tutuklanan, açığa alınan son sayı toplam 1750 civarında diyebiliriz.

Konuşmaların ardından kürsüye çıkan Aksu Celal Sönmez İlköğretim Okulu öğrencisi 11 yaşındaki Teslime Çağar, İstiklal Marşının 10 kıtasını coşkuyla okudu. Vali Münir Karaloğlu, Teslime Çağlar ve ailesini kutladı.

Demokrasi nöbeti, Kuran okunmasının ardından sabaha kadar devam etti.

DHA

Paylaş:

Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNCEL Haberleri

Tümü

Kuzey Marmara Otoyolunda Kaza

Arnavutköy'de etkili olan şiddetli dolu yağışı sonrası Kuzey Marmara Otoyolu'nda 3 aracın...

17 saat önce

Akaryakıta İndirimden Sonra Dev Zam

 Motorine 12,94 TL, benzine ise 1,09 TL civarında gelen indirim yerini yeni zamlara bıraktı. Bu...

19 saat önce

34 ilde IŞİD operasyonu

8 Nisan Çarşamba günü sosyal medya hesabında bir paylaşım yapan Adalet Bakanı Akın Gürlek ise...

1 gün önce

Ümit Erkol Gözaltına Alındı.

CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, İzmir'deki kooperatif soruşturması kapsamında Ankara'da...

1 gün önce

Bornova Belediye Başkanı gözaltına alındı.

"Rüşvet, yolsuzluk ve görevi kötüye kullanma" suçlarından tutuklanan eski Uşak Belediye Başkanı...

1 gün önce

İran'da peş peşe patlamalar

Dünya çapında ateşkesin bozulacağı yönündeki kanı doğru çıktı. Bu öğlen saatlerinde İran'a ait...

2 gün önce

BBC: Trump’a Ateşkesin Faturası Ağır Olacak

ABD Başkanı Donald Trump’ın İran ile son anda duyurduğu iki haftalık ateşkes, piyasalara nefes...

2 gün önce

Özdil Sözcü'den istifa ettiğini doğruladı!

Özdil, veda videosunda "bağımsız gazetecilik" vurgusu yaparken, siyasi baskılara ve parti...

3 gün önce

İstanbul'da İsrail Konsolosluğu önünde çatışma

Beşiktaş'ta İsrail Konsolosluğu'nun da bulunduğu binanın önünde silah sesleri duyuldu. Çıkan...

3 gün önce

Üsküdar Belediyesine Operasyon

Üsküdar Belediyesinde yapı ve iskan ruhsatı işlemlerinde usulsüzlük yapılarak rüşvet suçu...

3 gün önce

Çocuk suçlarında yeni model

TBMM bünyesinde çalışmalarını sürdüren Suça Sürüklenen Çocuklar Komisyonu, çocuk adalet sistemini...

7 gün önce

Komutan Fethali Zade öldürüldü

Devrim Muhafızları’na bağlı Fatehin Birliği Komutanı Muhammed Ali Fethali Zade hayatını kaybetti....

7 gün önce